Какава дъска за рязане ползвате?

  • 5 973
  • 57
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 167
................ и защо?Пластмасовата ми е доста удобна, но сксро един познат спомена, че било много опасно да попадне частица от нея в черната. Вие как мислите?

# 1
  • Мнения: 1 311
Дървена. Пластмасовите нещо не ми харесват като идея, а мраморните ми се виждат много тежки. Но съм се замислила да я сменям, така че ще следя и другите отговори.

# 2
  • Мнения: 2 700
Пластмасова. Но тъпото при нея е, че се оцветява и става неугледна.

# 3
  • Мнения: 3 622
Дървена - пластмасовата мното се захабява

# 4
  • Мнения: 4 546
не ползвам често , но иначе е дървена. не знам защо, но ми се струва, че ножът ще се плъзга, ако е пластмасова  newsm78

# 5
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
 Основно стъклена.

# 6
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Дървена, защото от няколко месеца не мога да си намеря стъклена. Знае ли някой във Варна къде продават стъклени дъски ?

# 7
  • София
  • Мнения: 607
Използвам дървена, но след всяко рязане на лук или на продукт с по-натрапчива миризма тръбва да я мия, защото поема тази миризма  Sad

# 8
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
имам две пластмасови и една дървена и си предпочитам пластмасовите

# 9
  • Мнения: 4 390
Използвам различни видове, в зависимост от това какво ще режа.
Най-рядко използвам пластмасова. Предпочитам дървена, стъклена или мраморна.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 019
Ползвам стъклена на Берхоф и съм много доволна.

# 11
  • Мнения: 1 449
Дървена - пластмасовата мното се захабява

 Peace

# 12
  • Мнения: 1 152
Ползвам стъклена на Берхоф и съм много доволна.
Къде се продават такива? Линк, снимка и инфо Simple Smile

# 13
  • Мнения: 2 242
и аз се заинтересувах - къде може да се намери стъклена или мраморна?

# 14
  • Мнения: 3 576
Брей, не бях чувала и виждала стъклени.....
Не се ли чупят?? Сигурно не стават за начукване на месо...

Аз имам 2 дървени - едната ми е само за месо, а другата е бамбукова - обаче няма и година, а май е тръгнала да се разпада...


Използвам дървена, но след всяко рязане на лук или на продукт с по-натрапчива миризма тръбва да я мия, защото поема тази миризма  Sad

Хммм,
извинявай ама аз мия дъската след всяка употреба.
Това значи ли, че ако не режеш лук си стои така ?!  newsm78

# 15
  • София
  • Мнения: 2 019
Дъската си я купих докато живеехме в Молдова. В гугъла намерих това http://www.berghoff.be/homepage.php?lang=russisch
Прегледах го на бързо, но представителство за България не видях, което е доста странно при положение, че има в Македония дори. Дали се предлагат продуктите им в някой магазин не съм се интересувала. Дъската също не я видях, освен да снимам моята Simple Smile
А иначе начуквам си пържолите на нея без проблем.
Преди време в едно кулинарно предаване мъжът ми чул, че най-добре е да се използват стъклени дъски, тъй като на дървените и пластмасовите се задържат бактерии и веднага ми купи.

# 16
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ето това са стъклените дъски- да не си помисли някой,че са картини. Laughing
http://www.borner.ru/glass

# 17
  • Мнения: 1 152
Ето това са стъклените дъски- да не си помисли някой,че са картини. Laughing
http://www.borner.ru/glass
Хе-хе това ме разби!  newsm62 Красиви стъклени дъски за рязане!

# 18
  • Мнения: 658
Мммм, страхотни са Peace аз също бих си взела, но засега ползвам дървена

# 19
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Дървена.....

в една от книжките "Какво ви очаква през......" пише, че по  дъските за рязане се развивали много микроорганизми .......затова трябвало хубаво да се мият с гъба и препарат ( и после заедно с храната вероятно хапваш и препарат )...... но пък в дървото се съдържало нещо, което убивало тези организми ......

# 20
  • в зоната на здрача
  • Мнения: 2 241
За пръв път чувам за стъклени дъски,че и какви са красиви...
А аз се мъча с една дървена и една пласмасарка-менкам си ги,а ако знаете от кога искам да ги изхвърля...
А сега кажете къде се продават такива в София да ида да купя.

# 21
  • Мнения: 634
Е тук наистина всичко може да се намери Laughing дървена

# 22
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Моята стъклена си е прозрачна.
А месо на нея така и не се осмелявам да чукам, за месо- дървена!  Peace

# 23
  • Мнения: 13 187
Дървена. От дядо ми, който е лекар, пък и от един доцент по химия знам, че не бива да се съхраняват хранителни продукти в пластмасови съдове. Най-лошо е положението с олиото в такива бутилки, защото мазнината разгражда пластмасата и отделя канцерогенни продукти.

# 24
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ами,че то няма вече олио в стъклени бутилки- имаме ли избор ?

# 25
  • Мнения: 1 558
Пласмасови, много са ми по-удобни от дървените.

# 26
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ами,че то няма вече олио в стъклени бутилки- имаме ли избор ?

зехтините са.......

# 27
  • Мнения: 992
Пласмасова

# 28
  • Мнения: 2 922
Използвам различни видове, в зависимост от това какво ще режа.

Аз също. На пластмасовата режа основно лук.

# 29
Дървена. Имах и пластмасова, но при рязане се режеха и малки частички от пластмасата. Това ме накара да я изхвърля. smile3513 А дървената винаги мия с гъба и домакинска тел, така, че да се излъска.
Малко трудно бих се навила на стъклена, защото съм много "сръчна" и сигурно не би оцеляла за дълго при мен. newsm53

# 30
  • Мнения: 2 609
Преди време ползвах дървени, сега съм с пластмасова. Ако открия някъде стъклена ще пробвам и с нея. Peace

# 31
  • Мнения: 1 403
Дървена - кръгла  Peace

# 32
  • Мнения: 522
Преди бях с дървена ама се разцепи на две Crazy и сега съм с пластмасови,но често ги сменям защото много се захабяват Peace.
Между другото и на мен ми стана интересно това с немиенето на дъската newsm78

# 33
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Преди бях с дървена ама се разцепи на две Crazy и сега съм с пластмасови,но често ги сменям защото много се захабяват Peace.
Между другото и на мен ми стана интересно това с немиенето на дъската newsm78

Дъската трябва да е от цяла дъска, а не от слепени парчета

# 34
  • Мнения: 522
Ами цяла беше,ама един ден мъжо чука едни пържоли , и тя явно е била пропукана някъде ли какво ли и се сцепи Rolling Eyes.

# 35
  • Мнения: 9 903
една бамбукова от Метро и една от някакво друго дърво.
Не мога да си представя, че няма да си измия добре дъската.
Пластмасова не бих ползвала, стъклена - колебая се.

# 36
  • София
  • Мнения: 676
Основно дървени и една пластмасова, която използвам при обработка на риба, защото дървото поема миризма.
Сега се ентусиазирах и за стъклена!

# 37
# 38
  • Мнения: 420
Изхвърлих вече дървената, защото се вмирисва лесно и почват да падат частици от нея.
Сега съм с пластмасова от комплектите на "Терна" и съм доволна.
Не се зацапва, защото винаги след употреба я пускам в миалната.

# 39
  • Мнения: 5 362
Дървени са ми всичките Peace

# 40
  • Мнения: 4 733
Дървена ползвам Peace

# 41
  • София
  • Мнения: 7 793
Стъклени дъски съм виждала в повечето магазини за 1 лев. Има и в мола " City Center", на 2 етаж, в магазина за чаши.

# 42
  • Мнения: 4 187
Дървена !

# 43
  • Мнения: 164
Използвам дървена,но сега като прочетох за стъклена и ще си потърся.

# 44
# 45
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ами,че то няма вече олио в стъклени бутилки- имаме ли избор ?

зехтините са.......

Е не говорим за зехтините, тях ги знам, че са в стъклени. Ти само зехтин ли ползваш ?

# 46
  • Мнения: 6 039
използвам мека пластмасова, мия я в миялната Peace

имам стъклена, ужасно ми е неприятно да режа на нея, направо ме побиват тръпки, ползвам я като плато за мезета Mr. Green

# 47
  • Мнения: 1 028
Имам 3 дървени големки и тях си ползвам основни,ама и една пластмасова малка ми се подмята,нея за мезета основно я ползвам.

# 48
  • Мнения: 8 917
Стъклена Peace

# 49
  • Мнения: 1 014
Пластмасова

# 50
  • Мнения: 605
До днес ползвах дървена и пластмасова. След като тук прочетох, че има стъклени, отидох и си купих такава. Скоро ще споделя коя според мен е най-добра. От първите две не съм особено доволна, но не знаех, че имам и друг избор  Grinning

# 51
  • София
  • Мнения: 7 793
Аз ползвам дървена и пласмасова. А стъклените, които съм виждала, са ми доста тежки и неудобни.

# 52
  • Мнения: 240
Момичета, от стъклените не се ли затъпява ножа много бързо?

# 53
  • там от където съм
  • Мнения: 1 073

И аз дървена  и не съм ползвала никави други,дори за стъклените сега разврах,че ги има! ooooh!

# 54
Ползвам бамбукова, купих я от пазара на Младост1, купих и подложки за горещи съдове от бамбук. Бамбука се оказа много добър, по-добри са от обикновените дървени, каквито имах преди.

# 55
  • Мнения: 2 957
Пластмасова.

# 56
  • Мнения: 1 446
Дървена

# 57
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Дървена, много ми е удобна!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт