Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 491
Понеже ми се струва, че темите за ревността натежават, и че има ли повече от едно дете в  семейството, първата асоциация трябва да е непременно как се дракат или бият, дали няма някой да каже и за обратното? Как се обичат децата? Имаше засега теми за това как децата показват обичта си към нас, може би как ние им я показваме, с какви нежни думички ги наричаме ... Не съм забелявала да има тема за това как децата показват обичта помежду си (думи, жестове на внимание и други красоти). Разбира се, не изключвам вероятността същите тези деца да се дразнят и да си правят взаимно бели, но не виждам смисъл вниманието да се фиксира само върху такива неща.
Ако е имало такава тема вече, най-малкото някой ще изхвърли линка напред.
Аз сега излизам по задачи, може да се включа по-късно, ако ми се отвори приказка.

# 1
 • Мнения: 2 220
Когато съм се родила, сестра ми е била на 2 години. Спяла съм в количката си и когато съм започвала да плача, тя първа е скачала и е идвала да ме люлее... По-късно ме защитаваше от всичко и всички, дори и да не съм права. Ако нещо ми се случеше, ми беше като майка, двойно по-изплашена от мен. Обичам я безкрайно много.

# 2
 • Мнения: 126
Първото,което се сещам е ,че понякога когато говори за сестричката си Виктор/6г./я нарича "Моят сън".Става ми много мило .Обича я безкрайно много и го показва по всякакъв начин,просто за това се сетих първо.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 331
Тъй като все още съм с едно дете и не мога да давам примери с моето семейство.
Но ще ти дам пример с мен и сестра ми, за случак която майка ми е разказвала. Случило се е да ни разделят, били сме на 3-4 годинки. Аз при едната баба в един град, а сестра ми при другата баба - в друг град. Та тогава аз (по-малката) съм задавала на баб си често въпроси от сорта: "А Зинчето(сестра ми) това ли яде и тя сега", "Сега дали и тя е на разходка", .."и тя ли сега си играе"...и т.н. Heart Eyes Спомням си и че се биехме и се дразнехме, но ето и колко сме си липсвали и сме имали нужда една от друга. Flutter Също така не си спомням да сме си казвали думичките за обич, но с действия сме го показвали.

# 4
 • Мнения: 2 768
По много сладък начин показват обичта си една към друга моите дъщери. Не само чрез прегръдки и целувки, понякога едни такива малки жестове, които направо ме просълзяват от умиление.

Например, преди седмица дундуркам малката, подхвърлям я във въздуха, премятам я,целувам я до задушаване и тя се кикоти. След това ми казва "мамо, ади како", което означаваше сега така да си играем и с кака.  Laughing Никак не са ревниви, винаги едната гледа да има и за другата, дори и от боричкането с мама  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 23:16 от eta

# 5
 • Мнения: 3 161
Ирина е влюбена в новото си братче. Е, очакваше сестричка, но и така е доволна. От корема още го целува и му се радва. Когато се появи, направо се вкопчи в него и съскаше срещу близките, които се опитваха да го доближат - като орлица. Сега се поуспокои и пак приема бабите у дома, но не престава да се радва на братчето си, целува го, носи памперси, иска да го къпе. Понякога ми казва :Благодаря ти, че ми роди братче!". Никаква ревност не съм отчела досега.

# 6
 • най-шареното място
 • Мнения: 8 202
И боричкнето между децата е близост, както и дракането. Това са весели моменти без насилие, в който децата се забавляват от сърце, дори и да изглежда по-различно от страни. Майка ни често се е притеснявала, докато ние сме го удряли на голямо забавление с брат ми да се дракаме.

# 7
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 171
Много често виждам умилителни гледки между братя и сестри...
Страшно им се радвам, защото ми напомнят за моето братче и сестричка.
Моето дете няма все още брат/сестра, но е силно привързан към братовчедите си, както и те към него, живеем врата до врата и са постоянно заедно.
В момента племеницата ми е болна от конюктивит и не е идвала вече три дни. Вчера плака за нея 40 мин /буквално толкова/, днес се смилих над него и я извиках за малко, то беше скачане, хвърляне към нея за гушкане, чудо голямо. Отсега ми е мъка, че другия месец се местят в нов апартамент и какви циркове и плачове ще са ежедневно.

# 8
 • Мнения: 3 491
Писмо на Борис (на 6г. и половина) до брат му (на 4г. и половина):
"Мили Алекс,
Обичам те. Ще те вдигам всяка седмица. Обещавам. Толкова си сладък. Ще гледам филмче с тебе. С обич. Борис"

иииии ... след поредното сдърпване, този пък на саморъчно изработена коледна картичка:
"Мили Алекс,
Обещавам ти никога да не избягам от тебе. Все още те обичам. Моля те не ме удряй. С обич. Борис."  Heart Eyes

# 9
 • Мнения: 2 792
  Димана и Момчил са вече в съзнателна възраст, в която имат необходимост да общуват само двамата и без моето присъствие, даже го предпочитат това общуване. Та съм ги подслушвала:
 Димана:
 - Момчи, а ти кой обичаш най-много ?
 Момчил:
 - Мама и тати.
 Димана леко притеснена:
 - А мене ?
  Момчил:
 - И тебе колкото мама и тати  Grinning.
 Разговорът преминава в друга тема
  Димана:
 - Аз искам да съм момче.
  Момчил :
 - Аз искам да съм момиче.
 Димана щастлива:
 -Айде другия път аз ще се родя момче, а ти ще се родиш момиче и пак ще сме си брат и сестра  Crazy
 Момчил щастлив и се мята на врата с радостни крясъци,  демек договорено  Laughing.

  В началото на ноември Димана беше за първи път на екскурзия с преспиване, напълно самостоятелно. В 11 ч. вечерта ми звъня на мобилния изплашена и притеснена, ще спи на чуждо място и нас ни няма, уф направо си ревеше детето   Confused. Като я питах защо се притеснява нали и друг път е спала без нас с баща й и тя прорева по телефона:
 - Да, но и Момчи го няма  Heart Eyes
 
 Това са директните примери, които се сещам, иначе в моментите, които не са заети да се бият и карат за нещо постоянно се защитават,  прикириват се един друг (не им показвам че това ме очарова  Wink) и други такива дребностти които показват че държиш на някой  Grinning

# 10
 • Мнения: 201
Малката (3 години) нарича сестра си (15 годишна) - "моята мила каки", а каката вика на сестричката си "принцесата ми", "куклата ми" и разни такива... То е голяма обич...само с виждане става!

# 11
 • Мнения: 3 367
чудесна тема,и на мен ми поомръзна да чета за тръшканици и ревности..
*
"Мами е най-добрия приятел на тати, бебе Тефан(без с-то) е моя най-добър приятел"
"ШШ..вървим на пръсти ,бебе Тефан спи,като се събуди ще си играем цял ден"
*
синът ни е ужасно сериозно дете..от бебе се усмихва доста премерено и по малко; ако има нещо к обаче да го разсмива без грешка е сестра му, хили се с глас дори само да я чува..
*
"жестовете" засега са доста опасни - помага му да се качва по стълби ooooh! ; да се качва на едно пластмасово колело ; гушка го до рев ; учи го да ходи и пр..таз любов е бая застрашителна за здравето им ,та все сме наоколо да я овладяваме..

# 12
 • Мнения: 705
в неделя за първи път качих павел на едно от детските влакчета в морската градина. през цялото време симона го държа за ръката с едната си ръка, а с другата го беше прегърнала и му стискаше качулката.

когато са сами в детската и павел падне или се удари, бяга при нас в хола да ни вика, по-уплашена и от него.   

люлея павел на люлка, той седи и гледа безизразно в една точка, идва симона да го люлее, започва да се смее истерично.

ей такива нещица, толкова са мили и сладки. вярно е, че има и от моменти в другата крайност, но от тях не помня нито един newsm78

# 13
 • Мнения: 1 100
Когато не се караме, се защитаваме  Laughing
Той днес ми сподели, че много ме обичал, но и малко ме мразел. Питам го: Защо?
Защото имаш повече украса в стаята, защото искам да си по-куха манерка и защото измисляш повече смешки.
В действителност той не е глупав, но няма как да се мери с мен, все пак съм с 9 год. по-голяма.
Е, явно ми завижда човекът. Казва, че най-много обичал баща си, после мама, после себе си и накрая мен.  Embarassed
И понеже аз ревнувам, че не обича най-много мен му описах една картинка, при която съм умряла и той остава без сестра, разплаках го  Embarassed Ама ме обича  Laughing

# 14
 • usa
 • Мнения: 2 113
моите непрекъснато си го повтарят един на друг. правят си малки подаръчета. днес например силвия в училище имаха нещо като панаир за стари книги - можеха да занесат стари книжки, които вече не четат и да ги разменят за книжки донесени от другите деца. тя занесе три книжки, две от новите са за брат и. носеха. макар да си имат всеки отделна стая, редовно спят в едно легло. когато силвия си гласи нещо за ядене, винаги прави и за сестра си(тя е готвачката от двете). това лято албена ходи за пръв път на лагер с преспиване за една седмица. единствените пари, които беше похарчила там, бяха да купи подаръчета на брат си и сестра си.
един от най-любимите ми спомени е когато момичетата за пръв път се хванаха за ръце по време на разходка, бяха на три и една година. веднага след това се съгласих да си купим видеокамера, която до този момент смятах за напълно излишна вещ.
естествено, колкото се обичат, толкова се и дракат...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт