Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 859
Знам, че в форума има теми по този въпрос но нямам време кога да чета. В болницата в момента съм в една стая с жена, която има дете с цепнато небце и други увреждания. Когато е родила лекарите в Берковица и Монтана са я убедили да го остави в дом защото имало много увреждания и щяло да умре. Майката оставя детето но на 15 Ноември тази година си го взима от дома. Операцията на сърцето му е направена но не и тази на небцето. Детето е момиченце и докато беше бебе с нея сме били в един бокс заедно с моя син. Сега жената знае, че трябва да се направи операция но нито знае къде, нито как, нито при кой. Сигурна съм, че съм пропуснала да спомена някой неща но не съм виждала Нанси от две години. Лекарите все казваха, че ще умре а аз умирах от страх да не се случи някоя нощ в бокса защото тогава и моя син се бореше за живота си редом с нея. Поради думите на лекарите си мислех, че Нанси е мъртва а днес съдбата ме срещна с нейната майка, която вече се грижи за нея. Това не е случайно. Искам да ви кажа, че майката има още две деца (с едното в момента е в болницата) не е безотговорна и не е оставила детето от слободия, тогава тя наистина е била притисната да го остави. Важното, е че днес малката Нанси е при майка си!

# 1
  • София
  • Мнения: 2 711
Не разбрах точно какво питаш,но ако е за операция на небцето мисля че в ИСУЛ правят такива и има добри специалисти.

# 2
  • Мнения: 1 859
Да точно за операция питам. Къде, при кой и как стават нещата. Майката все още не се е ориентирала какво трябва да прави. Искам съвет от минали през това може и от специалисти.

# 3
  • Мнения: 998
Чувала съм, че най-добър при тези малформации при децата е д-р Юри Анастасов, чийто баща също е бил /или все още е, не съм сигурна/ добър специалист.
Проверете в клиниката по пластична и лицево челюстна хирургия към Александровска болница в София. Преди време, клиниката се намираше в сградата на Стоматологичния факултет /до Военна болница/, дано е все още там. Може с направление от личния лекар да мине по здравната каса.
Успех пожелавам на бебчето и майката!

# 4
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 407
Имаше доста отговори, но нещо изчезнаха, предполагам от техническите проблеми на форума.
И аз препоръчвам доц. Юрий Анастасов, благодарение на когото сина ми може нормално да се храни и да диша, само че той сега оперира в Пловдив, хирургиите на Пещерско шосе 66,
ет. 4 - изток, отделение Пластична и краниофациална хирургия, тел. 032- 602935.
Има и сайт на Асоциацията на деца с лицеви аномалии и техните родители:
http://www.ala-bg.org

Операцията се покрива от Здравната каса, а почти всеки петък има безплатни консултации, да се обадят хората.

# 5
  • Мнения: 1 859
Благодаря на всички ви че се включихте. Майката още не ми се е обажадала за да и кажа какво сте ми писали. До колкото разбрах обаче май клонят към София а думите ви разбирам, че няма да е най-добрия избор. Дано да се обади за да и предам думит ви.

Доста теми не само мнения са изчезнали поради някаква профилактика май.

Общи условия

Активация на акаунт