Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 2 319
Любознателна, ясно разбрах какво имаш предвид - исках да те допълня и явно не съм се изразила ясно.Типично за мен - впрочем. Crazy
Кифла наистина като не спазваш диетата напълно няма много смисъл да се мъчите.Защо не опиташ да обясниш на госпожите, че ако му носиш храна от вкъщи и те настояват да се храни само с нея -ще ги улесниш тях.А именно - едно по спокойно дете - по малко тичане от тяхна страна.Можеш лекичко да поизлъжеш, че е алергичен и ще направи пристъп, ако поеме някоя неправилна храна.Това много ги плаши и най вероятно за да  предпазят себе си от паниката около дете с алергичен шок - ще контролират какво яде.Нищо не ти пречи да пробваш да му носиш ти храната.Ако посвикнете така - по нататък е рутина.
А и стоенето в къщи на теб и детето изобщо няма да му помогне.
Имате ли представа от витамини Вижън - дано ги изписах правилно.Една приятелка от четири години им е дистрибутор и много ми ги препоръчва.Сега започвам да ровя в нета и да ги проучвам.

# 31
 • sofia
 • Мнения: 1 424
Аз също давам Ескимото само сутрин, по време на закуска. Гледам да закусва в къщи храна без глутен и казеин. На обяд, обаче, със сигурност огладнява и яде каквото ядат всички  Confused. След обяд, гледам да си го вземам към 16ч. когато още не са започнали да се хранят и така избягваме по някой кроасан, вафла и айрян. Проблема остава с обяда. Ще опитам по някакъв начин да говоря със лелките за храна, донесена от в къщи, но съм почти убедена, че няма да стане. Има установени правила в детската градина и това е едно от тях, на който не му изнася, да не си води детето. И така, кръга се затваря и аз нямам избор  Sad.

# 32
А ескимо кидс - не ги ли превъзбежда.Защо не го давате вечер.

# 33
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Защото няма да спят.

# 34
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Чудех се къде да поместя това, но тъй като тук пишещите са наясно с вредата от ваксините и може би са си патили от тях, вижте тази тема.

# 35
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Започнах да правя превод на една статия от сайта на Елина, която ще ви разясни някои неща относно диетата:

                                                                 Въведение

Аутизмът не е само болест, аутизма може да бъде сравнен с цяло заплетено кълбо от най-разнообразни проблеми. Правилно подбраната диета за аутиста, според мен - именно тази нишка, която дърпайки ще ни помогне да разплетем цялото кълбо. На тази гледна точка е първата част на статията, във втората ще разкажем как правилно да въведем диетата.
 Диетата е крайно необходима на аутиста, н за съжаление някои хора си създават погрешно впечатление за чудесните лечебни свойства на диетата като такава.В резултат те очакват твърде много - обикновено пълно излекуване на детето от аутизма, и недочаквайки нужният им резултат, захвърлят диетата, даже незабелязвайки значителния прогрес на детето. За още по-голямо съжаление , при друга категория хора се създава не по-малко лъжовното впечатление, че тя е безполезна. Като правило това са хора, чиито деца нямат прекалено критични проблеми.Даже да се опитат да въведат диетата, те го правят крайно неакуратно, допускайки маса грешки. Има  и една трета категория хора, които са уверени, че диетата, макар и полезна за детето, няма да го направи неаутист. Именно тази гледна точка е най-близо до правилната и помага да се въведе правилно диетата, въпреки, че хората не разбират как точно действа.
 Диетата няма да излекува детето от аутизма. В същото време, както ще видите, тя позволямва да се справите с много крупни проблеми и в крайна сметка детето може да започне да прогресира с приказни темпове.
вие можете да видите пряка връзка между диетата и прогреса на детето, можете и да не я откриете, но всичко е много индивидуално за всеки конкретен случай.Но ако след няколко месеца от началото на експеримента, вие видитеизменение в състоянието на детето, това е в резултат на диетата, даже не се съмнявайте в това.Ако не видите никакви резултати, първо проверете дали всичко правите както трябва, на следващ етап разгледайте въвеждането на допълнителни терапии. Може би диетата сама по себе си не ви е достатъчна.

                               Механизъм на действие или как децата стават аутисти

Както неотдавна беше доказано - аутизма , това е проблем от отравяне с живак. Това дори не  еточно живак, а неговите соли - етилживак и метилживак (этилртуть и метилртуть -не съм сигурна за превода) - органични форми на живака. Това е още по-лошо, защото етилживака (влиза в състава на съвременните ваксини - тимеросал) е още по-токсичен от обикновения живак. Попадайки в организма на детето, живакът или се извежда напълно с урината, което се отнася в класическия вариант на развитие, или не се извежда напълно ли и частично. В този случай той попада в кръвта, разнася се по целия организъм, намествайки се в тъканите и костите, като най-голяма част остава в мозъка. До този момент децата в САЩ получават с ваксините 187,5 микрограма органичен живак в течение на първите шест месеца от живота си.
Има и още един вариант при който детето от ранна възраст може да получи доза живак, достатъчна за развитие на аутизма - чрез амалгамовите пломби на майката, наречени още сребърни, макар че там среброто е 35%, а живакът 50%. Ежедневно една амалгамова пломба освобождава 10-17 микрограма живак.Живакът, съдържащ се в пломбите е неорганичен, което значи, че не е така токсичен, като този, съдържащ се във ваксините и продуктите от морето. Ситуацията се усложнява от това, че живакът постъпва постоянно с кръвта на майката в още нероденото дете, което е 5-10 пъти по-чувствително към живака от вече родените деца. За цялата бременност майката получава до 4590мкг живак само от една амалгамова пломба!
Освен това живакът и другите тежки метали могат да постъпят в организма от други източници - морски продукти, промишлени отпадъци, пестициди, различни синтетични материали и медикаменти.Винаги помнете и за ефекта на натрупване - живакът е мастноразтворим метал и и може да се натрупва в организма.
 Какво очаква вашето дете, ако до третата си година получи достатъчно количество живак, може само да се гадае. Това зависи от слечая, защото има много вариации. Сред тях са възрастта и теглото на детето, пола ме (тестостерона увеличава токсичността на живака), наследствената предразположеност към проблема(липса на ферменти, отговарящи за извеждането на тежките метали) и много други. Ако на детето му се отдаде да изведе голяма част от живака, то получава по-мека форма на аутизъм. Ако не му се отдаде да го изведе - диагнозата е тежък аутизъм.

Отговорно мога да кажа, че има още много проблеми,които не могат да бъдат наречени болести, но са свързани с отравянето с живак. Когато говоря за достатъчна доза, имам в предвид доза, която довежда до развитие на аутизъм.Реално, натрупаният в организъм живак във всяка възраст създава проблеми, но проблемите с поведението и проблемите с заучаването имат един и същ произход - отравяне с тежки метали.следва продължение

# 36
 • Мнения: 3 591
За нас - ние сме с АБКМ, краве мляко "пропи" преди година, ама му давахме много ограничено, защото получава узасен запек от него, та си карахме основно на соево мляко.
той яде само - мляко и месо - в неограничени количества - с това се изхранва - пиле, риба, телешко - но трябва да е печено без нищо друго /дори и без маринати/ за да го яде. Чат пат яде спагети с кетчуп /рядко/ които замених с безглутенови и доматено пюре. Та ние почти сме си карали на диетата откакто сме родени. До преди няколко месеца пиеше и кърма, сега ме мързи вече да  цедя Embarassed
Аз незнам при нас има ли някакъв ефект - още ни е много рано, пък и при него няма почти никаква промяна на досегашната диета с изключение, че не му давам вече шоколад - още не съм намерила такъв подсладен с фруктоза - има само с нутрастит в супермаркета. /опс, и шоколад и бомбони ядеше/
плодове, заленчуци, сокове, чайчета и т.н. не яде въобще. Отказва ми и да пие витамини - какви ли не опитах - и течни и дъфчащи..неще. Трябва да го затискаме с баща му на пода и да му отваряме насила устата и детето пищи като заклано - ми немога да го правя Embarassed Пробвах да ги слагам в млякото - ама малкия дявол ги надушва - не ми е ясно как, но отказва мялкото.
Засега му втривам под коленцата Омега 3 и Омега 6 - това го прочетох в един руски сайт - макар и да се съмнявам че нещо се усвоява...
Единственото ми успокоение е, че пие кърма от време на време /когато е болен гледам да е всеки ден/ и в нея нали има повече витамини... И в соевото мляко уж има добавени newsm78

За спането - ние от година не спим денем, вечер заспива в 23 /при това аз го слагам да спи в 19:00  Blush и се буди по 100 пъти на нощ - репертуара е пълен - вода, мляко, тоалетна, съблича, се о блича се, ляга при нас гази ни и т.н.

# 37
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
                                                                            Аутизъм и ваксинация

Последните изследвания показват, че не случайно пика на разпространението на  аутизма съвпада с пика на въвеждането на масовата ваксинация. Все повече ваксини  влизат в плана за задължителна ваксинация, псе по-често се правят на току що родени  деца и се фиксират все повече случаи на аутизъм сред децата. Статистиката за САЩ  показва страшна цифра - 1 на 160 деца е с аутизъм. При това статистиката 20г назад е  различна - 4-5 аутистични деца на 10000. А до влизане на тимеросала във ваксините,  аутизма въобще не е съществувал. Това загадъчно заболяване за първи път е описано  няколко години след началото на използване на живачен консервант във ваксините.

                                                                                Какви са последствията

Ще разгледаме само част от многобройните проблеми, които ще ни помогнат да  разберем действието на диетата и натуропатическите добавки.
Обърнете внимание - живакът, попадайки в организма, извежда от строя ферментие.  Сега подробно ще се спрем на ферментите, защото те имат непосредствено  отношение към темата на разговора. Ферментите в нашия организъм участват в  храносмилателния процес, в процеса на антиоксидация, те са отговорни за реакциите,  отговарящи за фината моторика, за двигателната активност и за имунитета. Тоест  живакът практически изважда от строя тези жизнено важни процеси, като дори един от  тях - проблема с антиоксидацията на организма, може да доведе до рак.
Какво представлява фермента? Фермента изпълнява ролята на катализатор в  биохимичните реакции, той самият не участва в реакция, той "улавя" 2 молекули и ги  привежда във взаимодействие. Фермента е много сложен белтък, в него винаги има  ключов йон на метал (може да бъде цинк, селен, мед и желязо), без който фермента не  работи. Възможно е вместо този йон във фермента да има живачен йон, който да  изключва фермента от работа.При аутистите хронично е понижено нивото на цинка,  което потвърждава тази теория. Съществува и друга версия - живакът се внедрява в  структурата на белтъка, изменяйки го малко, и така се изключва фермента от работа.  Така или иначе фермента престава да работи. За нас не е важно какво точно се случва,  а е важно да се усвои друго: функцията е възможно да се възстанови! Вече е доказано,  че след изчистване на организма от живака, много от ферментативните функции се  възстановяват напълно или частично.
Какво ни заплашва при недостиг на ферменти? Човек просто не може да съществува  без тях.Практически всички биохимични реакции в организма изискват участие на  ферменти. Например, всичко което правим - ходим, говорим, усмихваме се, всичко е  възможно само с участието на ферменти.Без тях реакциите ще протичат в хиляди пъти  по-лошо, това ще става само когато молекулите се сблъскат по случайност. Без  ферменти една и съща реакция изисква загуба на много повече енергия , например, за  да се осъществи реакцията на хидролиза на захарозата, в резултат на която се  образува глюкоза и фруктоза без участието на катализатор са необходими 32 000  калории.Ако в този процес се включи фермента фруктофуранозидаза, то необходимата  енергия пада ан 9 400 калории. Тоест, ако при детето е засегната тази група ферменти,  то то ще има проблеми с формирането на моториката, в частност - проблеми с фината  моторика и задръжка в развитието на речта.
 В следствие на засегнатата ферментативна функция пада имунитета, тъй като  ”имуноглобулина - това също е белтък, така че той е свързан с фермента, но не участва  в биохимични реакции. А в клетъчния имунитет това е важно затова защото всяка жива клетка в себе си има малък химически завод, където без ферменти всичко протича с големи енергийни загуби и не така както трябва, а това значи че клетките - помощници  или убийци, не изпълняват своята функция както трябва или не я изпълняват  въобще".(ДАН!)
С ферментите е свързана и друг проблем при аутистите - извеждането на токсините от  организма.С това също се занимават специални ферменти. Токсините в днешния свят ни заобикалят на всяка крачка, затова състоянието на дете което не ги извежда, а ги  натрупва, постоянно се влошава. Навярно с това се обяснява регреса в развитието на  деца, който възниква при деца с глобален аутизъм.
Аутистите често се депресират и имат проблеми със съня, които също са свързани с  живака, които всъщност представляват проблеми на синтеза на хормона серотонин. Тъй  като мелатонина е друг хормон, отговарящ за съня, който пък се синтезира от  серотонино, в тази връзка аутистите имат и проблем със съня.Има още два  разпространени хормонални  проблема при аутистите - проблема с хормона инсулин и с този на щитовидната жлеза.(thiroid)

И накрая за най-известната част от работата на ферментите - разграждането на  постъпващата в организма храна.Най-проблемните за разграждане продукти са  белтъците.Белтъците са много сложни молекули - наричат ги още молекули - гиганти. А най-проблемните сред тях са белтъците на глутена и казеина, затова аутистите не  разграждат именно тях - молекулите на глутена и казеина. Има и други белтъци, които на разграждат - на царевицата, яйчния белтък, соевия белтък и т.н. Но защо тогава се  занимаваме с глутена и казеина ще попитате вие? Защото те попадат в рамките и на  друг проблем - синдрома на нехерметичния стомах, за който по-долу ще стане дума.  Именно затова глутена и казеина е така трудно да се изчистят при аутистите. Цялото си  меню тези деца обикновено формират около млечните и пшеничните продукти, затова ги движат същите причини, като наркоманите - те търсят повторение на състоянието си.

И така , след натрупването на тежки метали някаква част от ферментите излизат от  строя. Отговора на въпроса - Колко живак детето не е извело? можете да получите ,  правейки необходимите тестове. Тестовете ще покажат наличие на тежки метали. Това  са нови тестове и можете да ги направите само в няколко лаборатории, които работят и  дистанционно. Например можете да ги направите тук  http://www.doctorsdata.com/home.asp
С това ще завършим обзора на проблемите от първо ниво и ще видим какви последствия предизвикват.

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 07:02 от ljuboznatelna

# 38
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Деси, за дете на каква възраст говориш, че от лентичката не ми става ясно?

Аз до известна степен се справих с будуването нощем (защото не е само будене), като й спрях дневния сън, след като въведох диетата състоянието й ми позволи да го направя. Иначе ставаше много нервна като й се доспи по някое време късно следобед. Следя стриктно да не спи повече от 9 1/2, 10 часа за денонощие, защото будуването ни е вързано в кърпа. Но и това не е гаранция. Преди време като видех, че вечер е доста възбудена и не се очертава заспиване (тя също заспива след 11, 11,30ч), давах Влерианахил - това е хомеопатично, дават се капки, малко я успокояваше.
Не знам за витамините какво да те посъветвам. Във всеки случай, дори да успееш, давай ги само предиобед, защото те често възбуждат, особено от група В. Разните му добавки и препарати за мозъка също възбуждат. Аз давам насила в началото, после знае че няма къде да иде и започва да ги пие. Само че тя пие горчилки от три месечна и общо взето е свикнала постоянно да пие нещо.

