Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 окт. 2006, 22:48 ч.

Въпрос към мамите от Пазарджик

 • 8 032
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 574
Здравейте на всички налага ми се да си остана да раждам в Бг и искам да попитам някой раждал ли е в МБАЛ ,,Здраве'' или някакви отзиви за др. Пламен Станев? Споделете кой къде е раждал и при кого заштото ми остават 20 дни а съм на никъде,нямам и идея къде и при кого  да раждам.Предварително благодаря  bouquet

# 1
 • Мнения: 1 938
Отиди в МБАЛ - Пазарджик (това е държавната болница) при д-р Радослав Попов. Peace
Нито в "Хигия", нито в "Здраве" имат неонатология. Кръвна банка също е в болницата...
Каквото и да решиш, леко раждане!  bouquet

# 2
 • Мнения: 1 097
Д-р Станев е прекрасен лекар, аз щях да раждам при него. Но съм доволна много и от моята лекарка - д-р Павлова в Хигията   bouquet

По мое мнение не раждай в държавната болница.... миналия месец една приятелка роди там и много съжалява... пак си е мизерия, пак е като преди. Въпреки ремонта, отношението на персонала е отврат  #Cussing out А и бебетата не са при майките, което за мен е основен критерии.
Леко раждане ти пожелавам, избрала си един от най-добрите лекари в Пазарджик за момента  Hug

# 3
 • Мнения: 579
Тук ще видиш различни мнения по въпроса и всички те са субективни и зависят от изискванията на самия човек. Аз лично мисля, че много по-важно е да се чувстваш спокойна и в добри ръце, и ти и детето ти, отколкото факта дали бебето е при теб или не. Аз родих в държавната болница при д-р Георгиев и също го препоръчвам. Дъщеря ми беше недоносена, въпреки, че се роди в 38 г.с. и ако я бях родила в която и да е от частните клиники, щяха да я приведат в неонатологията на държавната болница. А и условията не са чак толкова лоши.

# 4
 • O.A.E./ Пазарджик
 • Мнения: 2 477
снаха ми ражда преди месец в Хигията при Павлова. Много е доволна!

# 5
 • Мнения: 4 452
Здравей! Grinning
Аз родих преди 2 месеца (на 30 август) с цезарово сечение в "Здраве" и ако не бяха тежките усложнения след секциото, които получих (за което вина има и екипа), щях да съм много доволна. Оперира ме д-р Патишанов и му асистираше д-р Станев. Ще се постарая да бъда максимално обективна. Ще разкажа и хубавото и лошото. Започвам с положителните неща. Д-р Станев е завеждащ отделението и действително е добър лекар. Не съм от Пазарджик, но вашите момичета казват, че той е най-добрия гинеколог в града и съм склонна да вярвам, че е така. Много приятен човек, усмихнат и отзивчив. Изобщо отношението на целия персонал към родилката е много добро и се грижат чудесно за децата. Бебчето е от първия миг при теб, което е много важно. Акушерките често идват, за да питат имаш ли нужда от нещо. А обстановката (което не е най-важното нещо) е страхотна, бих казала "вип". За нея бих ти разказала на лични, ако те интересуват подробности. Храната е чудесна. Клиниката разполага с кувьоз и лампа, която се ползва, ако бебето е с тежка физиологична жълтеница. Наистина няма неонатология и при по-сериозен проблем (пази Боже), ще го преведат в държавната болница. Още три приятелки с мен родиха там и са много доволни, но те раждаха нормално.
Сега какво се случи с мен. По принцип след всяка коремна операция се поставят профилактично инжекции "Хепарин" (за разреждане на кръвта), защото има опасност от тромбофлибит. Предполагам, че за да направят икономия, те си ги спестиха, което не им прави чест при положение, че си плащам все пак. В последствие разбрах, че една такава инжекция струва 15 лева. Да ми бяха казали сама да си купя колкото трябва там. Заради тези 15 лева икономия едва не изгубих живота си (казвам го сериозно). Прибирам се у дома и започвам да вдигам температура, която достигна 39 градуса. Няма да се впускам в подробности, защото и друг път съм разказвала историята си във форума. В резултат вероятно на вътреболнична инфекция (така смятат лекарите, които после ме лекуваха) получавам тежко възпаление на матката (ендометрит) и тежък тромбофлибит. След един месец лечение в Пловдив (толкова лежах във ВМИ) и "прескочила трапа" (така се изрази един лекар), сега продължавам да се лекувам в една частна болница, но поне вече съм си у дома. Един месец бебка я гледаше свекърва ми.
Избора ти е добър според мен, особено ако раждаш нормално и си избрала наистина д-р Станев. Никой не може да ти даде обективен съвет, защото за всяка болница и екип всеки съди, според това как е минало раждането при него. За един лекар, колкото и добър специалист да е винаги ще чуеш две мнения - хубаво и лошо. Всичко е късмет. Стискам ти палци!

