Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 #Cussing outСвеки се меси в семейството ми вече шест години и едва я изтърпявам вече.Когато се омъжих живяхме пет месеца в нейната къща,което доведе домного свади :смеели сме се,вдигали сме шум и т.н.
Изместих ме се в друго жилище много близо до нейното,което не доведе до спиране на атаките и.Роди се дъшеря ми тя не преставаше да ме изкарва некадърната домакиня и майка.Не бях способна да гледам детето и и съпруга си според нея/това ми се намекваше при всеки удобен за нея случай/.Освен това свекъра ми повечето време е извън страната и ако имаме някакъвя проблем тя винаги го представя по начин удобен за нея.Едва преди няколко месеца съпруга ми сподеели, че се е опитвала да мрънка за мен и да се опитва да го настройва против мен в мое отсъствие.Сега развали и отношенията ни с сестрата на съпругами.Каже те какаво да правя с такъв опърничев човек, като нея?
Многократно съм се опитвала да разговарям , което го правя заради съпруга си т.к тя му е майка
макар че това което написах е само една малка част от нейните "атаки" но не става аз все съм виновна а тя права.Това е човек който няма достойнство да признае вината си.Просто вече не мога да я изтрайвам и скоро време ще "полудея"и ще си позволя да им се развикам.От известно време се държа по на страни от нея,ограничих контактите и разговорите.Но търпението ми се изчерпа- не знам.
според мен майка ,която се опитва да развали семейството на сина си е "майка под съмнение".
Моля посъветвайте ме какво да правя с тази жена за пръв път в живота си срещам такъв човек.

# 1
 • Мнения: 2 716
Позакъсняла си. А и не разбирам къде са атаките срещу теб. Както ти за нея си винаги виновна, така и тя за теб. Взаимност. Как точно се меси? Освен, че се опитва да дава съвети като всяка по-възрастна жена (в случая аз правя същото).

# 2
 • Мнения: 957
Има хора, които като видят по-слаб човек пред себе си нападат и го мачкат докато могат. С моята свекърва нямам проблеми, защото живеем на 1000км една от друга и не и се давам, когато се видим. Не знам защо се получава, че понякога майките уж желаят само доброто на децата си, а като ги видят доволни и щастливи сякаш ги е яд, че се чувстват добре. Може би проблемът се срие в това, че една остаряваща майка, която преди е била център на внимание, и тя е диктувала кое как да стане остава на заден план и е изместена в случая от теб. Изкарва те некадърната домакиня и майка, защото ако не го направи целият балон, който е раздула около себе си, че тя е истинска майка, която се грижи за децата си, че тя знае как се гледат деца, върти къща итн. ще се спука и тя ще остана без почва под краката си. Имам чувството, че този проблем със свекървите в България е резултат от стереотипа в българското семейство, че всичко се прави в името на децата. Само че децата като пораснат, имат собствени семейства, и искат да са независими, родителите започват да се чувстват излишни и всеки реагира по свой начин, както твоята свекърва в случая, която поставя под въпрос твоя авторитет, просто защото ако не го направи ще трябва да постави под въпрос собствения си. В края на краищата така е, защото жената си няма хоби, живота и две трети минал, погрозняла, сбръчкала се , сексуалният и живот на нула. Естествено, че ще те тормози.

И след празните приказки до тук, бих те посъветвала да реагираш по рязко, дори ако трябва да и се изрепчиш. Щом се опита да те мачка, мачкай я и ти. Пробвай с нейните камъни по нейната глава. Ако коментира нещо у теб, коментирай и ти. Като и стане няколко пъти неприятно ще си свие сърмите ( много хубав израз) и по-малко ще дрънка глупости друг път. Не се страхувай, че ще изглеждаш лоша, тя нали и без това те изкарва лоша. Коментирай в присъствието на мъжа ти или на свекъра ти нейни изказвания. Накарай я на всеослушание да обясни защо мисли така, както говори. Предизвикай дискусия и ще видиш как ще се засрами. Не знам колко зависиш материално от нея, но и покажи независимост и  и дай да разбере, че семейството на сина и включва само него, теб и децата ви, но не и нейното семейство. Говори по същество с нея, не викай, не я обиждай не ругай, дори ако ти се иска да я изравниш със земята. Попитай я как си представя семейството на сина и без теб. Как ще се чувстват децата ти без майка. Просто бъди твърда и отвръщай на удара интелигентно.
Успех!

# 3
 • Sf
 • Мнения: 806
Остави я да си говори Simple Smile Дай вид, че я слушаш и ако толкова не искаш да ти се меси, остави я да си мисли, че наистина го прави. Кажи на няколко пъти какво си направила по нейн съвет и кажи, че е била абсолютно права. Подари й нещо дребно Simple Smile Без повод Simple Smile На тях не им трябва много, просто искат да бъдат обичани и уважавани.

Успех Simple Smile Но недей с лошо!!!

# 4
 • Мнения: 8 916
Ако не искаш да се карате и да се изнервяте, от което няма никакъв смисъл, научи се докато е време и имаш търпение да се научиш - да я слушаш, да се усмихваш и да си правиш каквото си знаеш Mr. Green

# 5
 • Мнения: 155
Само без кавги. Ядът е лош съветник и може да изиграе лоша шега в една толкова деликатна ситуация, каквато е взаимоотношенията със свекито. Не обръщай внимание, не се поддавай на провокации, запази добрия тон и щом можеш да я "клъвнеш" за нещо, го прави веднага и най-вече радвай се, че живее далеч от теб, защото иначе проблемите неимоверно ще се увеличат.

# 6
 • Мнения: 16 494
Нещо не разбирам.  newsm78
Свекърва ти живее отделно от вас, на всичко отгоре и в друга държава... и питаш как да се справиш с нея?  Shocked
Какво има да се справяш? Продължаваш да я държиш на дистанция и толкова.  Thinking

# 7
 • Мнения: 4 406
виж сега, ще има проблем, защото вие двете обичате един и същи мъж ( вярно по различен начин)
ами сведи срещите до мимимум, очи дето не се виждат, се забравят
аз , понеже съм цапната в устата, отивам и й казвам кое не ми харесва, че мъжът ми е избрал да живее с мен, а не с нея и да спре с тъпотиите си.
говори директно с нея- питай я кое пък я кара да мърмори толкова...

# 8
 • Мнения: 4 406
Нещо не разбирам.  newsm78
Свекърва ти живее отделно от вас, на всичко отгоре и в друга държава... и питаш как да се справиш с нея?  Shocked
Какво има да се справяш? Продължаваш да я държиш на дистанция и толкова.  Thinking


Сийке, кака, чети пак- само свекърът е навън  Laughing Laughing

# 9
 • Мнения: 1 680
Дръж се нагло и от едното да ти влиза от другото да ти излиза. Или я игнорирай съвсем, като идва не й говори , нека мъжа ти се оправя с нея. Истината е, че колкото по-безцеремонно се държиш толкова повече те уважават. Разбира се не трябва и да прекаляваш.
С моите свекита се държа на положение, като решат да дават акъл ги парирам в "зародиш", и аз бях като теб мека Мара, ама то не се издържа и...живота те учи.Я по-смело. Ако се развикаш само ще разбуниш духовете, я по- добре с ледено мълчание...

# 10
 • Мнения: 16 494
Нещо не разбирам.  newsm78
Свекърва ти живее отделно от вас, на всичко отгоре и в друга държава... и питаш как да се справиш с нея?  Shocked
Какво има да се справяш? Продължаваш да я държиш на дистанция и толкова.  Thinking


Сийке, кака, чети пак- само свекърът е навън   Laughing Laughing
Embarassed Виноват!  Embarassed
Ама по принцип мисля същото - щом не са под един покрив, как така ще се меси? Значи някой друг е за бой - който позволява намесата...  Wink

# 11
 • София
 • Мнения: 3 064
С бучиниш Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ех, този вечен въпрос!

Щом не живеете заедно - игнор!!!

# 12
 • Монтана
 • Мнения: 405
Преместете се в друг квартал или град

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 16 961
Абе nadi ти за какво и се оставяш?! Ти сама си си виновна. И без това те изкарва лоша, ми бъди такава. Поне да знае що не те понася. Я на мен някой да ми каже "смени си блузата", само се обръщам и казвам "няма" и е ясно, че няма да я сменя. Или нещо за детето, тц,тц,тц Twisted Evil . "Изяждам" съгрешилия моментално, независимо свеки или майка ми.

# 14
 • Мнения: 751
милата напилно те разбирам! Joyизвинявай но си представям въпросите и да се изливот в този последователност!за съжаление не мога да те посъветвам мога само да споделя.моята свеки разлигави малката сега не спира да плаче.иска само на ръце!свеки и аз сме много различни тя може да пее и да се лигави над детето 25 часа(вярвайте ми!)в денонощието а аз съм по-нормална и не понасям такива прекалени лиготии!и на мен ми е трудно  newsm45не искам да я обидя но не мога и да и го кажа директно!но мисля че ако таткото те подкрепя можеш дирекно да я завреш там където слънце не огрява!

Общи условия

Активация на акаунт