Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ян. 2007, 23:26 ч.

Моите любими торти! - 4

  • 43 726
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Ще спретна торта Снежанка! Хареса ми, дано и на останалите се хареса WinkМоренкаккакто винаги си на ниво!  bouquet  bouquet
На исайкова тортата ще пробва друг път!

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 11 719
 Embarassedgani-albi, много мило...... благодаря ви момичета!  bouquet

 Simple Smile Деб, звездата е блат, който изрязах много лесно, като наложих отгоре хартиена звезда.

Крема в рецептата на мен лично ми е малко, та съм увеличила леко сметаната и крема сиренето.
Много е вкусна тортата... за мен не без участието на смокините.  Grinning

Мими, надявам се да ви допадне! Hug

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 257
 smile3501

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Я да се запиша и аз за темичката  Peace

# 19
  • Мнения: 4 395
Запалихте ме с вашите торти! Grinning Записвам се.
laskova , страхотна торта!Това коктейлни череши ли са или замразени? Thinking

# 20
  • София
  • Мнения: 3 261
Morena, страшно ми хареса тортата ти. Мисля да се опитам да я направя като тренировка. Сигурно няма да направя такава хубава украса, но ще се пробвам.
Имам 1 въпрос - от какво са малките звездички с шоколада?

# 21
  • София
  • Мнения: 1 182
Запис в сладката темичка

# 22
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Въпрос - спретнах блатовете снощи, но поради гадно масло днес пека наново  Mr. Green
Само за протокола да кажа че макар и леко клисаво тестото е адски вкусно!

Моренка, тази торта по рецепта не се сиропира нали? Достатъчно сочна ли става от крема? Защото мойто зверче обича меки тортички. Та мисля малко да я полея с кока кола  Mr. Green Дали ще повредя тортата?

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 11 719
Страйпър не съм сигурна, че ти разбрах въпроса Embarassed...звездичките са от шоколад... иначе върху пек. хартия нарисувах звездичките и върху тях с белия шоколад, изчаках малко да стегне, а с черния произволни фугурки, като е важно да се допира до очертаната с бял шок. звездичка. Сложих в камерата и когато стегнаха, много лесно се отстраняваха от хартията...бързо се топят обаче, та трябва да се работи бързичко.... нямах никакъв брак bowuu

Мими, както сама си установила блатовете стоят влажни и после от сметаната и кр. сиренето попиват, та тортата опеделено не е суха........ по твоя преценка може и да сиропираш, но съвсем леко( предполагам си видяла, че ако е  на тънки блатовеса доста крехки) и си мсля, че е по- подходящо с пр.млако или да си направиш сиропче от сладкото от смокини ....незная колата как ще се съчетае като вкус/аромат с кокоса Rolling Eyes newsm78 но ти си преценяваш естествено... и после ще споделиш нали Hug
По рецепта няма сиропиране, да ...... преписала съм я дословно от сп. Меню.  Simple Smile

# 24
  • Русе
  • Мнения: 402
Laskova, страхотна торта.
А може ли за такива като мен по-подробни обяснения за това как си приготвила крема и как точно става мазането с желатин newsm78 Само се разтваря с вода и след това се маже върху плодовете ли?
Аз мисля да я направя с готови блатове, но правоъгълни, а нямам точно такъв размер тава. Това дали ще пречи за стягането на крема? Да не се разлее из тавата? newsm78

# 25
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Морена, laskova страхотни торти сте направили .  Peace
И аз се записвам  Hug
P.S. danidji  и labrex съжалявам, че не се включих за запитването ви за торта Алказар, но нямах нет и едва преди малко като влязох в старата тема да допрочета пропуснатото видях, че сте ме питали. labrex благодатя че си се включила   bouquet. Скоро бях търсила рецепта за тази торта и интересното е, че от един руски сайт ми излезе но с коренно различен крем и сега се чудя коя е оригиналната рецепта  newsm78. Иначе само да доуточня, че оригинално както са ми дали тази рецепта се пекат 4 блата, а аз ги правя 5 или 6, но по-тънки на мен лично така повече ми допада тортата и блатовете се пекат по непретенциозно. стоят малко жилави, но като престоят с крема са ммммммммммммм.

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 20:33 от korneliia_h

# 26
  • варненка от София
  • Мнения: 4 661
Записвам се и аз за темата.

# 27
  • София
  • Мнения: 47
Момичета днес по GTV т 18.30 имаше ново предаване,"перфектната вечеря"мисля, че беше,та този на когото му бяха на гости приготви страхотна торта от котешки езичета,някакъв шок.маслен крем и сметана отгоре.Ако някой има идея за кво иде реч плиз са пропорциите Heart Eyes

# 28
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 189
Преди 10-15 години правих една торта, на която съм изгубила рецептата.Спомням си, че на дъното на тава карамелизирах захар, нареждах котешки езичета, като че ли имаше и яйчено-млечна смес, а най-отгоре беше целувчено тесто и пак се печеше, но толкова си спомням.Ако някой я знае рецептата, моля да помогне.

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 3 743
И аз правех подобна торта, но не си я спомням със сигурност Embarassed Котешките езичета се топяха в силно кафе (студено), нареждаха се във формата на пирамида, като между всеки ред се мажеше сметана (от тази в кофичките) разбита с пудра захар.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт