Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 ноем. 2006, 13:45 ч.

Детска градина за деца с увреждания

 • 15 776
 • 38
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 3 504
Моето момиченце е в специализирана градина.Били сме и в масова, но в спец. градината се чувстваме по-добре за Гери и а самата тя показва добри резултати.
Относно правенето на детска градина е много трудно. Аз подкрепям също идеята, но аз и още няколко майки имахме идея да направим такъв център. В последствие се видя, че това е много трудоемка работа, изискваща и много време и хора, които да се занивават с това. А ние в момента го нямаме нито времето и родители, които да движат създаването му. Сега сме до стигнали до определен етап с първоначални стъпки в рекламна кампания - кои сме ние и за какво се борим.
Ще ти трябва добър, сериозен екип и по-широка подкрепа.
Успех!

# 16
 • Мнения: 2 242
Едва ли има родител на дете с увреждане, който да не иска детенцето му да посещава градина със здрави деца. В повечето случаи това е много важно, за да може детенцето да се научи да общува с връстниците си. И да бъде прието подобаващо. Но това зависи най-вече от персонала.
Идеята ти е похвална. Моя позната имаше същата идея тук за Варна. Уви поради липса на подходящо помещение (по-скоро наема и изискванията към него) и нормативната база, вече се отказа.
Желая ти успех!

# 17
 • Мнения: 417
Успех в начинанието. Моите деца ходят в 124 детска градина където има група за деца с диабет. В нея са приети още няколко деца по желание на родителите. Директорката е доста отговорна и подхожда с рабиране. Струва ми се че не би се отказала да опита да приобщи деца и с други проблеми в нейната градина. Останалия персонал също е добър и не сме имали проблеми когато се налага да са сборни групи.

# 18
 • Мнения: 2 233
Зази, в  кой квартал е тази 124 ДГ?

# 19
 • Мнения: 417
Намира се срещу военна болница на ул. Захари Круша, т.е близо до педиятрията

# 20
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 345
От увреждане до увреждане има голяма разлика, и в друга тема съм писала, че не бива да надценяваме възможностите на децата. Децата с физически увреждания, дори когато са леки, се нуждаят от много повече обгрижване, за което е необходимо време и хора. Деца със сензорни дефицити много трудно могат да се интегрират в масова градина, дори и в специална изискват специално внимание.
Моето дете посещава специализирана (логопедична) градина само за 3ч - така съм преценила, че е удобно и за двете страни. Проблема идва от храненето - яде много малко неща, у дома винаги имам поне 3 резервни варианта. Другия проблем е спането - убедена съм, че няма да успеят да я преспят и това много ще я изнерви, а също и персонала Mr. Green

Мисля си, че полудневна градина за деца с увреждания е някакъв добър вариант, и персонала на градината ще се чувства доста по облекчен.

# 21
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
  Моето дете посещава специална детска градина. Добре, че има такива. В нормална никога няма да я вземат. Не разбирам, защо няма училище за деца като нея в Пловдив. И въобще някой интересува ли се как родителите приемат раздялата с детето, ако решат да го оставят във Варна или София?! Или как се чувстват родителите, ако трябва да обърнат 200%живота си и да бъдат с децата си в друг град?! Аз се изморих да мисля, обаче и на управляващите не им се мисли..........Мисля, че и чувството на срам го нямат Embarassed Rage

# 22
 • В една Дупка.
 • Мнения: 618
Моето дете също посещава логопедична градина. В нашия град не се съгласиха да я вземат никъде докато беше по- малка.И на мен живота ми се обърна на 180градуса.Живеем в София сами с детето, т.е.аз и тя.Нямам друг избор.

# 23
Здравейте! Пиша за първи път, но не за първи път посещавам Вашата тема. Аз съм дириктор на общинска детска градина,  която посещават ежедневно три дечица: едното е аутист, второто е церебрална парализа, а третото с разстройство в експесивната реч. От няколко дни имаме и ресурсен учител. Притесненията и предразсъдъците на всички възрастни: родители и учители са факт. Реалност са и нашите три дечица. Ние ги приемаме и  ценим точно защото са различни. Имаме за сега скромен опит в работата с деца със специфични образователни потребности. Групите са многобройни, но бихме опитали да работим с деца, които имат проблем със слуха или развитието на речта.   

# 24
 • Мнения: 313
Здравейте Зорница9,
Може ли да знам коя е детската градина и дали има шанс да приемете дете, което не може да се придвижва самостоятелно и да се обслужва само? Разбира се не след разговор в интернет, а питам по принцип...
Ако отговорът е "да" и градината е в София, ще дойдем при Вас да Ви запознаем по-подробно със случая и да разговаряме.

# 25
В Пловдив вече се  предлагат логопедични полудневни и почасови занимания за деца с увреждания, което смятам, че е в голяма полза на нас родителите (и на децата ни разбира се!!). От една страна знам, че с детето ми ще се занимават  специалисти, от друга -  имам няколко свободни часа, когато ми се наложи да си свърша някаква работа.

# 26
 • София
 • Мнения: 2 262
Темата е от преди 2 години.

# 27
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 345
Ако информацията е актуална, не виждам нищо лошо Simple Smile
Къде се предлагат такива услуги?

# 28
 • София
 • Мнения: 2 262
Да, разбира се, че е така, но много често хората, които пишат не обръщат внимание на това, а е важно за някои теми! И моето изречение е написано само с цел, да привлека вниманието на пишещия, как го тълкуваш ти, вече си е твоя работа.

# 29
Гореспоменатите услуги се провеждат в Терапевтичен кабинет "С-Иввена" - http://s-ivvena.com

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт