Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 596
Момичета, помощ, вчера кърмата ми намаля значително. Имаше само за закъска в 08,00 сутринта. После ядохме пюре, после каша и за четвъртото ядене се наложи да пратя тати да купи адптирано мляко Фризулак. Не искам още да спирам да кърмя. Дали ще ми дойде пак повече мляко?

# 1
На мен не ми дойде,но все пак 5,5 мес. кърмене не е зле!

# 2
  • Мнения: 2 596
Да, така е, но ми се иска поне до годинката да го кърмя, но каквото Бог реши, какво да правя. Благодарна съм и за това време.

# 3
  • Мнения: 6 148
Правиш много дълги паузи между кърменията, затова кърматати намалява. Нези интервали са сигнал за организма да произвежда по-малко кърма. Слагай бебо първо на гърдата за всяко хранене, а след това давай пюренцето или кашата. Не се притеснявай, бебето ще си хапва и от "твърдата" храна.

А в настоящия момент се постарай да си увеличиш кърмата, не се предавай, че това е и толкоз. Ако си си решила, че повече няма да кърмиш - ОК, но ако имаш желание - виж в статиите в Библиотеката във Форума за кърмене и захранване, има много полезни съвети. Има и доста теми в същия форум по твоя въпрос.

Желая ти успех.

# 4
отвара от семена на коприва

# 5
по-често кърмене и количеството отново ще се увеличи

# 6
  • Мнения: 4 474
Стимулирай гърдите и пий повече течности и особено ако обичаш и боза!И най-вече се отпусни и не мисли за това - притесненията са една от главните причини за намалаване и спиране на кърмата!Успех!

# 7
  • Мнения: 1 581
Можеш да се изцеждаш, когато му даваш да яде твърда храна, за да стимулираш гърдите.
Не се отчайвай. И аз понякога имах периоди, когато почти спираше. Трябват повече течности, редовно хранене.

# 8
  • София
  • Мнения: 33 104
и аз кърмих до 5тия месец, кърмата ми намаляваше, защото Дияна я кърмех само сутрин, прес останалото време ядеше пюрета и т.н.

# 9
  • Мнения: 2 596
Прави сте, ще му давам първо да си цокне и после другото ядене. Но той взе да се изтарикатява откакто му давам пюрета и т.н. Знае като че ли кога какво следва и не иска да цока, но ще се върнем към стария режим на по-често цокане.

# 10
  • Мнения: 2 596
Е, кърмата пак е достатъчно, давам му по-често да си цоква и има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт