Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 ян. 2005, 22:46 ч.

За граха и царевицата

  • 1 561
  • 18
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 479
От вчера давам на Мимито по малко картофче. Мисля да сме основно на домашна кухня. След като прочетох с интерес темата за комбинациите при зеленчуковите пюрета, се замислих как ще приготвям един ден граха и царевицата. Имам предвид, че имат люспи. Тях чистите ли ги преди да пюрирате или действате направо с тях?

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 030
Аз бих избрала замразени Бондюел - по-скъпи са, но пък са нежни. Не мисля, че на граха трябва да се маха люспата. А царевица така и не съм давала специално до момента, даже май никак (в смисъл на зърна), така че не знам.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 369
Минавах ги през цедка, но само първите няколко пъти, сега само пасирам. Малко е досадно, но става пюре 1-ва класа Simple Smile - като готовите  Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 4 819
И аз като SZA ги вършех. Даже и сега има нужда от време на време, че все намира някакви дребни частици да се дави и гърчоти от кашлица, бедната ми. След пасиране ще си покаже, има ли нужда от цедка.

# 4
  • Мнения: 1 793
царевица още не съм давала, но грахчето само го пасирам и готово. яде го, не се дави, значи е добре Simple Smile
само да попитам за царевицата - мога ли вече да давам? подходяща ли е за тази възраст?

# 5
  • София
  • Мнения: 12 672
И аз тъкмо щях да питам - откога тези зеленчуци, че малко тежички ми се виждат?

# 6
  • Мнения: 6 142
Грах давам от замразения на Бондуел, идеално се пасира. Обаче царевицата и след пасиране има много люспи. Пробвала съм с консервираната им царевица, замразена още не. Ако някой е пасирал успешно царевични зърна, да каже как става.

# 7
  • Шумен и Варна
  • Мнения: 210
аз ползвам замразена царевица преди да готвя като си сваря другите зеленчуци я пускам както е замразена във врящата вода за малко и после всичко във блендера - ставаше идеално гладко пюре. Грах и давам от 6 месец а церевица малко по късно когато нямаше толкова много пресни зеленчуци. Сега като яде по едри храни само и го мачкам с вилицата.

# 8
  • София
  • Мнения: 6 097
Ееее точно и аз това исках да питам - за граха  и царевицата.

# 9
  • Мнения: 3 452
царевица не съм давала до момента и май не ми се ще именно заради люспите.....

грахът го сварявах и пасирах - получаваша се добре, не виждах люспички от него.
но в здравословните магазини продават и белен грах, това го установих скоро. поръчала съм си да ми донесат и като го пробвам ще докладвам Wink

# 10
  • sofia
  • Мнения: 476
и мен живо ме вълнуваха тези зеленчуци.
СЗА, каква цедка използваш - предполагам - гевгир, или сито, или цедка за чай /от едрите или от по-ситните/?

# 11
  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
Аз  не съм махала никога люспите на царевицата, но и Бобо никога не е имал проблем с нея. Само пасирам и той хапва.
А граха така добре се пасира, че въобще не се виждат люспи. Аз обаче давам замръзен домаше грах - мама ми го отглежда  Grinning

# 12
  • London
  • Мнения: 7 721
Аз ги пасирам с люспите.
Чистенето е голяма играчка.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 196
И аз пасирам с люспите  до момент ане сме имали проблеми. Дори на Коко една от любите"манджи" е грах с картофи и пиле Grinning

# 14
  • plovdiv
  • Мнения: 830
Пасиране с люспите - нямах проблеми . За цедка не съм се сещала , но сигурно наистина става идеално .

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт