Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 668
Имам навика, като чета някоя книга да си записвам интересни мисли и цитати.
Забавно ми е после да ги чета и препрочитам.

Ако има мами с подобни интереси, напишете тук вашите любими мисли и цитати.
Кажете някоя интересна книга, която скоро сте чели.

# 1
 • Мнения: 1 668
Аз ще започна с това, въпреки, че предполагам е познато на всички:

Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!
Джордж ГАРЛИН


Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. Но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

# 2
 • Мнения: 1 668
А скоро ми попадна това есе (смяла съм се със сълзи):

Рекламо Sapiens*
Какво ни втълпяват телевизионните реклами

Мразя реклами. Ти също, нали? Когато прекъснат филма, бързаш да смениш канала.

Признай обаче, че някои от рекламите те кефят. Смееш се на остроумните скечове и даже ги цитираш в приятелския си кръг. Поне веднъж си се обръщал закачливо към колежката с онова „о-о-о, Пепи“ от рекламата на кренвирши.

Вярно е, че повечето са инфантилни. Вярно е, че преувеличават. Но не е нужно да вярваш на рекламите, за да ги гледаш. Както не си длъжен да вярваш в извънземни, за да ходиш на „Междузвездни войни“, нали? Човечеството все още не е измислило по-масово средство за развлечение от телевизията. Затова просто се отпусни и се опитай да погледнеш с усмивка на хилядите безумни послания, с които те бомбардират всяка вечер. Добре дошъл в епохата на Рекламо Sapiens.
Мобилен от пръв поглед - Рекламният човек говори непрекъснато по мобилния си телефон, защото е безплатно. Праща постоянно много SMS-и, събира бонус точки за подаръци от „Била“ и „Шел“, участва във всякакъв вид томболи за пърдящи възглавнички, фотьойли за пълен релакс, велосипеди, плазмени телевизори, аудиосистеми, джипове и други предметни награди. Маркира идеите си, като рисува по пода и стените. Пари никога не му липсват, защото постоянно тегли кредити при все по-ниски лихви, с които пазарува винаги изгодно. По природа рекламният човек е оптимист.

За сметка на това здравето му е силно разклатено. Симптомите, които тялото му издава, биха могли да попълнят цял учебник по медицина. Той страда често ту от запек, ту от диария. Принуден е да се бори с хемороидите.

Дробовете му са задръстени и се налага да ги прочиства с „Муколизин“, болката в ставите и мускулите атакува с „Ибудолор“, а за постоянно възпаленото си гърло е принуден да се тъпче с „Трахизан“. Храносмилането подобрява с две таблетки „Мезим форте“, а за високото кръвно взема „Шлемник байкалски“.

Рекламо Sapiens живее в мръсна къща, пълна с бактерии, а децата му се въргалят в калта като прасета. Това обаче не го притеснява, защото не му се налага да чисти. Всеки път, когато подсвирква с уста, отнякъде се появява мускулест блондин с обица на ухото и изчиства жилището до блясък. С едно движение и без изплакване! Така е „хем по-чисто, хем по-лесно“.

Неприятните миризми пък преборва с микроспрейове. Така след всяко ходене до тоалетната из къщата се разнася аромат на канела и горски плодове.
Любимата храна в семейството са кренвиршите. Същите като едно време. Понякога пращат дядото до бакалията за „нещо сухо“, защото са дошли гостите от Павликени. Хубави хора!

 Нека си го кажем направо - рекламният човек е мъж под чехъл. Той слуша Шампионската лига по телефона защото жена му и тъщата гледат по същото време латиноамерикански сериал на собствения му телевизор. Добре, че поне разговорите са безплатни. Горкият Любо - не смее даже да извика на глас, когато неговият отбор вкара гол. Вместо това тихичко се радва в коридора, за да не смущава двете жени в хола, докато те следят блудкавия сюжет.

Женският Рекламо Sapiens страда от комплекси заради външния си вид. Косата и непрекъснато губи блясъка си. Тя или е много суха, или е много мазна. Или е слепнала и няма обем, или е много бухнала и трябва да се смачка. Дрехите и винаги са целите в пърхут. За да се справи с всичко това, тя редува цяла дузина от шампоани за коса, които и докарват до 54% повече къдрици отпреди.

Друг набор от хидратиращи кремове, балсами и лосиони и помагат да се бори с отпуснатата кожа. Казва „стоп“ на бръчките с новия крем „кю тен“ от „Нивеа визаж“ с високо ефикасен енергиен комплекс. Ползва нова спирала за турбоефект, която не слепва и не напластява миглите и, а им придава пет пъти повече обем. Акнето премахва с „Лептен“. Маже се с антицелулитен гел, който топи мазнините и намалява обиколката на бедрата и.

В устата и е ужас. Езикът и гъмжи от бактерии, които трябва да се стържат, никога няма свеж дъх, венците и са постоянно възпалени, а по зъбите често се появяват микропукнатини. След всяко хранене Ph-то в устата и скача. В офиса непрекъснато цъка с език и чисти зъбите си с тиксо.
Бебето им пишка в синьо - Сигурно е от сухото мляко „Нестле джуниър“, съдържащо желязо, с което го тъпчат, за да укрепва имунната му система. По-големият му брат пък закусва с калций, за да расте.
Хлапето няма никакви хигиенни навици - също като баща си. То има вредния навик да прави футболни топки от чорапите си и хвърчила от ризите. От това се образуват огромни петна, които интелигентната пералня на майка му премахва даже без накисване.

Доскоро семейството използваше обикновен прах за пране, поради което стопанката се страхуваше от петната. Благодарение на новия прах за петзвездно изпиране обаче петната вече се страхуват от нея, а в семейството най-после се научиха да различават бялото от… още по-бялото.
Рекламо Sapiens има доста отмъстителна тъща. След като преди време не успя да се вреди за фамилните програми на „Глобул“, тя разплеска телефона на зет си с трошачката за орехи. Тази Коледа обаче дъртата отмъкна едната SIM карта и така за останалите членове на семейството останаха само три. Някой ще остане на сухо…

Изглежда, рекламният човек е пълен неудачник. Всяка сутрин кучето на съседите опикава задната му гума. Колегата му Данчо пък изтегли най-изгодния жилищен кредит. В офиса всички го мислят за мухльо, но взе, че се уреди с огромен нов мезонет. „Ех, този Данчо, добре се е подредил… Да, да!“, завижда му нашият Рекламо Sapiens.

Добре, че има празнични промоции. За Коледа цялото семейство ще пътува до Париж, Лондон или Рим на цената на един SMS. И то с 200 евро джобни - ей така!

# 3
 • Мнения: 983
Ето някои от моите любими мисли:
1."Разточителните живеят така, сякаш утре ще умрат, а скъперниците, като, че ли няма да умрат"
2."Ако не направиш нещо веднага, то никога няма да стане"
3."Не е в природата ми да събирам отломки, да ги лепя търпеливо и да убеждавам себе си, че следите от счупеното не личат. Счепеното си е счупено и аз предпочитам да запазя спомена за унищожената красота, отколкото да се примирявам до края на дните си с пукнатини"
4."За да се попречи на човек да греши, не е нужно да се унищожава неговата свобода"
5.Умението да живееш е изкуство, умението да обичаш е талант, но да казваш, че си безпорочен - това е ГЛУПОСТ"
6.Не забогатявай толкова с ума си, че да позволиш да обеднее душата ти"
7."Колко често ние заменяме мигове щастие, за едно тъй дълго почти доживотно страдание"
8."За мъжа, който обичам бих направила всичко, но не и да го обичам втори път"
9."Когато сърцето изгаря, умът зрее, затова първа идва любовта, а след това мъдростта"
10."Бракът е като отровна гъба, когато разбереш, че си сбъркал, вече е късно"

# 4
 • Мнения: 1 668
Правенето на секс по време на брака е като вземането на лекарство.
Първата седмица се взема по три пъти на ден.
След това по веднъж на ден още една седмица.
После по веднъж на всеки три или четири дни, до изчезване на симптомите.
Питър де Врийс

# 5
 • UK
 • Мнения: 3 767
От Колелото на Времето на Робърт Джордан, този цитат много ме впечатли.

Закон за непредвидените последствия

"Според закона за непредвидените последствия всяко наше действие, независимо дали доведе до желания от нас резултат или не, води след себе си поне три неочаквани последствия, едно от които задължително е неприятно"

# 6
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 287
Това е от "Шовинист" на Тери Пратчет:
 "...Демонстрация на дружеския съюз м/у  Университета и гражданското управление. А той бих казал, се състои в това те да обещаят да не изпълняват нищо, за което ги помолим, при условие, че ние обещаем да не ги молим за нищо..."

А това от "Фантастична светлина"

"... дърво, което е добро дърво и води чист, благоприличен и възпроизведен живот, може да бъде уверено, че ще възкръсне след смъртта си. Ако е било наистина много добро, накрая ще се прероди в пет хиляди ролки тоалетна хартия."

# 7
 • Мнения: 1 668
"Високият прозорец", Реймънд Чандлър

Дългокрака морна блондинка, типична кабаретна хубавица, се бе изтегнала удобно в един от шезлонгите. Тя отправи ленив поглед към нас, докато пресичахме моравата. От десетина метра създаваше впечатление за изискана дама. От три метра приличаше на нещо, което трябва да се гледа от десет.

# 8
 • Мнения: 1 668
Не пишете, но влизате да ги четете, затова ето още един цитат:  Laughing

"Дългото сбогуване", Реймънд Чандлър

Отидох до закусвалнята, изядох един сандвич с пилешко месо и изпих едно кафе. Кафето беше престояло, а сандвичът беше не с месо, а с парцал от стара мръсна риза. Американците поглъщат всичко, стига да е препечено, да е забодено с две клечки за зъби и отвсякъде да стърчи маруля, за предпочитане поувехнала.

# 9
 • Русе
 • Мнения: 13
"Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят." Паулу Коелю

# 10
 • Мнения: 3 818
И аз имам този навик- да си записвам особено впечатлилите ме неща.

Ето най-най-най любимото ми:

"Светиите там на небето- нима можеха да не бъдат чисти и непорочни? Те нямаха обаче никаква заслуга в това. Но да си в калта и все пак да останеш чист- това е всъщност чудо. Само заради това чудо си струва да се живее. Да виждаш как от помийната яма на греха се издига нравственото величие, сам да се изтръгнеш от тая яма  и през калта, която лепне по очите ти да съзреш първия неясен, далечен проблясък на красотата, да виждаш как из слабостта, порочността и животинската грубост израства сила, правда и духовна красота!"

Джек Лондон,
"Мартин Идън"

# 11
 • Мнения: 1 668
"Спасителят в ръжта",
Джеръм Дейвид Селинджър

Никога в живота си не сте виждали толкова кръв. Цялата ми уста и брада бяха в кръв, дори и пижамата, и халатът. Това донякъде ме изплаши, но донякъде и възхити. Всичката тази кръв някак ми придаваше вид на побойник. През целия си живот бях се сбивал не повече от два пъти, като и двата пъти бях ял бой.

-Колко интересно - каза Лилиан и ме представи на флотския офицер. Наричаше се капитан Блоп или нещо подобно. Беше от тези типове, които мислят, че ще ги вземат за педерасти, ако не ти счупят поне четиридесет пръста, като се ръкуват с теб. Боже, как мразя това.

Един загубен киноактьор седеше до нас и пушеше. Не му  зная името, но вечно играеше във военни филми ролята на тип, който се изплашва преди сражението. С него беше една блестяща блондинка и двамата се мъчеха да си дадат вид на много отегчени и прочие, а той като че ли дори не забелязваше, че хората го гледат. Скромен, та не се трае!

# 12
 • Мнения: 2 386
Имам странното чувство,че 10 реда по-нагоре четох и писах в почти същата тема..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=126157.new#new

# 13
 • Мнения: 1 668
Да и аз сега я видях, явно не  е била в първите няколко страници когато аз пуснах тази - sorry  Laughing

# 14
Имам странното чувство,че 10 реда по-нагоре четох и писах в почти същата тема..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=126157.new#new

Нищо, и тук има много готини неща. Ето малко и от мене :

Който побеждава гнева си, побеждава най-големия си враг.


Богатството създава приятели, бедността ги изпитва.


Не давай и не взимай заем-от заема често загубите са две: самият заем и приятелят.


Парите властват или робуват над този, който ги е събирал.


Когато природата ни води, по никакъв начин не можем да се заблудим.

Общи условия

Активация на акаунт