# 39
 • Мнения: 3 591
Ето и една статия от мен- на английски.
За магнезиевия сулфат, добавянето му в диетата при аутизъм, хипертактивност и т.н. Ще е може би полезно четиво, особенно за родители на които детенцето е "дребно за възрастта си" като моето. Мен ме накара да се замисля за много неща.
http://www.thepeacefamily.force9.co.uk/epsom.html

# 40
 • Мнения: 3 591
Деси, за дете на каква възраст говориш, че от лентичката не ми става ясно?
За 4 годишния калпазанин Simple Smile Ми като си имаме с тебе по много деца, виж как се бъркаме  hahaha

# 41
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Няколко думи за работата на стомаха

Вътрешната повърхност на стомаха като площ е 4 пъти по-голяма от тази на тялото. Но целия стомах освен това е покрит с власинки, което значително увеличава реалната му работеща площ. Ако отчетем и площта на власинката се оказва, че общата площ е с големината на футболно игрище! Тази огромна повърхност ни е нужна за да усвоим хранителните вещества постъпващи с храната. При засягане на повърхността на стомаха се изменя неговата способност да ги усвоява.
На всички е известно какви страшни последствия може да има нарушението на кожата – кожата е втория ни дроб, а без въздух не можем да живеем повече от няколко минути. Защо тогава толкова малко се говори за пораженията на стомаха, когато тези последствия също могат да са много сериозни? Все пак ние не можем да живеем и без храна, просто липсата на въздух усещаме по-бързо.

Нашият организъм е сложна биохимична машина, на нея й е нужно гориво – набор от определени хранителни вещества. 99% това са белтъци, мазнини и въглахидрати, останалият един процент – витамини и минерали. Липса на нужните хранителни вещества в нужното количество за един дълъг период от време е опасно за всеки човек  и непременно ще доведе до сериозни заболявания. Той не може да расте нормално, неговият мозък и системите, които го поддържат жив няма да могат ад се развиват нормално.

Стомахът е населен с различни бактерии, могат да бъдат преброени около 400 вида, но само 4-5 от тях действително са полезни за нас. Именно те създават полезната микрофлора в стомаха. Без тези бактерии храната не може нормално да се преработва. Бактериите вътре в нас са повече, отколкото можете да се представите – тяхната маса при възрастен човек достига 1,5кг! Кои от бактериите ще се размножават бързо(а те се размножават МНОГО бързо), зависи от хранителната среда на стомаха.


Патогенна микрофлора

При аутистите е повредена ферментативната функция на организма, те не преработват продуктите нормално, по този начин в стомаха на аутиста се създава “неправилна” среда, която води до появата на патогенна микрофлора. Именно заради това при практически всички аутисти се открива патологически разрастваща се инфекция в стомаха, най-вече кандида. Това е една от 400те вида бактерии, която винаги присъства в стомаха, но която обикновено не се размножава там заради отсъствието на подходяща хранителна среда.Излиза, че при аутистите непреработената храна служи за идеална почва, затова й падналия имунитет не може да спре безпрепятственото й размножение.

Като допълнение същата тази кандида изпуща токсин – амоний, който попадайки в кръвта като минимум оказва силно влияние върху поведението на детето и неговия апетит. При аутистите, както говорихме по-рано, не работят процесите за очистване на токсините, затова амония в организма им постепенно се натрупва, при това поведението на детето става все по-лошо и лошо , пропорционално на натрупването на амоний.Някои родители свързват това с израстването на детето – І детето пораства, идва кризиса на дву и три годишните...Може да се допусне и друга грешка : не съдете по липсата на лошо поведение за липсата на кандида – всяко дете е различно и натрупването на токсини се отразява по различен начин.
Увреждането на повърхността на стомаха е проблем за почти всички аутисти, не вярвайте на доктори, които ви убеждават в отсъствието на такъв проблем. Проблемът съществува и е реално доказан с изследвания, можете дори да направите тест за патогенна микрофлора на стомаха. Такива тестове правят в няколко лаборатории в САЩ, ето една от тях  http://www.greatplainslaboratory.com/russian/home.htm

следва продължение

# 42
 • Мнения: 3 205
Ето и една статия от мен- на английски.
За магнезиевия сулфат, добавянето му в диетата при аутизъм, хипертактивност и т.н. Ще е може би полезно четиво, особенно за родители на които детенцето е "дребно за възрастта си" като моето. Мен ме накара да се замисля за много неща.
http://www.thepeacefamily.force9.co.uk/epsom.html

Деси, какво се има предвид по активиране на имунната система в тази статия - някаква болест като примерно настинка ли? Не можах да разбера.

# 43
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 520
Деси, информацията за английската сол ми е много полезна. Искало ми се е да опитам, но от страх да не поглъща водата и ефекта от това ,много ме е плашел. Сега ми се изясни, че има и други начини Simple Smile
Друг начин за извеждане на токсините е инфрачервената сауна, там не се развива температурата на обикновената сауна, а ефекта на изпотяване е същия. Сравнява се дори с действието на лек хелатор, при това напълно безвреден.
Ето продължение на статията от сайта на Елина :

Синдром на повишената стомашна пропускливост

Да видим сега какво става по-нататък със стомаха при разрастване на патогенна микрофлора. Стомахът е възпален, което му пречи правилно да усвоява хранителните вещества. Счита се, че възпалителния процес довежда до рохкавост на повърхността на стомаха. Друга версия казва, че кандидата прави малки дупчици в стомаха, в резултат на което той става нехерметичен. Така възниква проблема, нарече повишена стомашна пропускливост. В следствие на това става така, че в кръвта на такова дете попада това, соето трябва да се изхвърли с изпражненията. В това число в кръвта попадат и пептиди на глутена и казеина. Така детето получава цял букет хранителни непоносимости в добавка към вече имащите ферментативни проблеми с преработката на храната. Обикновено не е трудно да се определи каква храна аутиста може да яде без проблем, като другата предизвиква у него някаква реакция – поведенчески проблеми, периоди на “оглупяване”, кожни проблеми от различно естество, проблеми с изпражненията и др. Но докато не е въведена диетата на родителите е трудно да открият връзка между храната и поведението на детето – отравящите го вещества постъпват в кръвта му постоянно.
Ljuboznatelna – аз забелязах такава връзка, макар че ми беше много неясна, много преди да узная за този сайт. Именно и затова пиша в тези теми, независимо, че проблемите при детето ми се приписват на ДЦП. Все още не мога да се убедя, че притежавайки всички признаци на едно генерализирано разстройство, причината е само поражение на ЦНС.

Получаване на хранителни вещества

На всички е известно , че аутистите биват с повишена и с понижена сензитивност. Първата група от първия път отказват да ядат каквото и да е, втората слагат в уста всичко без да подбират. По този начин децата от първата група се лишават от голям брой хранителни вещества, къде заради оскъдното си хранене, къде заради проблеми със стомаха. Децата от втората група не получават достатъчно вещества заради увреждане на стомаха от кандида. Не забравяйте, че ферментативната функция е повредена и, а всеки продукт се преработва от определени ферменти. Докато продуктите не са преработени, веществата от тях не могат да ес  усвоят. Ако стомаха е увреден, тези вещества не могат да се усвоят дори ако са преработени. Именно затова често изпражненията на аутистите съдържат несмлени частици храна, слуз, имат рязък неприятен мирис или необичаен цвят. В следствие на това дори и добре да се храни, детето не получава нужните му вещества. Тези вещества детето трябва да получи от натуропатичните добавки. Тези добавки не бива да съдържат глутен и казеин или храни, към които детето има непоносимост.

следва продължение

# 44
 • Мнения: 3 591
юл4е, мисля, че имат предид точно това - когато сме болни, имаме алергия и т.н. караме имунната система да работи усилено - при болест да изгради антитела, при алергиите пак тя реагира с производство на антитела на дразнителите и т.н. - т.е. не е в покой.
Мисля, че става дума за деца кооито често са боледували като бебета или са има ли са алергии. При нас и двете са налице - незнам кое от двете е основното де.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт