Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 17 790
Нали така се казваше, когато следиш признаците на интерес към храната у самото дете и тогава захранваш?От няколко дни Ники просто се вторачва в масата, когато се храним и на всички ни присяда...Така примлясква горкото Shocked Имам чувсвото, че му се яде?!Дали да не зарежа чакането вече и да му дам пюре?Имаме още малко до 6 месеца, но той вече си седи почти стабилно, минал е 9 кг., постоянно ни гледа в устите, дори вчера в момент на моя разсеяност дръпна покривката и си натопи ръчичката в една чиния с печена тиква Laughing А може би просто му е интересно какво правим и иска да ни имитира?Леко се колебая какво да правя... Confused Вие как мислите?

# 1
  • Мнения: 6 147
Ами възрастта от 6 месеца е дадена ориентировъчно, навсякъде пише да се води човек от признаците на готовност, а при вас май са налице.
Що не се ослушаш още една седмица, пък ако продължава да мляска, давай пюрето. (моята щерка на 5 м. и 3 седмици имаше вид като да се хвърли да ръфа масата, а как предъвкваше...)

# 2
  • Мнения: 6 364
Мен ако питаш - давай. Ако щеш вярвай щом Ния стана на 3 месеца, нито можеш нещо да ядеш пред нея, нито да пиеш - като гладно куче гледа и мляска. И млякото не я засищаше, почна да се буди нощем от глад - и аз чаках две седмици и дадох пюре, как лапа милата да знаеш. Ми то си е до дете - какво гледаш стриктно месеците, щом сте над 3-4 месеца давай.

# 3
  • Мнения: 830
Ами изглежда , момента е дошъл , пробвай да захраниш . А и възрастта ви е добра , почти е на 6 детето .

# 4
  • Мнения: 3 369
Аз също мисля, че можеш да пробваш. Добре е да направиш така - сварявай картоф (без сол разбира се) като готвиш за вас и като седнете на масата, давай му по мъничко на пръста си да опита. Ще разбереш дали е готов - ако го плюе и не знае какво да прави, можеш да изчакаш. Може и ориз (намачкан като каша), или тиква печена... (без захар, сол, подправки)

По принцип педагогическото захранване е захранване с ваша храна от масата и се практикува малко по-късно, на 7-8 месеца. Ето тук има тема.

# 5
А защо мислиш,че 10 дни са причината да не го захраниш? Всички деца не са абсолютно еднакви! Храни си детето и не се притеснявай! eat

# 6
  • Мнения: 372
Ние вече си хапваме картофено пюре и то близо от месец.Аз не изчаках да захраня по друга причина/акаше много рядко и много начесто/ и така ме посъветва специалист педиатър.Но за интереса и при нас е много голям.Вчера му поднесох кора от портокал да помирише,че ни гледаше много жално и той като отвори устичката Stuck Out Tongue . Мисля ,че наистина трябва вече да пробваш ,а и вие сте почти на 6 месеца,ако това чакаш..

Общи условия

Активация на акаунт