За хляба в домашни условия

  • 615
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 748
Откакто имам машина за хляб, благодарение на този форум, не съм купувала от заводския.Питанията ми са 2:
1. Ръжения и типовия не ми стават хубави когато са 100%, затова ги правя 1:3  бяло/черно брашно. Само ръжен и само пълнозърнест хляб нещо не се получават. И при вас ли е така?
2. Козунак правих по 2 от написаните рецепти в темата за машина за хляб. Имат вкус на козунак, но на вид приличат на кекс и в центъра остава неопечено тесто. Искам да постигна онзи вид на конци, нали се сещате!
Извинявам се , че пускам отделна тема, но така според мен имам по-голям шанс да получа отговор! Дано ми помогнете!

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
На конци става само плетеният козунак. Замеси тестото, оплети го и го сложи пак в машината, пусни програма печене. Ако е суров- допичаш, т.е пускаш още веднъж за 10-ина минути програма печене.

# 2
  • София
  • Мнения: 748
Благодаря, Джема!

# 3
  • Мнения: 1 455
Наде, аз слагам 50 на 50 типово брашно и Грахам. Хлябът става много вкусен, само че не бухва така, както белият.
За козунаците - пускам машината на програма месене, след това си плета козунака, след това пак го оставам малко да втаса и накрая пека. Става страшно вкусно, дори така ми се дояде, че утре ще взема да направя един (после теб ще обвинявам за последствията  Mr. Green)

# 4
  • София
  • Мнения: 748
Благодаря, Дани!

Общи условия

Активация на акаунт