Пържени пилешки дробчета-как?

  • 18 417
  • 5
  •   1
Отговори
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Има ли тънкости в приготвянето им и какви са те? Веднъж пробвах нищо не стана, защото те не можаха да се изпържат а направо се варяха понеже в тях имаше много вода. Интересува ме конкретно кипвате ли ги във вряла вода, или ги слагате да заврят в студена вода и въобще как ги приготвяте да станат вкуснички? Какви подправки слагате?

# 1
  • Мнения: 8 949
Здравей!
Няма никаква философия в приготвянето на пържени дробчета.
Неприятното е обаче, че много пръскат!

Важното е добре да се изцедят от водата. Предполагам, че знаеш как. След това хубаво се овалват в брашно и се пържат. Това е.
Аз ги подправям единствено със сол, но в зависимост от вкуса може и друго да добавиш.

Успех ти желая!
  chef

# 2
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
Потопи ги за 30 минути в прясно мляко,отцеждаш добре,овалваш в галета с подправки,които обичаш и си ги пържиш,но трябва съвсем леко,защото в противен случай ще станат твърди.Аз обърквам галенцата със сол и черен пипер,а панякога добавям и подправка за пиле-стават чуднички!

# 3
  • Мнения: 3 166
Темата е точно за мен. Обичаме дробчета, но не мога да ги приготвям, не и пържени.  Embarassed Винаги ми се разкашкват. Колкото и да се старая, накрая се получава нещо като каша... Някой може ли да даде идея защо? newsm78

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 21 621
Защо не пробвате печени, хем по- здравословно пък и на вкус не отстъпват на пържените, напротив...аз ги слагам в йената само с масло- повечко и малко сол, похлупвам и пека, като по някое време махам капака да придобият хубав цвят и като са готови си досоляваме на вкус.

# 5
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Мерси за идейките, звучат добре, но като че ли ще се възползвам от идейката на Морена, хем е по-лесно за изпълнение!

Общи условия

Активация на акаунт