Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 окт. 2006, 18:21 ч.

Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 847 324
  • 1 237
  •   2
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 2 244
Пълнени чушки с извара, сирене (много малко и обезмаслено) и яйца

Пълнени чушки с извара, сирене (много малко и обезмаслено) и яйца - хмм, няма какво толкова да се пише, само че към плънката се прибавя 1 глава нарязан лук - на ситно и 1 настърган домат + малко чубрица, копър, чесън и черен пипер.  После за разкош може да се направи заливка от 200 гр. кисело мляко с 2 яйца. Млякото и яйцата се разбъркват добре и се кипват в тиганче за 3-4 мин.

# 46
  • Пловдив
  • Мнения: 11 110
"Сирене" по шопски

В гювече се слага извара, 1-2 яйца, една люта чушка, залива се с настърган домат или домашен доматен сок без захар. Поръсва се с чубрица и червен пипер и се пече или във фурната или в микровълновата (около 5-6 минути).

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 15:40 от ЗлаВещица

# 47
  • София
  • Мнения: 807
Горната рецепта ми напомни любимите ми гювечета, които стават с всичко, но в случая ще са
Зеленчукови гювечета
В глинени гювечета се слага на дъното капка олио, лук нарязан на кръгчета, чушка на кръгчета, домати на колелца, няколко гъбки, парче нискомаслено сирене /или извара/. Отгоре се чуква яйце и всичко се запиче под капаче във фурната. Може да са зеленчукови, може да се сложи и пилешко месце.

# 48
  • Мнения: 74
Да се запиша и аз тук.

Овчарска салата по Дюкански

Домати,краставица,лук,гъби,риба тон в собствен сос разбира се,яйца.Всичко нарязано по ваше желание.Сол/Дюканска/,оцет.Отгоре се поръсва с извара.
Да ви е сладко

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 15:41 от ЗлаВещица

# 49
  • Мнения: 1 241
Дробчета( може и сърца) в доматен сос
Слага се в тенджера доматен сок, лук, чесън (по желание моркови и т.н зеленчуци) и подправки да завират, докато омекнат лукът и чесъна ( и зеленчукът), после се прибавят пилешките дробчета (сърца)- врът докато станат готови.


рецептата става и за рибка -аз я правя със скумрия, но на нея и слагам и кисели краставички   chef

слагам рецептата в зелено, защото аз не си позволявам доматем сок през ударният период -не знам дали може newsm78

# 50
  • Мнения: 2 147
И моя любим, бърз омлет Simple Smile( и домашните го харесват) Hug къде ще ходят
Шунка(пилешка или телешка за предпочитане) се нарязват на кубчета, поставят се в тефлонов тиган + 50 мл. мляко, задушаваме и добавяме 5 яица и подправки по избор и вкус Hug

# 51
  • София
  • Мнения: 807
Много харесвам тази
РИБНА САЛАТА
филе от бяла риба около 500 гр.- хек /а може и друга риба/ са задушава с някаква подправка от риба и малко водичка, може с малко бяло вино - /да не е сурова/ и се накъсва на малки парчета. Прибавят се 200 гр. рулца от раци нарязани на парчета, залива се с извара, размесена с 1 кисело мляко и нарязана връзка магзаноз, малко черен пипер.

  chef

# 52
  • В полето, под тепето.
  • Мнения: 895
        Пълнени чушки с кайма
Чушките се пълнят със смес от телешка /или пилешка кайма/, лук, домат, подправки.
Пекат се на фурна . Мисля да пробвам и на грил тигана.

# 53
  • Варна
  • Мнения: 1 735
Пилешки сърчица на фурна

След като се размразят и измият добре, сърцата се изсипват в тава. За един кг сърца се добавя една ч.ч. вода, мъничко сол, символично количество лук на ситно, черен пипер на вкус (задължителен), червен пипер по желание. Около 40 мин се пекат на бавен огън. Ако не обичате запечено месо, може да се покрият с фолио. Когато са готови, сервират се горещи. Най-отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:05 от ЗлаВещица

# 54
  • Варна
  • Мнения: 1 735
Панирани пилешки филенца

С уговорката, че това не е точно паниране...

Пилешко месо се нарязва на малки филенца - около 3 х 5 см с дебелина не повече от 5 мм. Приготвят се за паниране, като предварително се оставят да си поемат подправките: сол, чер пипер, джоджен, къри - поне 30 мин.! В купа се разбиват 2-3 яйца. Приготвя се незалепващия тиган - загрят и с половин капка олио. С вилицата се бодва филенце, потапя се в яйцето и се слага в тигана внимателно, за да не се разпръсква "панировката". След няколко минути се обръща. През цялото време котлонът е на умерена температура, да не прегарят филенцата. newsm64

# 55
Пъстърва в плик на фурна

Цяла пъстърва, изчистена, се натърква отвътре и отвън със ситно нарязан магданоз+малко копър, малко диетична сол.
Вътре се слага 1 скилидка чесън, нарязана на люспи + 2 много тънки резенчета лимон.
Поставя се в плик за печене, може да се капнат няколко капки зехтин, за да не залепне.
Пликът се връзва, надупчва се и се пече около 40мин в силно загрята фурна (около 200градуса)


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин. С него е подходяща за трета фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:06 от ЗлаВещица

# 56
  • Мнения: 2 331
               ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С ИЗВАРА И ЯЦЕ,ЗАЛЯТИ СЪС СОС
     Обезкостява се едно бутче и месото се смила.прибавя се кам получената кайма малко лук,1 яйце и извара.продуктите са на око.да се получи гъста смес.в предварително затоплен тиган без мазнина се изпичат кюфтета,които се оформят с лъжица.заливат се със сос от извара и кис.мляко.всички продукти са обезмаслени и се използва диетична сол.
приятен апетит!

# 57
  • Варна
  • Мнения: 1 735
Вижте картинките първо: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=167340

Таралежи от кайма.


Продукти: за всеки две яйца - четвърт килограм кайма от смляно телешко или пилешко месо.
Чер пипер на зърна, джоджен, магданоз, червен и млян черен пипер. Фиде с дължина 1-1,5 см.

Сваряват се яйцата и се обелват. Каймата се меси с подправките. 125 г кайма се разстилат в шепа и се поставя яйцето. Обвива се плътно с кайма и се обръща със "снадената" част надолу - гладката част от каймата, която е била към шепата, отива отгоре. Поставя се в леееекичо намазнена тава. Изтегля се остра част за носле, а на върха й се поставя зрънце чер пипер. Други две зрънца представляват очички. Набожда се фидето за бодли. Пече се малко - напр 15 мин (според желанието може да го препечете повече) - в предварително загрята фурна. Сервира се върху имитация от трева - копър, листо от салата и др.
В смесените фази за крака се поставят половинки от задушени гъбки.

За  останалите членове от семейството може да направите гъбена каша като гарнитура, нали таралежите хапват гъбки... Hug

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 16:54 от dorchester

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 11 110
Миш маш

Настъргват се 2 домата и се слагат да заврат. Прибавят се 2-3 пиперки - нарязани. Като се сварят се слагат 3 яйца и извара.


(аз го правя едно към гьотьоре, бройките ги пиша по спомени, но може да се импровизира)

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 15:44 от ЗлаВещица

# 59
  • София
  • Мнения: 5 320
Ето една рецепта и от мен:
Когато готвя телешко варено си хапвам и аз от него, като не си сипвам от картофите (така ми е по-лесно да не готвя различни манджи - за мен и за мъжлетата).

Телешкото се сварява в подсолена вода, като омекне се нарязва на кубчета, добавят се целина, картофи и моркови, нарязани на кубчета, подправя се с черен пипер. Всички в къщи много го обичаме (вкл. и малкия).

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт