Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ян. 2007, 23:26 ч.

Моите любими торти! - 4

  • 44 341
  • 282
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 10 321
Ванчето, страхотен резултат!

Deb и твоята торта е ! Поразкрий технологията на приготвяне!

# 271
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Деб и аз искам рецептата на вкусотийката. Blush
Момичета, я кажете, тази панделка около котешките езичета или бишкотите, за красота ли е, или да ги придържа към тортата? newsm78
И за двете Laughing

# 272
  • München
  • Мнения: 2 567
Лабрекс, благодаря ти!   bouquet

# 273
  • У дома
  • Мнения: 1 728
Mомичета, страхотни сте! Само ви чета и събирам идеи. Показвам и моя скромен първи опит тук. Бях решила да е легло, в което сме завити ние с мъжлето, но не ми стигна фондана. Вътре е една торта Трюфел, плюс една захер. Съединих ги с малинов мус. Мммм....

# 274
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Hot momma, страхотно изглежда Simple Smile Много свежо!

Благодаря ви за похвалите  Hug Моята торта се казва Оле, защото... е направена с кремчетата на Д-р Йоткер "Оле"  Blush Имах около час и нещо за приготвянето и затова реших да е бърза и лесна, за да мога направя и нещо по въпроса с украсата  Mr. Green А и тези кремчета мъжа ми много ги харесва и от части идеята да е с тях беше негова, а нали е рожденик - изпълнявам. Редувах какаовия с ваниловия крем ( и какаов с ванилов блат - 5 броя) и на 2 от редовете има банан. Кремовете са с малко по-малко мляко от колкото трябва, а блатовете са леко поляти с мляко. Опасявах се, че ще стане прекалено сладка с много накъртващ вкус (така ми се стори като опитах кремовете), но се оказа, че се комбинираха чудесно и стана много хубава и вкусна.  bowuu Всички останаха очаровани, да им се ненадяваш  Whistling
Тъмната глазура е какаова с шоколад (и пудра захар и масло), а бялата е ледена глазура.  И предишния път правих с такива, ама те са ми най-лесни и хубави Simple Smile 
Лентата е и за красота, и за да държи котешките езичета.
Като цяло идеята ми за тортата беше коренно различна, но при мен винаги се получава така  Rolling Eyes Крайният резултат няма нищо общо с първоначално замисления... ама наистина нищо общо  ooooh!.

# 275
  • strawberry fields (forever)
  • Мнения: 94
  bouquetИскам да ви поздравя за тези прекрасни торти и за това, че успяхте и мен да запалите по правенето им.  bouquet
Вече имам 3 опита и то доста сполучливи. С украсата за сега  се справя щерката и е предимно от желирани бонбони и шарени пръчици. И специални благодарности за рецептата за торта
Торта "Крем а ля крем" страхотно лесно и вкусно ( за съжаление не мога да намеря от кого е)
Следващия път и снимки ще кача Simple Smile

# 276
  • Мнения: 2 096
Деб мерси много, че сподели рецептата си за торта, наистина изглежда много вкусно. Между другото и при мен винаги резултата е различен от първоначално замисленото. Hug
Hot momma много сладка тортичка ти се е получила и сигурно голяма игра е падала по приготвянето и. Дай малко повечко инфо по приготвянето и...

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 14:19 от mimival

# 277
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Ами щом харесва торти от типа на парфетата, му прави такива. Честно казано и аз ги предпочитам  Wink. Разбита сметана със желатин, за да я стегне и към нея можеш да добавяш най-различни плодове - замразени, от компот, цели плодчета от сладко, разбити в самата сметана или пуснати цели вътре.
Тези бисквитените блатове се правят от чаени бисквити, които се смилат на трохи в блендер (или се начукват) и след това се заливат със разтопено масло. Тук вече можеш да добавяш ядки, плодове от сладко и мармалад (или мармЕлад  newsm78), настърган шоколад и каквото ти хрумне. След като смесиш всичко много добре го изсипваш във разкопчаваща форма за торта и притискаш с дъното на чаша или някой буркан да се отъпка хубаво. Отгоре изливаш там каквото си забъркала и прибираш в хладилника да се стегне.Пък щом харесва рулата на Севън дейс, тях също можеш да ги порзваш вместо блатове  Wink, що да се мъчиш и да печеш. Трябва ти само разкопчаваща форма за торта, нарязваш рулата и ги редиш, мажеш с крем, нов ред рула и т.н. Ето ти торта, без да си се въртяла 2 часа да печеш 4-5 блата  Simple Smile.
Зори благодаря, че се отзова на питанката ми.  Hug. Точно за тези блатове, за които пишеш  ми беше думата. Само, че понеже не съм още до толкова задобряла, че да експериментирам исках ако някой има готови рецепти за торти с подобни блатове да ми хвърли някоя насам. Че на теория звучи лесно, ама ако оклепам работата  нещо Sick Ама гледам никой друг не се включва явно трудна задача си поставих. Ти имаш ли някакви идеи с пропорции на продуктите обаче  Mr. Green.
Hot momma много нежна и красива тортичка   bouquet

# 278
  • При любимите ми хора!
  • Мнения: 1 696
Деб, блатовете готови ли са или ти ги прави. Ако са твои, напиши моля те рецептата им.

# 279
  • У дома
  • Мнения: 1 728
mimival ,
рецептите, които ползвах са само от тук. Една доза торта Трюфел ми се стори много малко и изпекох един блат торта Захер. За муса смесих 2ч.ч. whip cream, което е готова бита сметана с 1 с.л. желатин и малини на око. Голяма играчка беше, защото си правих фондана сама, но нямах глюкоза и сложих light corn syrup.

А сега да ви дам и моят любим десерт без печене-

No bake cheese pie:
230 г сирене крема се разбива с 1/4 ч.ч. мляко и 3/4 ч.ч. захар (аз винаги слагам по-малко). Разтваряте 1 пакетче желатин в 1/4 ч.ч. вода, загрявате да се разтвори и го добавяте към сместа. Преди да сложите 2 ч.ч. разбита сметана може в част от сместа да добавите шоколад, аз слагам какао и става добре. Бялата смес отдолу, шоколадовата отгоре. Добавяте сметаната и изсипвате във форма за пай, по дъното на която има натрошени бисквити, объркани с малко масло и захар. Притискате добре да стане коричка. Аз купувам готови такива форми, всичко е пресовано предварително.
Няколко часа в хладилника и сте готови. Много бързо и лесно. Може да разнообразявате и с плодове.

Да ви е сладко!

# 280
  • Мнения: 10 321
Hot momma, понеже чийзизделията са ми голяма слабост, кажи, моля те, сметаната, която използваш, течна ли е или заквасена? Копнах си рецептата и имам намерение в най-скоро време да я пробвам.

# 281
  • У дома
  • Мнения: 1 728
Eто един пример.


labrex  , не е заквасена. По скоро прилича на разбита сметана, съвсем леко подсладена и малко по-въздушна от тази, която помня от БГ. Аз я купувам, защото така ми е по-лесно, а и по-евтино. Предполагам, че ако ти разбиеш с миксера и добавиш баш сметана ще стане още по-добре. Не е нещо особено на външен вид, но става за 10 мин., после 3 ч в хладилника и е вкуснотия Simple Smile

# 282

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт