Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 095
От този месец в менюто на Ива ще включа и кашички. Прочетох в закованата тема как се приготвят, но не разбрах дали да измия ориза преди да го пека при 80 градуса Embarassed .
Мили мами, вие как правите?
Моля ви да споделите и някои други тънкости / ако знаете такива / при варенето на домашни каши за бебчовците!

# 1
  • Банкя
  • Мнения: 2 375
Да, мие се ориза. За други тънкости не се сещам Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 1 838
Не ми е ясно защо трябва да се пече на 80градуса преди да се направи. Нали после се вари?
 Да не би бебешкият ориз да се продава суров? Embarassed
И откъде се купува?
Трябва ли непременно бебешки или може обикновен?

# 3
На 80 градуса не се пече, а се суши, защото нали после се мели на брашно, а влажното брашно Sick  Sick гранясва.Аз лично изобщо не можах да го изсуша за 1 час на 80.Отне ми поне 2.5 часа.И после брашното пак го досушавах.Ама пък стана брашно-убиец.Хлапето ги мели кашичките като стой та гледай Stuck Out Tongue Що се отнася до ориза - ми той всъщност не е бебешки, най-обикновен кафяв ориз.

# 4
  • Филипополис
  • Мнения: 1 263
Като стана дума за ориз, да питам и аз. Какво му е на белия ориз и защо предпочитате кафяв? Питам, защото в диетичните магазини продават оризово брашно, но е от бял ориз.

# 5
  • София
  • Мнения: 12 392
Загубеният гост по-горе бях аз, но явно снощи бая ми се е спяло Embarassed
Разликата между кафяв ориз и бял е като между пълнозърнестия  и белия хляб - повече витамини, повече баластни вещества, следователно по-полезен Stuck Out Tongue Всъщност бял ориз се прави като кафявия се излющи от обвивката си, където са повечето витамини, и после се полира по някаква си технология.Можеш и за себе си да готвиш с кафяв ориз, но се кисне от предната вечер, защото иначе ще го готвиш към три часа Shocked

# 6
  • София
  • Мнения: 1 095
Цитат на: Anonymous
Аз лично изобщо не можах да го изсуша за 1 час на 80.Отне ми поне 2.5 часа.И после брашното пак го досушавах.

Белинда, как разбираш че не се е изсушило добре Embarassed ?

# 7
  • София
  • Мнения: 12 392
Ми де да знам Embarassed Пипнах го с ръка, видя ми се абсолютно сух, но се оказа, после като го смелих, че се нуждае от доизсушаване.Пъхнах го за още към половин час на 50 и го оставих цяла нощ така в тавата без да го похлупвам.На другия ден го прибрах в кутия за брашно.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 095
Цитат на: belinda
Ми де да знам Embarassed Пипнах го с ръка, видя ми се абсолютно сух, но се оказа, после като го смелих, че се нуждае от доизсушаване.Пъхнах го за още към половин час на 50 и го оставих цяла нощ така в тавата без да го похлупвам.На другия ден го прибрах в кутия за брашно.

Благодаря за светкавичния отговор!
Аз преди малко смлях малко ориз да се пробвам и сега го кисна, та да направим сефтето след обед Grinning ! Не ми се вижда да е влажно - аз го суших на  вентилатор и може би това има значение.

# 9
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 021
Аз пък (не ме замеряйте  boo май единия път не го бях измила, защото се отмива нишестето и прочие... ама пак си стана брашното де Wink

# 10
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
А пък моята печка не е с градуси, ами със степени, от старите Embarassed  - на коя степен е 80 градуса? Embarassed

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 021
Амииии...80 градуса е слаба фурна, така че - може би 1?

# 12
  • Филипополис
  • Мнения: 1 263
belinda, благодаря за разяснението!
Питах, защото няма с какво да смеля брашното и....не мога ли да ползвам това готовото? И като съм започнала с тъпите въпроси: не може ли ориза (ако взема кафяв) просто да се свари и да се пасира? Ъ? Confused

# 13
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 021
В някои магазини (казват) има и от кафяв ориз брашно, но не съм видяла лично.
Аз мелих с кафемелачка, защото нямах друг уред. По-времеемко е, ама става.
Може и да го вариш и пасираш, защо да не. Да знаеш, че варенето на кафяв ориз отнема доста повече време от белия.

# 14
  • Мнения: 6 142
Цитат на: eri
....не мога ли да ползвам това готовото? И като съм започнала с тъпите въпроси: не може ли ориза (ако взема кафяв) просто да се свари и да се пасира? Ъ? Confused


Ери, това с кафевия ориз и смилането предварително са само начини за вкарване на по-пълноценна храна и за пестене на време. Направи го така, както на теб ти е най-удобно. Понякога е достатъчно да пуснеш десетина зърна ориз във врящите зеленчуци и да ги пасираш заедно... Няма някакви задължителни правила. Целия смисъл на занятието е да се ограничи даването на готови инстантни каши, защото са много подсладени.

# 15
  • София
  • Мнения: 1 095
Цитат на: boo
май единия път не го бях измила, защото се отмива нишестето и прочие...

За това именно и питах - вече го бях измила, щото като готвим за нас нали си го мием, но после се замислих дали не греша Rolling Eyes ...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт