Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 ян. 2005, 09:43 ч.

Kак се справяте .....

 • 866
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 346
Здравейте на всички:)) имам следното питане как да обясня на сина си , че родителите не трябва да се обиждат. Онзи ден ме нарече "Боклук" естествено отнесе един шамар, но не ми се ще да продължавам с този метод.

# 1
 • Мнения: 1 532
Колко е голям синът ти? Аз също щях да зашия един шамар, ако някое от моите ми кажеше такова нещо!!!

# 2
 • Мнения: 2 596
Колко е голям сина ти? Знае ли значението на тази дума и чувал ли е някой друг да те нарича така? Явно трябва тати да се погрижи детето да се научи да уважава повече майка си.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 3 565
Смятам да следя темата с интерес, защото имам една приятелка чиято дъщеричка е на 3г и 6м и казва на баща си "тъпанар", а на майка си "пръдла", видяли са се в чудо хората.
Все си мислех, че такова отношение е поправимо и че с един сериозен разговор детето е достатъчно голямо за да разбере, че не трябва така да обижда който и да било, но не се получава.
Аз лично пробвах и си ударих на камък, явно както и аз така и те нямаме подход към това дете. Защото аз и казвам това не е хубаво не трябва да го правиш, а тя ми вика гледай си работата, тогава и се скарах и принципно като нормална реакция очаквах да се стресне, но нищо подобно тя само стои и ме гледа лошо готова да ме удари Rolling Eyes
Явно си е до детето и темперамента, незнам но мойто дете не би си позволило да употребява такива думи и да се държи по този начин, прекалено кротка и чувствителна е и най- голямото наказание за нея е да и се скарам и да и се разсърдя, тогава започва да плаче от обида не от друго.
Като я питам моята приятелка от къде ги учи тези думи детето тя ми казва от градината, също се е научила да се бие с юмруци. Незнам какви са тези градини и какви са тези методи на възпитание там, но все си мисля, че градината не е решаващият фактор за възпитанието на едно дете.
Незнам как бих постъпвала в такива ситуации, много лесно е да се каже ще му зашия един шамар, но шамарите не оправят положението, а само биха задълбочили проблема Confused

# 4
 • Мнения: 346
Сина ми е на 4 години, мисля че е научил тази дума в детската градина, първоначално обиждаше само баща си , опитах се да му обясня че "боклук" е обидна дума, но май не иска да ме разбере щом започна да обижда и мен.

# 5
 • Мнения: 811
Вкъщи два пъти са влизали "лоши" думички - щерката беше май на 3 и нещо.
Първо й обясних, че "гъз" означава дупе, но звучи грозно. Тя обаче продължи, видимо заинтригувана от възмущението ни.
След около седмица се раздразних сериозно, защото разбрах, че го казва нарочно.
Повече не й обяснявах - заявих, че моето добро момиче не говори грозни неща и с невъзпитани деца не говоря. Игнорирах я - напълно - все едно съм сама в стаята. След 2 часа вкъщи имах едно сладко и възпитано дете  Stuck Out Tongue
След два месеца ситуацията се повтори - реакцията ми беше същата и оттогава не съм имала проблем. Да научава разни думички, съобщава ми ги, обясняваме си какво означават и дотам.
Дано да проработи и със сина ти.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 267
Явно с всички деца е така - има един момент, в който употребяват в детската градина и после в къщи разни думички, за да видят какъв ще е ефектът. Важно е да не им много заостряш вниманието и те ги забравят.
При нашия батко историята беше следната / сега ми е смешно като си спомням/. Посреща ме госпожата в детската градина, възмутена от сина ми, който бил употребил 2 "лоши" думички. И решавам аз да водя възпитателен разговор с него. Какви 2 лоши думички знаеш - питам го аз. " Аз знам не 2, а 3 такива думички" - гордо заявява синковеца, при което аз си глътвам граматиката. " И кои са те " - продължавам аз. " Лайно, гъз и педераст!" - беше отговорът. Е това последното ме уби. Питам го знае ли какво всъщност е " педераст", а той отговаря - "да - един, на когото нещо му расте"!
 rotfImbo  rotfImao  rotfImbo
И ги бил употребявал, защото били смешни и госпожата се ядосвала, като ги чуела.
Е, обясних му, че няма смешни думи - всяка си носи някакво значение. Повече не съм го чула, нито съм имала оплаквания от госпожите в градината.

# 7
 • София
 • Мнения: 33 146
да, децата са като попивателни и Дияна ги казваше по едно време куп такива думички
сега сме на "това е лоша дума", даже ако някой от нас каже нещо и тя казва "това е лоша дума"

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 061
мисля че децата много се впечатляват, когато научат някоя грозна думичка и я кажат пред родителите си а те реагират странно. Имам впредвид че усещат че нещо не е наред, но им харесва да я повтарят. Най-добрият изход е да се игнорира тази думичка и да се обяснява многократно че щом мама и тати не използват такива думи, не им е приятно да ги чуват и от детето.

Общи условия

Активация на акаунт