Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 541
Според проучване 20% от двойките, търсещи фертилна помощ не изчисляват правилно дните за сексуални контакти. Жената е фертилна 6 дни- 5 преди овулацията(когато се освобождава яцеклетката) и денят на овулацията. Проучване обаче показва, че дори за изненада на учените, че възможността на жената да зачене приключва в деня на овулацията.Така че жените, чакащи БТ да им се повиши, за да имат сексуалин контакт са вече закъсняли. Учените предлагат използването на овулационните тестове само като ориентир за наближаваща овулация и провеждане на опитите за зачеване два дни преди самата нея, което дава най- големи шансове.

Статията е взета от интернет страница, която бих  дала на всеки, който желае. За мен лично бе малко шокираща   #Shocked

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 184
може ли да пуснеш страницата от където си взела тази статия, за да може да прочетем и повече? Simple Smile

# 2
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 444
Така, ами като цяло статията, която си преписала е добра, но да опровергая някои неща, защото няма нищо, което да учудва учените. Въпросът е, че тези фертилни дни са много относителни, първо те зависят от средата, в която ще преживяват сперматозоидите и второ зависи и от самата преживяемост на сперматозоидите. Така че тези фертилни дни може да са и 2, може и един. Ако ти е по-киселинна средата сперматозоидите могат да преживеят и само няколко часа, което означава, че няма да успеят да дочакат овулацията.

Ето прочетете тази статия, ще ви е полезна!

# 3
  • Мнения: 1 541
Статията е от тази страница : http://health.discovery.com/centers/pregnancy/americanbaby/fertilityfacts2.html

Общи условия

Активация на акаунт