# 6
 • Мнения: 4 452
Сетих се още нещо хубаво. Свижданията там са по всяко време без ограничение. Роднините те посещават направо в стаята. Ако раждаш със секцио, има стая в която мъжа ти или роднини могат да наблюдават операцията. Дават и диск със запис на самия процес, но това,  разбира се, не важи за нормалното раждане. Laughing
Всъщност, защо не отидеш да разгледаш родилното отделение? Позволено е и дори ще ти покажат и разкажат всичко. Преди да родя д-р Патишанов ми беше предложил да го направя, но аз така и не намерих време да отида до Пазарджик.

# 7
 • Мнения: 574
mari anka Благодаря ти за изчерпателния отговор,аз вече разгледах отделението и тъй като нямам база за сравнение мога да кажа че изглежда доста чисто и спретнато калкото до процедурата по самото раждане ще почакам и ще видя!Надявам се всичко да мине безпроблемно!

# 8
 • Мнения: 134
karmen66,
Питането ти е за д-р Станев – имам само един преглед при него и не мога да кажа, че съм впечатлена. Иначе съм чувала много добри неща за него.

За един лекар, колкото и добър специалист да е винаги ще чуеш две мнения - хубаво и лошо. Всичко е късмет. Стискам ти палци!
Това не е вярно. Аз ще дам пример със специалист, за когото няма да чуеш или намериш във форумите тук нищо негативно – д-р Даскалов от АГ Клиника „Торакс” – Пловдив. Ако искаш и можеш да си го позволиш, посети го непременно. Рискове при раждането винаги има, и за бебето, и за майката, но човек може да избегне някои от тях, като избере подходящото място. Клиниката е най-доброто, което човек може да получи на този етап в Пловдив и околността – като модерна техника; като лекари - специалисти, работещи по най-новите методи за профилактика и лечение; като хигиена; като грижи и внимание.

Ще ти копирам два свои постинга в други теми. Първият – в потвърждение на това, че не всичко е късмет. И вторият – кратко описание на условията и цените в клиниката.

"Аз раждах в "Торакс" преди година и 3 дни и съм от групата на ВПЕЧАТЛЕНИТЕ. И то далеч не единствено заради лукса и добрата храна (за която не се доплаща). Доплащат се единствено опциите по желание – заснемането на раждането и престоят на бащата в клиниката заедно с майката и бебето.
За това да избера д-р Даскалов за следенето на бременността ми и да родя детето си в „Торакс” натежаха доводи, много точно обобщени в един постинг на лекар – доказан професионалист и голям човек, когото ще си позволя да цитирам:
„ Освен предимствата, които си изброила в последното изречение, също така за доброто възстановяване след раждане (секцио) имат значение и:
- съвременният предконцепнионен скрининг, с който още преди забременяване се откриват и лекуват проблеми, които биха оказали влияние по време на бременността
- сериозната женска консултация, стриктното проследяване на бременността с добра апаратура, достатъчно по време и от обучен персонал
- воденето на раждането в спокойна обстановка
- внимателната преценка на опитен персонал дали едно раждане ще протече нормално пер виас или трябва да премине към оперативно родоразрешение (защото за мене едно раждане, завършило със счупена ключица примерно, или с ДЦП, е грешка в преценката на водещия раждането акушер)
- вида на анестезията (в частност перидурална анестезия, вида на анестетика и т.н.)
- обезболяването на следродовия период
- съвременни шевни материали (атравматични игли и резорбируеми конци)
- оперативната техника (ти си го споменала, и сигурно знаеш, че ако се оперира по Starc, възстановяването е по - бързо)
- недопускането на инфекции (стриктното изследване на жените преди постъпване в отделението, липсата на пациентки без изследвания, които могат да заразят примерно с бета хемолитичен стрептокок и останалите пациенти)
- непрекъснатата и индивидуална грижа за пациента от страна на целия персонал
- липсата на болка
- дребни неща, като липсата на хлебарки, спокойния сън, храната на кетъринг, присъствието на роднини на раждането или секциото, бебето може да е при майката, а може и да се гледа от акушерка, в зависимост от желанието на майката
- не на последно място воденето на раждането от 1 акушер - гинеколог, а не от колектив,  и поемането на ясна отговорност за изхода на раждането
Всички тези неща зависят не само от професионализма на персонала, но и средставата, с които заведението разполага. И според мен това трябва да ни е целта - всяка жена да получи такова обслужване, каквото получава в частна клиника и това да се заплаща от здравноосигурителен фонд. И без това раждаемостта у нас е толкова ниска ...
Аз пак ще го кажа - в Пловдив има отлични акушер - гинеколози, аз като лекар и като жена на гинеколог бих се оставила в ръцете им с чиста съвест. На прима виста се сещам за поне по двама от всеки родилен дом. Просто ми е мъчно, че колегите ми работят при лоши условия, заплатени са унизително малко, изнасят на гърба си реформата и колкото и да се стараят да работят качествено, понякога малките и независещи от тях камъчета обръщат колата. А всеки компромис в нашата професия, за съжаление,  е на гърба на пациента.”


"Аз раждах преди почти година в "Торакс" при доктор Даскалов. Неведнъж съм писала и пак ще пиша, че се прекланям пред всеотдайността и професионализма му. 
Цените в момента са същите, както и тогава - 800 лв. за нормално раждане и 1100 лв. за секцио. В тази сума влиза абсолютно всичко, което е необходимо за теб и за бебето. Единственият "багаж", който трябва да носиш, отивайки да раждаш, е лични тоалетни принадлежности (четка за зъби, гребен, козметика, гримове и подобни). Ако всичко е наред с теб и бебето - престоят е 2 дни след нормално раждане и 4 дни - след секцио. Ако се наложи по-дълъг престой, независимо дали заради теб или бебето, не се доплаща нищо. Храната е като в луксозен ресторант, хигиената - безупречна. Внимание и грижи - денонощни.
Ако желае, таткото може да присъства в родилната зала или операционната - не се заплаща допълнително.
Доплаща се единствено, ако съпругът ти иска да остане с теб и бебето в стаята по време на престоя ти в клиниката - по 50 лв. на ден, в които са включени всички необходими му неща - шампоан, сапун, халат, пижама, чехли, стерилни маски и престилки и т.н., както и храна.
Доплаща се също (30 лв.), ако искаш от клиниката да заснемат с камера раждането (без интимни подробности, естествено) и определени моменти - първата глътка въздух на бебчо, първите минути от живота му, прегледът от неонатолог в минутите след раждането, първото кърмене, първото къпане и подобни.
Лично за мен, това, че се възползвах от двете допълнителни възможности, е безценно:
- от заснемането - защото, докато ме зашиваха на операционната маса, бебчо беше само на няколко крачки от мен и можех само да го чувам, но не и да виждам какво става. А таткото беше твърде стресиран, за да се получи добро заснемане;
- от присъствието на таткото по време на престоя - защото споделихме тези незабравими моменти от нашия живот.
Доверих се и на микропедиатрите и подписах договор за детска консултация (цената за една година е 250 лв.). Много съм доволна от д-р Колишев и д-р Вълчева.
Ако още нещо ви интересува, питайте."

Леко раждане!

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 00:16 от Stefaniva

# 9
 • Мнения: 4 452
Наистина има голяма доза късмет, защото колкото и перфектно да е организирано всичко (избрал си,примерно, най-добрата клиника, най-добрия лекар и т.н.), винаги може да се случи неочакваното. Примери колкото щеш!
И винаги ще има и недоволни от някой лекар. Това, че във форума липсва негативно мнение за споменатия лекар, не означава, че той има само доволни пациенти. И защо ли вчера четох тук във форума не толкова хвалебствени слова за Торакс?! newsm78 Ако не се лъжа бяха в темата във връзка с новооткрита АГ клиника в Пловдив на Пещерско шосе. А наскоро един мъж беше пуснал тема какво се случило с жена му именно в Торакс, където е трябвало да и правят някаква операция. Темата май се казваше "Не ходете в Торакс". Нямам време сега да пускам търсачката, ако някой се сеща точното заглавие да ме поправи.
Stefaniva, ти си доволна, но има и недоволни. Ето това имах в предвид, когато казах, че винаги ще чуеш и хубаво и лошо мнение.

# 10
 • Мнения: 134
mari_anka, мисля, че трябва да уточня някои неща
Наистина има голяма доза късмет, защото колкото и перфектно да е организирано всичко (избрал си,примерно, най-добрата клиника, най-добрия лекар и т.н.), винаги може да се случи неочакваното. Примери колкото щеш!
Аз казах, че "не всичко е късмет" и че "рискове при раждането винаги има, и за бебето, и за майката, но човек може да избегне някои от тях, като избере подходящото място".
И защо ли вчера четох тук във форума не толкова хвалебствени слова за Торакс?! newsm78 Ако не се лъжа бяха в темата във връзка с новооткрита АГ клиника в Пловдив на Пещерско шосе.
В темата "Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноември" има едно единствено конкретно негативно мнение за д-р Карагьозов, а аргументи в полза на "Селена", че "стаите са по-големи", че "не са надути и цените са по-ниски" - в сравнение с "Торакс", не тежат пред аргументите, които аз съм цитирала.
А наскоро един мъж беше пуснал тема какво се случило с жена му именно в Торакс, където е трябвало да и правят някаква операция. Темата май се казваше "Не ходете в Торакс". Нямам време сега да пускам търсачката, ако някой се сеща точното заглавие да ме поправи.
Темата е "Торакс - не ходете там ако ви е мил животът!". Първо, става дума за "Торакс" - София, и второ - стилът не ми вдъхва доверие, а на теб?

Познавам лично всички момичета от Пазарджик, изказали се в настоящата тема и зная техните причини да препоръчат съответните места и лекари. Аз също изказах мнението си. Просто исках да бъда полезна, а не да споря с когото и да било.


# 11
 • В света на мечтите
 • Мнения: 542
karmen66,
...............
Ще ти копирам два свои постинга в други теми. Първият – в потвърждение на това, че не всичко е късмет. И вторият – кратко описание на условията и цените в клиниката.
.......................
Аз пак ще го кажа - в Пловдив има отлични акушер - гинеколози, аз като лекар и като жена на гинеколог бих се оставила в ръцете им с чиста съвест. На прима виста се сещам за поне по двама от всеки родилен дом. Просто ми е мъчно, че колегите ми работят при лоши условия, заплатени са унизително малко, изнасят на гърба си реформата и колкото и да се стараят да работят качествено, понякога малките и независещи от тях камъчета обръщат колата. А всеки компромис в нашата професия, за съжаление,  е на гърба на пациента.”

Питам само от любопитство дали тези думи са твои или цитираш някой друг! Ако е така е добре да споменаваш кой

А иначе аз също раждах в Торкс при Даскалов, той ми следеше бременстта от самото начало. Ами няма да повтарям нищо от казанато положително за Торакс и за лекарите там само мога да каже, че това е е една малка част от това което е клиниката, а за да се разбере напълно колко перфиктно е всичко там то трябва да се иде и да се ижвее най - пракрасното раждане отношение и какво ли още не

# 12
 • Мнения: 134
Питам само от любопитство дали тези думи са твои или цитираш някой друг! Ако е така е добре да споменаваш кой
Avana, права си. Малко цитати на цитатите се получава.
Пояснявам:
- първият цитат е мой постинг в темата Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноември, където съм цитирала постинг на Мели и съм дала линк, към темата, в която е публикуван, за да не се вади от контекста и да се види на кого принадлежи - АГ Торакс Пловдив.
- вторият цитат е мой постинг в темата Кои родилни домове в Пловдив ще препоръчате?
Ако на някого не му се търси с търсачката, мога да дам и още линкове към теми, където са се водили подобни разговори.

# 13
 • В света на мечтите
 • Мнения: 542
Питам само от любопитство дали тези думи са твои или цитираш някой друг! Ако е така е добре да споменаваш кой
Avana, права си. Малко цитати на цитатите се получава.
Пояснявам:
- първият цитат е мой постинг в темата Нова АГ клиника в Пловдив от 1 ноември, където съм цитирала постинг на Мели и съм дала линк, към темата, в която е публикуван, за да не се вади от контекста и да се види на кого принадлежи - АГ Торакс Пловдив.
- вторият цитат е мой постинг в темата Кои родилни домове в Пловдив ще препоръчате?
Ако на някого не му се търси с търсачката, мога да дам и още линкове към теми, където са се водили подобни разговори. Peace Peace Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт