Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 ян. 2007, 16:51 ч.

Тра-ла-ла!

 • 11 499
 • 303
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 737

Добре дошли в новата темичка за споделяне   Hug
Позволява се "начукване на канчета"  bash , присмех (с мярка)  tooth, одобрение  thumbsup , неодобрение  Angry, приятелско рамо  spoko , много лаф lalalala, радост  jumpuu , празници  happy bd , пиене  cheers Drunk, ядене  cook, дразнене  gydi , изливане на чувства - такива  cry или такива smile3535 .
С две думи, тук сте си "У ДОМА"  newsm41 и можете да правите каквото си поискате  newsm19

# 1
 • край Дунав
 • Мнения: 2 173
Много ми харесва името на новата ни темичка!Понеже отговаря точно на състоянието ми в момента се включвам в нея одма!Сега трябва да обясня защо съм тра-ла-ла...в училището на нашите деца от 2 месеца никой не нанася оценки в бележниците. Питам аз детето:"изпитваха ли те?"-не, "вдигаха ли те на въпрос или на дъската?"-да."А оценка?"-гърчи рамене...Кога - преди 3-4 дена-:"мамо, подпиши бележника!"Гледам и не вярвам на очите си!...близо 20 оценки нацвъкани , обозначени по месеци и чакат параф!Малееееееееее, като ми причерня и си  newsm78 :1- #2gunfire 2- #2gunfire 3- #2gunfireДа де, ама пусто възпитание-спира ме!Спах, мислих, пак спах, броих до колкото мога и не издържах-сутринта-при директорката!Оказа се , че имаме и един "учител", който си позволява да слага на децата произволни епитети/няма да ги казвам, че и вие ще #2gunfire/- така от нищо-та станаха 2 темички! Аз се ориентирах бързо в обстановката и написах молба за род. среща с всички учители на класа+класна+директор и упоменах дата!!!!!!!!!Обясних преди малко на уч. психоложка, че искам експертно мнение за психичното състояние на децата от класа или на целия клас, както й е по-лесно...Утре ще направя офицялни молби до разните инспекторати, синдикати, ще мина да се консултирам с едно адвокатче и ще поканя председателя на уч. настоятелство на срещата.Да видим "ще осъществяват ли те връзка с родителите, посредством бележника" или ще ни обяснят, че не сме се интересували навреме...и да питам аз:"защо моето дете, като е горе-долу нормално" го оприличават на луковица?      Дългичко ми стана писмото, но ще съм благодарна ако се включите с мнения, дори и с малко линкове или каквото се сетите, че може да ми е полезно.

# 2
 • sofia
 • Мнения: 7 477
аз пак казвамз а мероприятието във вторник Hug

Национално сдружение за профилактика на рака на маточната шийка “HPVGard”  се присъединява към инициативата на Европейската асоциация за рак на маточната шийка (ECCA), които организират Първата европейска седмица, посветена на профилактиката на рака на маточната шийка.

Бихме искали да поканим Вас и Движението на българските майки да участвате в българските инициативи. На 23 януари 2007  г. (вторник) от 18:00 ч. в зала “София” на Гранд Хотел София, предстои изложба на над 90 картини на ученици и студенти от цялата страна, които участваха в Националния конкурс за рисунка “Кажи на някой!”, посветен на профилактиката на рака на маточната шийка.

На тази изложба, всеки присъстващ ще може да си избере картина, която HPVGard ще му подари. Картината ще бъде подготвена и връчена лично на нейния нов притежател, който да я постави на видно място в своя дом или офис. Затова  бихме искали да поканим всички Ваши членове да се присъединят  и да отнесат по една картина в своя дом или офис – да разпространят основното послание: Ракът на маточната шийка се причинява от вирус, който може да бъде спрян. Кажете на някого!

# 3
 • София
 • Мнения: 6 737
Напълно те разбирам!!Аз бях с идентичен проблем с госпожата му (на големия) до 4 клас.Няма никой в бележника и изведнъж 1 страница с оценки  #Crazy
Казах на госпожата, тя каза "добре" и то там си остана.Оказа се, че има и други недоволни родители от факта, но всеки си трайка  Shocked
На следващата родителска среща се изтъпанчих и заявих, че аз няма как да знам на какво да наблегнем в ученето, защото не виждам как се справя всъщност.Тогава взеха един по един от останлите родители да казват, че и те мислят така.Нещата се оправиха в тази насока.

За обидите.....  Close
Аз имах друг случай.Една госпожа (не му преподава), го беше УДАРИЛА  Shocked в междучасието си, защото си играл в междучасието в коридора с линия в ръка, с която евентуално можело да удари някой.Ударила го и му казала нещо от сорта, че ще го залепи на стената като гербова марка  #Crazy #Crazy #Crazy
Аз се вдигнах при директорката, защото ако бях отишла да се разправям с нея лично, щях да я ударя аз  Embarassed
Пуснах ОФИЦИАЛНА ЖАЛБА срещу въпросната.Дадоха ми входящ номер и ме убедиха, че последствия ще има.
Заминах си спокойна, но след месец реших да видя какво става.Отивам пак при директорката, като междувременно разбирам, че това не е СЕФТЕ на тази госпожа да удря ученици.Тя започна да примрънква и да ми обяснява, че е имала предупреждение, но била пред пенсия и бла-бла  #Cussing out Нещо като "Гарван-гарвану око не вади!"
Мисълта ми е, че съжалявам, че не продължих да дълбая и да сигна доминистерство на културата и образованието, но вече имах и бебе и нямах време.
Но се приготви да изхабиш доста нерви  Sad
Все пак КЪСМЕТ в борбата  Peace  Hug

# 4
 • край Дунав
 • Мнения: 2 173
Аз съм перфектен боец-нямам много изгубени войни!Надявам се да се справя и сега.отивам на танци и като се върна да сте ми написали още мнения...

# 5
 • Мнения: 3 248
Ах, тази Дамаянти! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 6
 • Мнения: 3 248
Момичета, спешно трябва да обявим списъка с отговорници на Ети за общонационално издирване. Пусна го на 8.01., до преди повече от седмица единствената вест от него беше, че тече по трасето ... но до ден днешен няма и следа от него. Притеснявам се вече, нещата явно са сериозно загрубели. Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 7
 • Мнения: 3 838
Тра-ла-ла, здравейте, чудна темичка, съвсем по мой вкус, благодаря ти Дамаянти!   bouquet
Аз с училищните неволи нямам опит, но по принцип винаги съм много ЗА, да си защитаваме правата, децата, справедливостта, абе важното е да се бориш, да не се оставяш да те мачкат и тъпчат. Децата се учат от нашия пример. Когато се отнесат несправедливо с нас или член на нашето семейство, не трябва да навеждаме глава, а да намерим и сили и време, да се защитим.

# 8
 • Мнения: 302
Същия проблем имаме и в нашето училище, повечето учителите си пишат оценките когато си искат. Още от миналата година се борим с този проблем, но уви! Госпожата й по мат. пише оценки 1 месец след направена контролна. Ние вече сме забравили за какво става въпрос. Имаше такъв куриоз, един учител беше написал в дневника на целия клас еднакви оценки точно преди самата род.среща, защото дотогава никой нямаше оценка по този предмет. Някой учители се оправдаха, че те изпитвали учениците няколко часа подред и тогава пишели оценка, други пък пишели от участия в клас и т.н. Но в крайна сметка родителите се оказват в лошо положение, защото аз незнам като ми насвяткат тия оценки в бележника(а те не са всички 6-ци) какъв материал детето е изтървало,или какво неможе да разбере и кога да почвам да помагам и т.н.
И тази година пак продължават така, по 5-6 оценки наведнъж пишат. Карам я дъщеря ми да си дава бележника веднага след изпитване и горе долу е добре сега. Но и тя май се ослушва newsm78.
Но темата с училището е безкрайна и за съжаление промените, които трябва да се направят в образованието са мноогооо и ние едва ли ще ги хванем, поне с голямата. Сега в 7-ми клас сме буквално с вързани ръце, не се оплакваме, гък не казваме, заради тъпите оценки и кандидатстването. А само като си помисля, че на моя приятелка в Швеция детето й започна да пише с химикал! в 6-ти клас, а на другите ни приятели в Испания, Белгия, децата им не мъкнат 8-килограмови раници и не са стресирани дали ще бъдат приети или не някъде след 7-ми клас, за да могат да научат някакъв език както трябва. Абе изобщо....

# 9
 • край Дунав
 • Мнения: 2 173
...Точно затова ще има борба. Утре сутрин Мона вече организира една част от потърпевшите, за да обсъдим култу2рно тактиката преди "големия скок".Ще Ви държа в течение на нещата.Може пък да сме за пример...Кой знае

# 10
 • София
 • Мнения: 6 737
Роси, аз имам жеалние да дойда във вторник  Hug Само да видя как ще го измисля с малкия, защото Владо е до 18 на работа  newsm78
Но искам  Laughing

# 11
 • Мнения: 1 740
  Момичета, преди осем месеца ви помолих да стискате палци, вече може да ги пуснете Grinning Бившата бременна от днес е мама и на момиченце Heart Eyes Тралалалалиии!

# 12
 • Мнения: 3 838
  Момичета, преди осем месеца ви помолих да стискате палци, вече може да ги пуснете Grinning Бившата бременна от днес е мама и на момиченце Heart Eyes Тралалалалиии!

Да са живи и здрави, и мама и момиченцето!!!  newsm51 Много щастие и късмет им желая!!!

# 13
 • Мнения: 862
аз пак казвамз а мероприятието във вторник Hug

Национално сдружение за профилактика на рака на маточната шийка “HPVGard”  се присъединява към инициативата на Европейската асоциация за рак на маточната шийка (ECCA), които организират Първата европейска седмица, посветена на профилактиката на рака на маточната шийка.


И аз ще дойда Peace

# 14
 • Мнения: 3 248
  Момичета, преди осем месеца ви помолих да стискате палци, вече може да ги пуснете Grinning Бившата бременна от днес е мама и на момиченце Heart Eyes Тралалалалиии!


Да са живи и здрави и само положителни емоции!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт