Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 фев. 2007, 22:32 ч.

Как да приготвя пакет със замразени морски дарове

  • 26 044
  • 4
  •   1
Отговори
  • В страната на смърфовете
  • Мнения: 188
Тъй като на Св.Валентин ще сме си в къщи с бебчо реших да хапнем морска храна. От Метро взех хубава рибка, хайвер и пакет със замразени морски дарове, но хич не се замислих как ще ги приготвя? Стартер ли ще е или основно ястие?
Моля за някакви идеи?
Мерси!

# 1
  • Мнения: 2 096
Не мога да ти помогна с изпитана рецепта, тъй като не ме бива много с рибите и особенно с морските дарове, но в този линк има много разнообразни неща, дано ти свършат работа.
http://www.sirena-bg.com/

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Можеш да направиш "коктейл от морски дарове"с млечно -майонезен сос или да ги ползваш за  лазаня с морски дарове.

# 3
  • София
  • Мнения: 391
Изпитана и одобрена от всички, които са я яли, рецепта:

Морски дарове саганаки (в доматен сос със сирене)

Продукти:
1 пакет морски дарове
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 чаша бяло вино
1 малка кутия доматено пюре
200 гр овче сирене
босилек

Приготовление:1. Морските дарове се размразяват в гевгир с поставено отдолу дълбока купа, тъй като пускат много вода.
2. В зехтин се запържват насинто нарязаните лук и чесън и се добавят морските дарове. Задушават се до желаната степен на нежилавост. Подправят се със сол и черен пипер.
3. Гасят се с бялото вино, което се оставя да се поизпари малко и след това съдът се маха от огъня.
4. В отделна тенджерка се затопля доматеното пюре, разредено с малко вино и водица. Подправя се с босилек и се добавя нарязаното на кубчета сирене. Сиренето не бива да се разтопява изцяло.
5. Сосът се обърква с морските дарове и се сервира с пресен хляб и същото бяло вино, което е било използвано при готвенето.

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 525
Аз си ги приготвям лесно и бързо и от доста изпитани рецепти, тази си ми остава любимата - размразяваш ги и след това в един тиган с много масло и вегета и малко черен пипер хубаво ги запържваш. Стават супер. После задължително в чеснов сос си ги топите. Ако и рибата, и хайвера ще ядете същата вечер, не знам кое кога да е, зависи как ще приготвиш рибата, може би тя за основно, а хайвера с даровете за предястие, макар че те имат по-силен вкус и може после рибата да ви се стори безвкусна. Бих оставила рибата за друг път.
Приятен апетит, като се спреш на нещо  Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт