Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Знаете ли, че на запад се е наложило като масова практика преди планирана бременност да се правят пълни изследвания? Как е при нас? Болшинството от българските жени в даден момент решават, че искат бебе и...започват. При някой се получава скоро, но какво става с тези, при които не се получава или завършва лошо? Чета на разни места във форума - "не го мислете; ако не стане да 1г. тогава отидете на преглед; няма смисъл от ОВУ тестове, графики ит.н; спокойствието е важно; не се вманиачавайте" и прочее. Да ви кажа моето мнение: повечето спонтанни аборти биха се избегнали, ако са направени предварителни изследвания. Моя приятелка 1,5 година лекува упорити гъбички, причинени от силен антибиотик след спонтанен аборт, който пък е вероятно следствие на поликистозни яйчници. Никак не и е лесно милата, а годинките минават. Лесно е на момичета под 22г. да съветват останалите, а за тези с проблеми времето си минава в ходене по мъките. И защо да не си увеличим шансовете за бебче като може? - не разбрах къде е проблема. Та нали затова се нарича "планирана бременност" и какви са тези работи за "любовта"? Да не би ние, които използваме горепосочените методи за следене на овулация да не обичаме мъжете си? Има хора, които просто не искат да оставят всичко на случайността, какво лошо има в това!!!!!! Извинете ако съм била груба, но това е моето мнение и исках да го сподела! Успех на всички настоящи и бъдещи мамички!!! Hug Hug Hug Hug Hug

# 1
 • София
 • Мнения: 191
Здравей,
е да се изкажа по въпроса.Никой не е казал, че преглед не се прави преди забременяване, но едно момиче което няма кой знае какви проблеми и има хубави резултати от необходимите изследвания - цитирани тук някъде из форума, на дали трябва да става параноичка и да си прави някакви сложни или скъпо струващи изследвания от първия месец в който пробва.Лекарите са преценили, че една година е срока в който ако не забременееш трябва да направиш допълнителни изследвания и да се консултираш допълнително, за тези които са над определена възраст срока е 6 месеца.
А за тестовете за ОВУ незнам някой да е казал, че няма нужда да си правиш това е личен избор, за да увеличиш шанса!
Е изказах се благодаря за вниманието bowuu
Успех на всички Hug

# 2
 • Мнения: 2 392

Знаете ли, че на запад се е наложило като масова практика преди планирана бременност да се правят пълни изследвания? .......................

Чета на разни места във форума - "не го мислете; ако не стане да 1г. тогава отидете на преглед; няма смисъл от ОВУ тестове, графики ит.н; спокойствието е важно; не се вманиачавайте" и прочее.

Да ви кажа моето мнение: повечето спонтанни аборти биха се избегнали, ако са направени предварителни изследвания.


Здравей,
 
Никъде в Европа, нито в който и да е друг континент правят пълни изследвания преди започване на опитите. Цитонамазка и обикновен гинекологичен преглед са достатъчни, ако не се лекуваш от друго в момента. Тогава ти връчват и принаталните витамини (ФК).

В много клиники не предприемат действия ако отидеш преди 1 година целенасочени опити ако си под 35 и 6 месеца над 35 години.

Спонтанните аборти са следствие на хромозомни аномалии, а не на неизлекувани гъбички или каквото и да е било.

Ако нямаш повод за притеснение не си създавай такова. Животът е не е толкова сложен.  Simple Smile

# 3
 • София
 • Мнения: 133
Спонтанен аборт, заради поликистозни яйчници?!?!?  Laughing Party
Смятам, че всяка уважаваща себе си жена, след като реши да има дете си пуска изследвания за болести - токсоплазмоза, хламиди и СПИН в общия случай... останалото е леко патетично!

# 4
тук се правят и кръвни изследвания
правят се са спин, хепатит, токсоплазмоза, имунност към рубеола, средиземноморска анемиа, инфекции, много са
важно е да се знае каква е ситуациата и трябва ли нещо да се предприеме, после е късно
не всички ги правят обаче

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 3 155
Спонтанен аборт, заради поликистозни яйчници?!?!?  Laughing Party
Смятам, че всяка уважаваща себе си жена, след като реши да има дете си пуска изследвания за болести - токсоплазмоза, хламиди и СПИН в общия случай... останалото е леко патетично!
Цитирам част от статия в Зачатие за поликистозата:
"БРЕМЕННОСТ И СПЯ

Честотата на спонтанните аборти при жени със СПЯ е по-висока в сравнение със здравите жени – над 45%. Основни причини за това са :

• недостатъчната продукция на прогесгерон, както преди забременяването /води до некачествен предимплантационен ендометриум/, така и след настъпване на бременността. По тази причина е необходим контрол на прогестероновото ниво в кръвта и при необходимост прилагане на адекватно заместително лечение - Дуфастон или естествен прегостерон.

• повишената инсулинова резистентност и повишените нива на инсулина или кръвната захар могат да доведат до некачествена овулация и непълноценна яйцеклетка, а също така и до нарушения на ембрионалното развитие. Приемането на метформин в първото тримесечие на бременноста може да намали честотата на спонтанните аборти от 45 на 9 %. В някои случаи метформинът се прилага през цялата бременност. Не се разрешава употребата на метформин по време на кърмене."
Не виждам нищо смешно в темата /визирам емотиконите по повод спонтанния аборт/
Малко са жените, които изследват токсоплазмоза преди започване на опитите за забременяване; малко са и лекарите, които дават съвет да се направи това изследване, за съжаление.
По темата - 1 година опити при стриктно следене на овулацията, ми се струва прекалено дълъг период за изчакване. Благодарение на информацията тук и в Зачатие започнах да търся причините за неуспеха на 5-тия месец от целенасочените ни опити и все още изникват нови проблеми; не мисля, че ако бях изчакала година, те щяха да се разрешат от самосебе си. Последното нещо, от което има нужда едно момиче с 5-6 месеца неуспех при засичане на овулация, са подигравките, че е патетична. Казвам го от личен опит и вероятно се изказвам прекалено остро, но точно днес една "приятелка" ме обвини, че насилвам природата и търся под вола теле след почти година неуспешни опити и как трябва да спра да се изследвам и да чакам чудото да дойде от самосебе си, когато му е писано.
ushco , съжалявам, че точно теб цитирах, но въпросните емотикони ми се виждат съвсем не на място по отношение на болката от един спонтанен аборт.

# 6
 • Мнения: 98
И аз искам да изкажа своето мнение по въпроса. Наистина е важно да знаеш, че всичко е наред с изследванията ти, но не и да се вманиачаваш. Аз лично изтичах при доктора още след 2-рия месец на неуспех и се почнаха едни изследвания, които показаха, че няма причина да не става. Но докато траеха тези фоликулометрии, изледвания на хормони и прочие, аз толкова се изнервих (междувременно минаха още няколко месеца), че докторът каза да си почина малко и бебето ще стане. Сега от 2 месеца "си почивам" и се чудя как да не се поддам на изкушението да си меря температурата и да си правя тестове за овулация. Наистина е необходимо много спокойствие, доказано е , че психически можеш да попречиш на процесите.
Но все пак всеки сам решава как да действа. Аз лично се опитвам да не мисля за това...но не успявам...
Успех на всички!

# 7
 • USА
 • Мнения: 1 436
Петя, според мен изваждаш нещата от контекст. Това за изчакването обикновено се отнася за момичета, които, примерно, тръгват на цветна снимка и пращат мъжете на спермограма след 5 месеца опити. Никой не агитира да се избягват прегледите по принцип. Напротив, моето впечатление е, че повечето момичета, които пишат тук ходят редовно на профилактични прегледи  Peace.

# 8
 • Мнения: 1 854
Петя, незнам за кои страни от Запада говориш, но за Холандия това определено не важи!
Тук ако една жена иска да се прегледа преди да забременее дискретно я отпращат като и казват, че ако до 2 години не може да забременее и е все още под 35 години, тогава могат да я изследват(абсолютно говоря от личен опит).Тук ако една жена спре контрацептивите лекарите твьрдят, че веднага може да започне с опитите!Тук дори и по време на бременоста надуват главите с предимствата за раждане вкьщи и контакта с гинеколог е абсолютно невьзможен, ако не се стигне до много тежко развитие на бремеността!Всичко се следи от акушерки, те израждат сами!Освет изследванията, които се правят в началото на бремеността за СПИН,хепатит и останалите които gioia е изредила, друго няма!Ако някой има кьсмета да са му взимали проба за урина, то това или е било защото се е вьрнал в БГ или защото е имал специални медицински показания за това!В БГ има много повече варианти!За сметка на това холандките не се шашкат като бьлгарките и имат сляпо доверие вьв системата.Годишни профилактични прегледи сьщо не се правят.Може всичко това да звучи ужасно немьрливо, но си е чистата истина и се подписвам под него!Дано в останалите Европейски страни да е по розово!
Сьгласна сьм с теб, че с един преждевременен профилактичен преглед биха са предотвратили мн.проблеми, но тук дори казват, че дори и по време на бремеността да има жената хламидия си има хапове за това ако е необходимо.И аз бях бясна в началото като дойдох, но сега само се моля да сме живи и здрави и да не дава Господ болести и мед.усложнения на семейството ми!А най интересното е, че няма частна практика тук и не може да се ходи на няколко лекари, в няколко болници!Сьщо така тук личния лекар е Бог и той решава да коли и да беси и в повечето случаи е неутрален и не взима надьлбоко нещата.За мен културния шок не беше нищо за сметка на шока който още преживявам от здравната система тук!
Кьсмет на всички бебеправещи, бебеочакващи и бебеимащи момчета!

# 9
 • Варна
 • Мнения: 989
Цитат на: Goldie
По темата - 1 година опити при стриктно следене на овулацията, ми се струва прекалено дълъг период за изчакване. Благодарение на информацията тук и в Зачатие започнах да търся причините за неуспеха на 5-тия месец от целенасочените ни опити и все още изникват нови проблеми.

Подкрепям напълно  Peace  И аз на петият месец отидох на преглед, при който ми откриха анатомична аномалия, която по принцип, както ми обясниха след това се води причина за стерилитет само ако не се открие друга - е, аз започвам да я търся тази друга причина, защото и моите годинки напредват и да стоя и чакам чудото да се случи просто ей така, напук на проблема едва ли ще ми е от голяма полза. И да, Juturna, "заведох" мъжът си на спермограма, е не беше на петия, а на шестия месец, защото ми предстоеше стимулация и евентуална операция. Държа да отбележа, че и той сам настояваше за това, смятайки, че няма да допусне да се подлагам на операции и други подобни процедури в случай, че той има проблем със спермограмата. Сега ми предстои и цветната снимка. Смятам, че никой няма право да критикува поведението ми в случая пък и и по принцип. Дали ще си чакаш кротко едната година или ще предприемеш мерки по-рано си е въпрос на личен избор.  Peace
P.S. Съжалявам за резкият тон - обичам ви всички!

# 10
 • USА
 • Мнения: 1 436
И да, Juturna, "заведох" мъжът си на спермограма, е не беше на петия, а на шестия месец, защото ми предстоеше стимулация и евентуална операция. Държа да отбележа, че и той сам настояваше за това, смятайки, че няма да допусне да се подлагам на операции и други подобни процедури в случай, че той има проблем със спермограмата. Сега ми предстои и цветната снимка. Смятам, че никой няма право да критикува поведението ми в случая пък и и по принцип. Дали ще си чакаш кротко едната година или ще предприемеш мерки по-рано си е въпрос на личен избор.  Peace

Scarlet, най-малкото критикувам теб или някой друг за предприетите мерки  bouquet. Исках да отбележа, че общото мнение във форума не е, че по принцип не трябва да се ходи на лекар. Струва ми се, че Петя е прочела, как някой, някога е казал, че на теория трябва да се изчака година за по-сериозни изследвания и е решила, че сме против всякакви изследвания.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 989
Juturna, извинявай, мила  Hug  Просто се афектирах, тъй като напоследък тези предстоящи неща много ме притесняват и като, че ли съм започнала леко да се озлобявам на тема "Защо на мен"  Embarassed 

# 12
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
Ами аз мисля, че мисля като европейка (малко тавтология се получи, но няма начин Peace)

Та аз като примерна мислеща европейка чинно си отидох при гинеколожката да я уведомя, че спирам с хапчетата и скоро ще започнем с правенето на наследника. Освен изписването на ФК, и нормалния гинекологичен преглед (вагинален ехограф + цитонамазка), не получих нищо друго, освен пожелания за скорошно бебе. И толкова за европейското мислене.  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 2 825
Къде е тази Европа, където правят всички тези неща преди бременност ????
Момичета, моля ви информирайте се малко, преди да пускате такива теми, или изопщо не ги пускайте !!!
Подписвам се с две ръце под поста на Небенцето и при мен е от ЛИЧЕН ОПИТ !!!

# 14
 • София
 • Мнения: 2 120
Хайде сега, та ние винаги сме били в Европа и европейци. Това, че ни приеха в Европейския съюз няма нищо общо с бебеправенето.
От личен опит и наблюдения ви казвам, че ако ще стане бебе ще стане и без много пънене, но ако има проблем, то ще трябва да се лекува, а след това пак няма гаранция кога ще се получи.
И още,аз като съм правила купища изследвания заедно с мъжа си от 8 години постоянно всяка година и нямаме проблем да съм забременяла случайно?  И това при планиран секс, перфектни изследвания, снимки, спермограми и  бях много по-млада като започнахме, изобщо всичко по `Европейски`, нещо да има на лице. НЕ.
 Божа работа е понякога, мисля аз.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт