Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 955
Жорко е бебе мечта за мен, но късно вечер баща му не мисли така. Упреква ме, че аз съм виновна.
Нощно спане - до 8,30 сутринта;
Обедно от  12,30 до към 14 часа;
Следобедно от 17 до 18.30 часа;

........ и вечер заспива към 12.30  ooooh! Баща му казва да го будя на следобедното след 45 минутен сън Sick
Правила съм опити - къса ми се сърцето, мрънка и недоволства - душата му спи.
Кажете ми какво да правя, моля ви!

# 1
 • Мнения: 37 534
Аз знам, че през деня дете се буди, само ако спи повече от 4 часа. А и това, че ще го будиш, не е гаранция, че ще помогне.  Thinking

# 2
 • Мнения: 5 467
И моето заспива в 23-24 ч., ама какво да го правя. Като заспи през деня, спи по 1 час максимум през 4 часа и хич не искам да я будя, че да може да заспи примерно в 21 ч. Сутрин спим до 10-11 и не й се сърдя, че заспива по-късно.

# 3
 • Мнения: 7 831
Здравей,
Аз разсъждавам като мъжа ти и в подобна ситуация, просто не бих слагала детето да спи в 5 след обяд. Ще го забавлявам до 6 и нещо, после къпане , ядене и ако трябва ще го сложа в леглото 7 и нещо, но ще си легне на време. Всъщност аз това и правех  Wink . За седмица и нещо детето ще се научи да компенсира съня си и ще започне да спи повече след обяд и ще запази този режим години.
Не бих се карала с мъжа ми заради децата, в крайна сметка трябва да се съобразяваме едни с други.
Успех в избора  Grinning

# 4
Здравей,
аз съм много сънлив човек и ми е мно гадно ако някой месъбуди преди да съм се наспала, та по този повод никога не съм си будила децата а и съм забелязала, че когато някоя от бабите реши да подобри режима зверчетата се събуждат много рано сутрин около 6ч.Това за мен е равносилно на самоубийство.А и расликата от 45мин. която ще спечелиш едва ли е решаваща.Но пък ако много му пречи на мъжа ти пробвай детето само ще си покаже дали е готово са такъв режим.

# 5
 • Мнения: 1 263
Някой може ли да ми обясни, какъв е смисъла от подобен режим?
Моето момиче заспива към 23-24 и се събужда към 9-10, но не се бях сетила, че това е повод за притеснение....

# 6
 • Видин
 • Мнения: 5 956
Въпреки, че и аз не виждам смисъл да променяш нещата, ако това все пак наистина се налага, защо не издърпаш постепенно обедното спане кам 10,30-11,00 часа и следобедното към 14,30-15,00.Така бебето ще спи до към 17,00 най-късно.До вечерта ще има достатъчно дълго време за да се умори и да му се доспи по-рано.

# 7
 • Мнения: 955
Здравейте! Аз като един типичен представител на мойта зодия непрекъснато се колебая какво да предприема в трудни моменти. Допадат ми вашите идеи, но най-много ми допадна последното предложение не се бях сетила за това.

И като съм влезнала в изповедалнята ще споделя и още една подробност свързана с режима на бебето. С бебето се занимавам най-вече аз. Таткото не е от онези, които поне за половин, един час да се занимава с него. Така че, привечер ми е вече трудно, да не кажа невъзможно да бъда нон-стоп с бебчо, защото не е чак такава драма да бъда всеотдайна с кротко бебе като него. Щеше да ми бъде много по-лесно, ако можех да разчитам и на помощта на таткото, но уви. Аз за разлика от него не го упреквам защото виждам, че той много го обича, но не му идва отвътре да се заиграва с бебчо.

Не без значение е и факта, че чакаме второ бебе и аз все по-лесно се изморявам. Къпя сама Бебчо. И в моменти, когато емоционално не издържам на натоварването се питам,  дали сама не съм си виновна показвайки на мъжа си, че мога всичко.

Има ли тук от онези хитруши, които успяват да накарат половинките си да бъдат по-всеотдайни и какви са техниките. Макар това да е една нова тема за разговор ще се радвам да науча някои трикове от вас.

# 8
 • Мнения: 7 718
Късно е вече, чадо!
Един път показала ли си, че можеш всичко сама, край, връщане назад и поправка няма.
Грижите за детето и поемането на отговорност ми тежат понякога много.
Не се оплаквам, мъжът ми е добър човек.
А най-ценно му качество е, че умее да утешава.

# 9
 • Мнения: 772
Ох, нашият бебо е още малък и всеки режим може да се попромени, но засега и ние сме така (през деня спи още доста, така че казвам за нощното спане) - откъм 23:30 докъм 8.
И на мен ми казват от разни страни, че детето си ляга твърде късно, но ситуацията е обратната - именно таткото държи да останем така, защото без друго ние си лягаме късно (а за щастие и засега основно той го къпе, така че гледам да не му възразявам много), но аз държа да го изтеглим поне малко по-рано, защото в 23 вече съм доста изморена за активни занимания с бебо и съм склонна да рискувам с по-ранно събуждане; а и бебо след храненето в 20 ч. наистина обикновено заспива много сериозно и ми е жал да го будя за къпане тепърва.

# 10
 • Мнения: 955
Sad  Shocked  #Shocked

# 11
 • Мнения: 6 464
Аз избягвам да я слагам сл;ед 18-18,30 да спи, за да заспи след къпане спокойно - и ние  сме хора, имаме си своите нужди и се възползваме от часовете между 21 - 23. Wink

# 12
 • Мнения: 772
А ти защо не опиташ да се съгласиш на някое негово мърморене, но като твърдо го помолиш той да ти помогне с нещо - особено като се появи малкият бебо (а и спо-голям корем като станеш), ще ти е още по-трудно за известно време поне,
успех!

# 13
 • Мнения: 4 966
Аз пък съм на мнение, че децата трябва да се оставят сами да си изградят режим и да спят, колкото имат нужда. Аз самата съм будила дъщерите си по определени поводи (за да неизпуснат хранене, за да идем някъде, за да сменя памперса - ако е препълнен), но резултатът е следния - Ванеска се събужда без проблем и дори започва да се смее, да "пее" и да си играе; Криската отваря очи, промърморва или изплаква, ухилва ми се и пак заспива (дори и да я държа права или седнала). Всичко зависи от биологичния часовник на детето и от това дали наистина му се спи или само придремва.
Аз ползвам 1 хитрост - изкъпвам ги към 19 ч., нахранвам ги и ги слагам да си играят в креватчетата - обикновено към 21 ч. вече са заспали и стават само към 22:30, за да си поиграят малко и да хапнат - после заспиват почти моментално (чак до 9-9:30 сутринта).
Относно мъжа - Лали е абсолютно права. Вече е късно. Аз също сама настоявах да се занимавам с децата, защото татко им постоянно ги глези и обикновено вместо да смени памперса и да ги нахрани - започва игра с часове, от което малките в един момент се изнервят. Т.е. таткото видя, че се справям перфектно и сама, което вече създава доста проблеми и дори напоследък често изпадаме в конфликтни ситуации по този повод. Помага ми, но за много други неща, а по отношение на децата ме заменя само в играта с тях  Imp .

# 14
 • Мнения: 883
Абсолютно съм съгласна с азаф! Детето само ще си изгради режим, че нашето момиче месеци наред заспиваше в 1, 1:30 и ставаше в 10 сутринта. Сега заспива най-късно в 9:30 и се "излюпва" към 7:30- 8 часа. Изнервям се, като чета за такива татковци, защото си имам един такъв и вкъщи, все едно той не спи по цели нощи и успокоява детето.
На мен и майка ми, баща ми и сестра ми ми опяваха как детето няма никакъв режим, защото племенникът е като роботче- сложат ли го в леглото заспива за 5 мин., няма не искам- моментално се унася, независимо кога го сложат.

Общи условия

Активация на акаунт