Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 126
Току-що прочетох публикувана обява от сеньор Моралес за предстояща пресконференция по повод стартирането на Асоциация за лечение на деца аутисти. Тя ще се състои на 26.11.2006, т. е. утре от 12.00 часа в сградата на БТА в София. Озадачи ме надсловът на този форум, който гласи "Запазете детето си здраво, предпазете го от аутизъм, ДЦП и умствена изостаналост". Честно казано, идея си нямам как смята да го постигне.
Публикувам тази информация, защото по-рано стана въпрос за методите на Р. Моралес. Ако някой родител от София се наеме да уважи събитието, нека сподели впечатленията си, че изгарям от .... недоумение.

# 1
 • Мнения: 3 504
Мамо В, това ще е интересно, но просто го научавам към този час на нощта, при най-голямо желание да отида, няма да успея, ще е хубаво Софианци да отидат и наистина да разкажат, ако има материали да ги публикат и тук във форума, Ако има някой от Пловдив да отива нека се обади. Също така ще говоря и с моята логопедка, но не виждам кога ще успее и тя да отиде.

Много ми е интересно, но... уви Sad

# 2
 • Мнения: 4 558
     Често пъти съм се изказвал в този подфорум като най-черногледия с най-черното чувство за черен хумор, но не се сдържам. Идва ми отвътре.
     Ако искам някой да лекува аутизма на детето ми с китайска медицина ще отида при човек, който се казва Чън Тяо Пин например.
     Ако искам да ми чете морал или да ми изпече царевична питка или да ми сготви боб - при г-н Р. Моралес ще отида.

# 3
 • Мнения: 3 504
А с какво по-точно се занивама този Р. Моралес?

# 4
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 407
Ами, виж в другата тема.
Диета с кисело мляко и горнобанска вода и аз мога да ви изпиша, а ще помогне ли?

На това му казвам емоциолнато пре....цакване на родителите, те са готови да дават мило и драго с надеждата детето да се оправи, а се оказва поредния факир, който развива фантасмагорични теории и полза никаква...

Аз дори не съм сигурна дали моето дете е аутист - за някои критерии прилича, за други - никак не прилича, но съм убедена, че проблемите му могат да се решат не с друго, а с поведенческа терапия. Той дори едно кило хапчета за "поумняване" да изпие, ако никой не го учи да говори, няма да се научи.
Все едно студент за изпита да пие хапчета и да не си чете лекциите...

# 5
 • Мнения: 4 558
    На мен ми прилича на продавач на надежди - на метър, на литър, на кило.

# 6
 • Мнения: 126
Обадиха ми се, че в днешния брой на "24 часа" има поместен материал за специалист, който практикува метод за изчистване на организма от токсини. Надявах се да не става отново въпрос за Р. Моралес, но ме осведомиха, че той е въпросният специалист (че кой друг?! Money).
До този момент още не съм прочела материала, защото не успях да си купя вестника, но ще продължавам да търся ...

# 7
 • София
 • Мнения: 1 333
Здравейте!
Аз ходих на пресконференцията. Видях въпросният д-р Моралес и чух за интересният метод на лечение, който помага на деца Аутисти, с ДЦП и умствено изоставане. Става дума за очистване на организма от токсини, възстановяване на физиологическото здраве на тялото. Състояло се от няколко етапа.
1.Хелиране
2.Прилагане на фитотерапевтични медикаменти
3.Прилагане на диети
4.Рехабилитация
5.Работа със съответните специалисти-кинезитерапевти, психолози, логопеди, невролози

Пие се мого вода и се прилага по някакъв начин хумата, ядат се много плодове, имало и още нещо, но не го спомена, защото така щяло да се разкрие цялата рецепта.... а все пак е тайна. Стриктно трябва да се спазват препоръките на доктора, за да има ефект... обикновенно първият етап продължава около 1-1,5г... после е възстановителният етап и накрая поддържащият.
Досега има 30 пациента в Бг, които са само с положителни резултати. Едно момче на 14г беше в залата и от това което разказваше за него баща му преди и сега се разбира че има добър резултат от лечението. Запознах се Мартин и проведохме един спокоен кратък разговор. Отговаряше на въпросите на журналистите, които бяха мн внимателни и тактични. Не го тормозиха много детето. За което ги поздравявам. Бащата е щастлив, че има напредък сина му и стриктно спазва всички предписания. Признава че е трудно спазването на диетата, но целта оправдава средствата.
Говори и едно момче с ревматоиден артрит, който само от едномесечен курс по този метод има невероятни резултати. искренно благодари на доктора.

Аз се поинтересувах дали може да се приложи лечението за моето малко дете и д-ра сподели, че най- малкият му пациент засега е 2 годишно дете. Каза че е по-добре е да се започне лечени колкото по-малко е детето, защото по-лесно става очистването и резулататите са по-бързи и добри. Колкото по-гоялм е пациента, толкова по-трудно.
Ще му представя цялата документация, която имаме за Мими и той ще прецени дали може да помогне или не. НО аз предварително ще прочета всичко налично в нета, ще се опитам да се запозная и с др родители прилагащи този вид лечение за децата си и тогава ще се възползвам от услугите му.
Ако разберете нешо повече за методиката и лечението моля ви споделете.

# 8
 • Мнения: 4 558
     Току що ги давха по БТВ. Р Моралес, бащата и детето. Нанди, теб не видях. Това, което ме впечатли бе цифрата 16000 деца аутисти в България - официална.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 333
Мен нямаше защо да ме снимат, аз отидох просто да слушам и да разбера малко повече от първоиточника... Сега като разгледах и сайта на Асоциацията вече знам думите на д-р Моралес дума по дума. Единственото за което си струваше е че видях един спокоен и щастлив татко (или поне в момента беше и имаше надежда за по-добро бъдеще на детето му в очите ).

П.С.: Аз се бях притеснила че все някъде ще ме е засекла камерата,понеже бях седнала през един стол от Марти. Така и се запознахме с него, заговорихме се и после той на няколко пъти се закача, намига докато говореше баща му. Толкова хубаво момче е и  се надявам да има все по-добри резултати,да продължават успехите му в училище и в комуникацията с околните.

Не стана дума за бройката на децата Аутисти по време на пресконференцията, може би журналистката е имала предварително събрани данни за репортажа. Но статистиката е ужасна Sad И искат да ми кажат че не могат да подготвят добре обучени специалисти да работят с толкова много пациенти, че нямат методика за работа и т.н. .... това е поредната абсурдна ситуация в страната ни  Cry

Wolf , когато приказвах с него си мислех за твоето момче. Стана ми мило и топло като ме гледаше това дете с огромните си кафеви очи и на няколко пъти повтори името ми. Ти ни разказваш уникални неща от връзката със сина си и усещам че е богатство за всеки човек да общува с тях. Със сигурност ще ми е много приятно да го слушам как разказва виц и ми се иска през това време да влача краката си в една камара паднали листа. Такива асоциации имам.

# 10
 • Мнения: 126
Ето още инфо за тези, които не са гледали репортажа па bTV:
bTV Новините - кликнете вдясно на:
 Природосъобразна терапия при деца аутисти се прилага от няколко месеца в България.
Има ли други впечатления?

# 11
 • София
 • Мнения: 4 407
Аз хванах края на репортажа - моето мнение е, че природосъобразния начин на хранене винаги ще е от полза. Не знам как успява да накара децата да ядат здравословно

# 12
 • Мнения: 4 558
      Никак не ми се връзва това с екологично-чистите храни. Сега си произвеждаме по-малко храни, но когато Кирил беше малък си произвеждахме заешко, пилешко, агнешко, яйца, плодове, компоти, зеленчуци, мляко, сирене.

# 13
 • Мнения: 549
Запозната съм с методите на Роберто Моралез.
Принципно във всичко  това, което той използва има истина. Попрочел е за:
•   Диетата без глутен/казеин ( която е основното в методите му и изобщо не я е измислил той. Тя се практикува от повече от 10 години, предимно от родители на аутистични деца в Америка, Великобритания и много други страни по света)
•   Освен основната диета трябва да се съобразите и с индивидуалната непоносимост към определени храни, консумацията на които може да доведе до проблеми-физиологични, неврологични, проблеми с имунната система и т.н. Роберт твърди, че прави изследване с техника, с която разполага и която принципно наистина съществува. Аз проверих в интернет по името на апарата, но той изследва съвсем други неща. Така, че моят съвет е да ви каже какво  точно изследва и как. Аз се консултирах дори с физици и химици , работещи извън България, които ми обясниха, според принципът по които действа този лазер, е невъзможно подобно изследване да се направи от кичур коса. Това става само с кръвна проба.  На стр. 28 Във в. “Нощен труд” от 17-18 ноември 2006г. Може да проверите в коя голяма лаборатория вече и в България , се прави това изследване за непоносимост към храни. Поне знаете за какво си давате парите! Като моят съвет е да се консултирате с гастроентеролог  Аз мисля точно това да направя в самата лаборатория. Те би трябвало да са най-добре запознати с изследването.
•   Следвашата стъпка е това , което Роберто гръмко нарича “хелиране”. Има абсолютна истина в изчистванено на организма с гладолечение, и плодове, но това както знаете изобщо не го е измислил той, а не съм убедена, че вариантът, който той предлага е най- добрият.
•   Що се отнася за фитотерапевтичните продукти, които той съветва да се използват и които могат да се намерят на българския пазар, не съм съгласна, че са добри и подходящи в случая. Някои от тях съдържат вредни съставки , като аспартам например.
•   Използва хомеопатия! Резултатът от едно правилно проведено хомеопатично лечение е поразителен, особено при подобни проблеми. Казвам го от личен опит, работейки с изключителен КЛАСИЧЕСКИ лекар-хомеопат. Знаете ли колко години обучение и опит трябва , за да може да практикуваш ефективно хомеопатия? Ако не знаете запознайте се с принципите на хомеопатичното лечение на този адрес:
http://homeopathia.hit.bg/
може би ще ви стане ясно, че претенциите му да лекува с хомеопатия не са много основателни, но може да сте сигурни, че ако не помага това лечение поне няма да навреди.


И накрая искам да отбележа, че приветствам факта, че за хранителните проблеми на нашите деца се намери някой, макар и в друг контекст, който “зашумя”  в медиите. Това е голяма крачка напред и трябваше да стане много по-рано, а не да слушаме от официалната медицина и “специалистите”, че това са недоказани теории! Така хората ще разберат, че има алтернатива и надежда! Жалкото е че в световен мащаб това се прави много по-добре, от т.нар.DAN! доктори. Със всички необходими изследвания, които за жалост ние  в България не можем да направим. Правят се в Щатите и са много скъпи. Просто направете усилие и се поровете в интернет за повече информация. Аз лично много уважавам този руски сайт:
 http://www.autismwebsite.ru/all_about_autism.htm
 http://www.autismwebsite.ru/Autism_Diet.htm
http://www.autismwebsite.ru/index.html
 
За мен това е пътят - диета, витамини, добавки, изчистване и работа със специалисти(психолог , логопед).

Въпреки всичко, при положение, че е толкова трудно и липсват информация и специалисти в областта на храненето и хелирането, вероятно за много хора Роберто Моралез е стъпка в правилната посока!

# 14
 • Мнения: 126
Здравейте, Nadejda.v.lHug
Това, което пишете, е много полезно и важно. От прочетеното в темите на форума се вижда, че тези, които за пръв път се срещат с г-н Моралес, са силно впечатлени и готови да му повярват. Правилният начин, според мен, е внимателно да се сондират мнения на родители и специалисти. Особено ценен е споделеният личен опит.
Затова Ви приветствам, че споделихте впечатленията си! Те ще помогнат на много родители да се ориентират в ситуацията! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт