Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 ян. 2005, 13:58 ч.

дали ще се отбие ?

  • 383
  • 4
  •   1
Отговори
здравейте мами,
имам една такава дилема: малката е вече почти на 6 месеца и половина и досега съм заместила 1 хранене / обедното/ със зеленчуково  пюре. след около седмица ще заместя още едно хранене с каша. Тогава ще останат 4 кърмения дневно.
Притеснява ме , че ще трябва да си извадя мъдреците, защото нямам озбор. Зъбите вече доста ме болят,а за да ги направя първо трябва да реша вапроса с мъдреците, а те като се извадят след интервенцията трябва да се пие антибиотик 10-14 дни, за да не се инфектират раните.
Та след това дълго предисловие ме притеснява дали малката няма да се отбие ако през тези дни я храня с адаптирано мляко и евентуално със замразена кърма........ с две думи с биберон.
По принцип на нас сукането ни е проблемно от много отдавна, обаче аз я храня като заспи в 90 % от случаите и за сега се справяме някак си.
Моля ви, споделете ако някой е имал подобен проблем......
Благодаря предварително

# 1
  • Мнения: 6 148
Вадиха ми мъдрец докато кърмих първото си дете. Лекарят ми сложи специална упойка, която имала бързо действие и после нещо си, така че до времето на следващото кърмене почти не оставало. Не питах за детайли, така или иначе хирургът ме увери, че за бебо опасност няма.

Антибиотици не пих. Но щом са те предупредили, че ще се налага пиене на антибиотици, защо не ти дадат такива, които могат да се пият от кърмачки. Със сигурност има такива. Така ще продължиш с кърменето и ще избегнеш евентуалната опасност от отбиване.

Или вадете мъдреците не едновременно, а един след друг - интервенциите ще са по-щадящи, можепък да ти се размине антибиотика. На мен за съжаление са ми вадили няколко зъба, никога не са ми предписвали антибиотик. В единия от случаите се получи леко уложнение, но с дренаж проблемът се реши.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 041
Има си специални антибиотици, които не пречат да кърмиш.

# 3
  • Мнения: 3 369
Ами има вероятност да се отбие от гърдата, ето защо по-добре говори с лекаря, за да ти препоръча не влияещи на кърменето антибиотици и поносима упойка.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 316
На мен са ми вадени 3 мъдреца . И трите пъти не съм пила антибиотик.И трите пъти  ли4ния ми зъболекар  не ми предписваше антибиотик. Само се жабурех със смрадлика и ми минаваше бързо.Според мен е въпрос на това как процедира конкретния заболекар. Може би твоя се презастрахова.

Общи условия

Активация на акаунт