Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 дек. 2006, 13:43 ч.

ПРЕБИВАТ ГО!КАКВО ДА ПРАВЯ?!

 • 3 470
 • 67
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 457
Виж сега, не може в 21 век да си мълчалив свидетел на първобитно отношение към дете или човек и да седиш безучастен! #Cussing out Абе, момиче защо не се обадиш в полицията! От твоето районно веднага ще дойдат за такъв сигнал- като чуеш, че изрода си пребива детето. И утре от това дете ще излезе поредния побойник и дали тогава ти ще живеееш спокойно, като пускаш детето си навън! И дали няма да имаш угризения ако не дай си боже това твое роднинче "майка му" го осакати!? Какви сте такива хора! Ако понякога се ядосвам на страната ни, то е единствено заради безчувственото и апатично отношение на хората в нея! Как искате да се оправим с това стадно мислене- "аз да си кротувам, за да не ме забележат в стадото, че ще си наруша рахътлъка"!

# 46
 • Мнения: 3 405
Binito, моля те по-спокойно. Веси не е безучастна, защото можеше и да не ни попита и да не сподели с нас. Намерихме каквото можахме, сега е нейно решението какво да стори. Надявам се да не остави нещата така,а ние трябва да й дадем кураж. Не е лесно да се намесиш в живота на други хора Peace

Полиция, социални, не знам какво означават тези названия за вас, но за мен не значат нищо.
Необходима ни е обществена организация, която да реагира моментално и адекватно на такива проблеми. Такива структури има,  но аз самата трудно се добрах до някакви координати и то в Нета, а за тези, които нямат компютър какво остава?!

БиТВ са подели инициатива за закрила на детето. Но като цяло гласност няма. Ако се улесни подаването на сигнали за малтретирани деца, хората ще сигнализират.
А така, чакайки на полицията или на някакви социални, много от тях биха си замълчали.

# 47
 • Мнения: 457
Анджелина, по Закона за закрила на детето сигнали се подават към Столичните или регионалните дирекции за социално подпомагане. Както и към МВР. Даже сме написали предложение за промяна на този закон- такива сигнали не в социалните, а единствено в МВР, където имат нужните кадри. Хелзинкския комитет също имат програма за закрила на детето, ама работата е там, че трябва да се реагира моментално като чуе или види терор в/у детето.
И Анджелина, един въпрос на авторката към нас- дали е "нейна работа", не означава нищо.
И няма да си замълчи никой, ако човекът който подаде сигнала го направи сериозно и отговорно!
Веси, от кой град си?

# 48
 • Мнения: 3 405
Анджелина, по Закона за закрила на детето сигнали се подават към Столичните или регионалните дирекции за социално подпомагане. Както и към МВР.

Това добре, но колко хора го знаят? Аз не знаех, макар, че е логично да се звънне в полицията.
Преди години бях свидетел на побой от мъж върху жена му, полицията дойде, поразпитаха и му казаха: недей повече да правиш така. Беше като потупване по рамото.
Искрено се надявам вече да има обучени специалисти в МВР, които да реагират адекватно.
 Peace

# 49
 • Мнения: 845
Намери Агенццията за закрила на детето. Те се занимават с такива проблеми и малтретирани деца. Може дори да се го приберат за известно време да се поуспокои детенцето. Не си трай. Моля те! Нека има още едно щастливо детенце. А на тия-трябва да им се отнемат правата над това дете Sad

# 50
 • Мнения: 714
Намери Агенццията за закрила на детето. Те се занимават с такива проблеми и малтретирани деца. Може дори да се го приберат за известно време да се поуспокои детенцето. Не си трай. Моля те! Нека има още едно щастливо детенце. А на тия-трябва да им се отнемат правата над това дете Sad

Като бивш кадър на Агенцията ти казвам, че те просто ще препратят случая в Социалната служба по район. Просто загуба на време.
Писмен сигнал в полицията (има отдел за малолетни) или социалната служба ще размърда нещата.

# 51
 • Мнения: 420
   Не се отказвай. Защото  всички си траем, затова държавата ни е на този хал. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но майка ти те е посъветвала така, както би те посъветвала всяка жена от нейното поколение - каквото става вкъщи не е за пред хората и това зад прага ти не те интересува. Та нали това бито дете утре ще прелива от агресия и ще я излива върху други хора. Моля те, не се отказвай.

# 52
 • Мнения: 714
Благодаря ви за всичко.Говорих с майка си и тя ми обясни как всъщност стоят нещата.При положение,че двамата родители имат законен брак,живеят заедно и имайки предвид,че трябват доказателства,а това което съм решила за снимки и т.е. е незаконно и след това тя може да ме съди за сега неможе нищо да се направи.Майка ми каза да оставя това настрана,защото сега за мен е важно друго нещо,ставащо в живота ми.Но ме увери,че ще се погрижи за нещата.
Все пак искренно ви благодаря за всичко.

П.С. не знам как се закрива тема,след като дадения проблем и приключен,но ако някой може да ми каже   bouquet
П.С. Според мен трябва да добавят в Закона и санкции за хората които си мълчат и не правят нищо, гледайки как страдат деца!!!!!

Кое е незаконно? Да сигнализираш, че едно дете страда? И какво общо има законния брак?? И да нямаха такъв това какво променя? Според Закона за закрила на детето, всеки, при най-малкото съмнение за проблем с дадено дете може да подаде сигнал. А службите са длъжни да се раздвижат. При теб никой няма да дойде да те разпитва. Ще идат при майката.
Ама айде, нали тука само локуми се разтягат. Да се обадя или не ... това е въпросът ... а детето си го пердашат ....  newsm78
Не ти трябват доказателства. Отвори гугъла и прочети Закона, даже не е дълъг. Органите са длъжни да се раздвижат.
Задължение за съдействие
Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., доп. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Лице, на което стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжно незабавно да уведоми дирекция "Социално подпомагане", Държавната агенция за закрила на детето или Министерството на вътрешните работи.

Както виждаш, ти даже си длъжна по закон да информираш органите. Не ти трябват снимки и доказателства, не си детектив.

Кажи ми адреса и имената на майката, бащата и детето на лични, аз ще подам сигнала. Защото на мен ми стана известно от форума, пречки да подам сигнал нямам. Нищо, че съм далеч. Така няма да се притесняваш че оная с развитите гайки може нещо да ти направи. Защото всъщност това са ти опасенията.

# 53
 • Мнения: 564
   Само не се отказвай и не ставай мълчалив свидетел на нещастието на малкото дете!!!! Искрено те моля за това!!!

# 54
 • In pursuit of magic...
 • Мнения: 700
Oт това което прочетох тя вече се е отказала, защото "сега за нея е важно друго нещо ставащо в живота й".

# 55
Аз пък се чудя защо изобщо си пуснала тази тема при положение, че можеше да се поразровиш в интернет и да намериш телефон на социалните и на Агенцията за закрила на детето, а не да чакаш друг да го свърши вместо теб...извинявай, но не е никак трудно гледам че други майки са го направили и едва ли им е коствало кой знае какви усилия. Какво очакваш да се случи, може би от само себе си да се реши проблема...в момента ме е яд повече на теб защото само пускаш фитили, а нищо не правиш и после 'проблема бил приключен'. Както каза donna volante разтягане на локуми.

# 56
 • Sofia
 • Мнения: 4 100
Получих бележка от авторката на темата преди ден два - не знаех къде се намира темата и за какво става въпрос, а бележката не съдържаше подробности за случая. Помолих за подробности, така и не получих отговор. Едва от темата виждам какъв е случая. Но без конкретни данни за имената, адресите - няма как да се пусне жалба и при най-голямо желание. Друга пречка освен тази няма.

# 57
 • Мнения: 714
Аз предлагам да прекръстим темата на: Как да си затваряме успешно очите, когато виждаме, че страда дете, което не е наше. И колко вода от колко кладенци да извадим, за да си ги затворим по-успешно. И как да се обидим качествено когато се намери някой, готов да съдейства. А, щях да забравя ... и как да си гледаме в собствената чиния.

# 58
 • Мнения: 1 354
Достатъчно ясно ми дадоха да разбера,че не е моя работа.Много моля да престанете да ме нападате,защото все пак никой не е на моята възраст и положение за да ми говори по този начин.Прекръстете темата както си искате.Имах силното желание да направя нещо,но не се получава.Това е всичко.Нападайки ми няма да промените нищо и определено няма да дам ничии данни на никой.

# 59
 • Алпите
 • Мнения: 10 394
Потърси съвети и след като получи много такива, както и подкрепа да действаш, реши да си затвориш очите Shocked За какво всъщност пусна темата?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт