Ястия с пилешко

  • 7 373
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 647
пиле мозайка рецепта на mamami4e

Пилешко месо сварено , обезкостено и накъсано на ситничко
Мазнина /олио или масло
2-3с.л.брашно
1 яйце
1 коф.кис.мляко
Кис.краставички нарязани на ситничко
Гъби запържени и нарязани
Картофи
Чубрица
магданоз
Унив.подправка аз ползвам и Аро а може и друга

В тиган се слага мазнината запържва се брашното до златисто,сипва се малко водичка кис.мляко и при непрекъснато бъркане се прибавя яйцето /трябва да стане нещо като сос Бешамел / накрая се прибавя пилето,кис.краставички,гъбите,чубрицата,ун.подправка  и магданоз.
Соса трябва да е гъстак.
Картофите се режат на ивички и се изпържват.
В тавичка слагаме изпържените картофи отгоре изсипваме соса , настъргваме кашкавал и запичаме.
Да ви е вкусно

# 16
  • Мнения: 3 647
пьлнено пиле в гювеч рецепта на ani metcalf


1 морков
3 глави лук
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. ориз
4-5 стръка магданоз
1 ч. ч. стерилизирани гъби
1 ч. л. сол
1 пресен домат
1 ч. л. джоджен
1 средно голямо пиле
6 средно големи картофa
около100 мл бира
4ерен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тиган с нагорещено олио леко се запържва нарязаният на колелца лук и се добавя морковът (на кубчета). Прибавят се оризът, нарязан на наситно магданоз , гъбите и настьрганият дотам. наливат се около 2 ч. ч. вода и се оставя на котлона, докато оризът поеме водата. Накрая се поръсва със сол, черен и черен пипер и джоджен и се разбърква ­добре. Пилето се измива, трътката се реже и подготвя се за пълнене.пльнката трябва да е леко охладената (15 мин на стаина температура).поставя се в кухината на пилето и отворът се зашива.след това пилето се слага в гювеча и около него се подреждат измитите пресни картофи. Посолява се, поръсва се с черен пипер, сипвате бирата и се пече 2 часа в гореща фурна. chef

тази рецепта много я уважаваме в кьщи Crazy

# 17
  • Мнения: 3 647
    
Пиле с фиде и къри  рецепта на liani

Искам да споделя с вас и моята рецепта с пиле.1пиле или част от него се сварява и обезкостява.2-2и 1/2 ч.ч.фиде се запържват с масло и като се зачерви се посолява и се залива с 2 ч.ч.бульон докато омекне фидето,но да не е много сварено.Фидето се изсипва в тавичка,намазана с мазнина,отгоре се слага натрошено сирене,отгоре се нарежда месото нарязано на парченца.Запържват се 2 с.л.брашно в масло или олио,добавя се една пълна с.л. къри и се разрежда с бульон така,че да стане гъст сос.С него се залива яденето и се слага да се пече за около 15-20мин с няколко парченца масло отгоре.Да ви е сладко chefстава много вкусно и бързо.

# 18
  • Мнения: 3 647
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156271.0

Пиле по френски рецепта на denis_d

Зная една рецепта ,,Пиле Фесто"
 
2  пилешки пържоли
250 мл. течна сметана
3-4  кисели краставички
100-150    бекон
1 гл. лук
100 гр.  френско- може и швейцарско  напр.“Ементал”
 олио
сол,черен пипер пипер, естрагон
 
1. Пържолите  в тиган със сол+ч.пипер+естрагон  -   се за пържват
 2. Вадят се,  върху тях се слага сиренето.
3. В тигана се задушава:  лук + бекона + к.краставички ...заливаме със сметана.Овкусява се - сол, черен пипер, естрагон
4. Със соса се заливат пържолите.

# 19
  • Мнения: 3 647
любимото на гаджето на vikito   Twisted Evil

Много вкусно, любимо на гаджето ми

Продукти:
Бяло пилешко месо
Кисели краставички
Пресни гъбки
Бекон (по желание)
Сметана "Hopla" (не сладка! Smile
Топено сирене
Кашкавал

По принцип рецептата се прави с канапе от пържени картофки, но аз правя домашно картофено пюре - повече ми харесва така.

1.Нарязваме пилешкото на едри хапки.
2.Запържваме го докато побелее
3.Добавяме нарязаните на дребно краставички, бекон, гъбки
4.Леко запържваме и добавяме сметаната
5.Когато леко заври, слагаме топеното сирене да се разтопи

В голяма чиния, на дъното слагаме картофеното пюре, разстиламе го добре, и върху него заливаме с сметановото пиле. Отгоре, докато още е топло,  настъргваме кашкавал!

Много вкусно и много калорично! Да Ви е сладко!

# 20
  • Мнения: 3 647
крем супи  от пиле

Продуктите са за 100 гр.
Крем-супа от птици (кокошка, пиле, пуйка)

Продукти: Месо от птица (кокошка, пиле, пуйка) 25 г, мляко 25 мл, масло 3 г, моркови 5 г, целина 2 г, лук 3 г, жълтък 1/4.

Приготвяне: Сварява се бульон от месото и зеленчуците. Свареното месо се изважда и се смила 2 пъти през машина. В прецедения и кипнал бульон се поставя смляното месо. След загряване на сместа до кипване се прибавят трохи от претритото с масло брашно. Супата се разбърква и отново се вари няколко минути. Накрая се прибавят горещото мляко и жълтъкът.

Препоръчва се в детското хранене. По същия начин се приготвя крем-супа от телешко и говеждо месо.
Рецептата е от темата "Рецепти за здравословно хранене " на Мама Мими. Добавих обаче няколко парченца топено сирене накрая Embarassed Embarassed, но пък се получи много вкусно, нищо че не е толкова здравословно

Крем супа от пиле
 


100–150 г пилешки гърди
1 глава лук
50 г краве масло
2 филии френска франзела
2 кубчета пилешки бульон
2 зърна бахар
1 зрънце карамфил
1 дафинов лист
1 резен лимонова кора


1. Месото се накълцва наситно, запържва се на силен огън в сгорещеното масло до златисто. Бърка се, за да не залепват късчетата, прибавят се ситно накълцаният лук и нарязаните на кубчета филии франзела. Пържи се още 2–3 минути, овкусява се с бульона и подправките. Залива се с 1,5 л вода и се вари около 15 минути.
       

2. Останалата франзела се нарязва на кубчета. Запържват се до златисто в сгорещеното олио и се изваждат. Температурата се увеличава и в същата мазнина се слага маслото. След като се разтопи, се прибавят ситно нарязаните пилешки дробчета и се пържи 1–2 минути.
       

3. От готовата супа се изваждат зърната бахар, дафиновият лист и карамфилът и ястието се пасира.

4. При сервиране в чинията се поставят от запържените кротони и дробчета и се заливат с пасираната супа. По желание може да се застрои с прясно мляко или сметана.


Общи условия

Активация на акаунт