Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 фев. 2007, 00:06 ч.

Adenosis cervicis, какво е това?

 • 3 010
 • 22
 •   1
Отговори
Здравейте! Тъй като всички тук волно или не сте станали половин гинеколози имам един въпрос на които се надявам да ми отговорите. Преди няколко месеца бях на гинеколог и ми откриха огромна раничка, цитонамазката ми излезе ПАП 2, гинеколожката каза че трябва да се изгори. Тъй като имах и други проблеми реших да се допитам до друг гинеколог да видя и неговото мнение. Отидох при проф. Карагьозов в Майчин дом, той не прави цитонамазка, но останови Adenosis cervicis, беше категоричен, че не трябва да се гори раничката. Обясни ми че това е вродена малформация на матката или нешто подобно и не бива да се гори преди раждане. Много ще се равдам ако някой от вас има идея какво е това, защото определението "деформация на матката" ме плаши до смърт Cry

# 1
 • Мнения: 2 264
Щом има две различни мнения,търси трето.Успех и дано не е нещо страшно.

# 2
 • София
 • Мнения: 579
Здравей Simple Smile аз не съм станала половин гинеколог, не съм нито мама , нито все още кандидат мама, обаче съм се борила с раничка. Не знам колко е голяма твоята, ако въобще е раничка, но моята беше с размерите на монета от 20 ст.  Мъчих се с нея около половин година и беше доста гадно, но гинекологът ми направи всичко възможно , за да не се гори. С всевъзможни лекарства положението се оправи. Да, беше ми казал, че ако не успеем с лекарства има апаратура , която е специално предназначена за нераждали момичета и е абсолютно безопасна /ако такова понятие съществува/ , но все пак е по-добре да се опита първо да се махне чрез лечение. Според мен всеки един добър лекар също би предпочел да постъпи така.
Пожелавам ти много успех и бързо да се отървеш от раничката.
От колежка на Бубата .

# 3
Казаха ми че била голяма колкото метално левче, някак не ми е логично това да я оставя така Sad  Вече не знам къде да отида на гинеколог, защото всеки е на различно мнение  Embarassed Пъво ми каваха че трябва да се маже, после че ще се гори, а накрая нищо не трябвало да и се прави.

# 4
 • Мнения: 820
Бих те посъветвала ако не предприемеш лечение да правиш цито на всеки 6 месеца. Аз така пренебрегнах една раничка и за 5 месеца ПАП от 2 стана 3Д, после притеснения, биопсия и горене.
Също така мнението на много от лекарите е че горене на раничка не пречи на забременяване, а още по щадящо е замразяването.

Каквото и да решиш дръж нещата под контрол, успех!

# 5
Да нямаш евентуално обърната матка , което не е никак страшно.При бременност тя си заема нормалното положение

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 601
Аз също имам опит с раничките, но тази диагноза ми е непозната. Разбира се, може да поискаш и друго мнение, аз само ще ти кажа, че съм минавала при Карагьозов и въпреки че там е някакъв супер конвейър, му имам доверие. Специалист си е в областта.

# 7
Ами преди няколко години бях при една гинеколожка, гледаха ме на видеозон и каза че матката била леко обърната. Имам някакви слузести течения от много години и д-р Карагьозов каза че са нормални за такава матка. Грешката беше че не го попитах повече за какво става въпрос. Четох някои неща за вродените деформации на матката и меко казана съм стресната.
 На ясно ли сте какво ще означава "няма колпоскопски антипизъм"? И това значи ли, че раничката ми не е опасна?

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 601
Не е ли колпоскопски атипизъм? Ако е това, то това значи, че на колпоскопията не се вижда нищо, което да е извън нормата. Но предполагам знаеш, че колпоскопът е един микроскоп и са нужни изследвания, за да се види дали има нещо отвъд нормално изглеждащата шийка.

Аз също съм ходила при Карагьозов, извън това, че в кабинета му е като поточна линия и няма никакво лично пространство, аз му имам доверие и смятам, че е добър специалист.

# 9
Да, с нещо подобно на микроскоп ме гледаха, но не при Карагиьозов, а в Онкологията. Той го прие този резултат без да ме гледа.  Каза ми само да правя цитонамазка на 6 месеца.Определено си е като поточна линия при него, но съм чувала само добри отзиви и да се надявам че има защо да е така.

# 10
 • Мнения: 1 817
Защо не отидеш при проф. Карагьозов за преглед? Нека той те прегледа и с просто око и колпоскопски, да ти вземе цитонамазка и ако се наложи биопсия (не боли, не се притеснявай, само леко щипе!) и след 1-2 седмици ще си наясно с диагнозата. Той може да си е съгласен с твойте изследвания от онкологията, но защо не те погледне? На мен също ми е открит хрони|ен цервицит от него, но това не значи нищо друго освен хронично възпаление на цервикса (как се казваше на български?  newsm78). Не се притеснявай, ще се оправиш! Успех!  Hug

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 601
Защо не отидеш при проф. Карагьозов за преглед? Нека той те прегледа и с просто око и колпоскопски, да ти вземе цитонамазка и ако се наложи биопсия (не боли, не се притеснявай, само леко щипе!) и след 1-2 седмици ще си наясно с диагнозата. Той може да си е съгласен с твойте изследвания от онкологията, но защо не те погледне? На мен също ми е открит хрони|ен цервицит от него, но това не значи нищо друго освен хронично възпаление на цервикса (как се казваше на български?  newsm78). Не се притеснявай, ще се оправиш! Успех!  Hug

маточна шийка е цервикс. А като лечение какво е препоръчалЮ Аз също го имах, но след лазера се оправи, което е често срещано.

# 12
 • Мнения: 1 817
Ами ,Супрема, каза да го следим, тъй като имах добра цитонамазка и резултата от биопсията беше също много добър. Повече не съм ходила, защото живея в Германия и сега тук ме следят. Но до колкото разбрах 95% от жените имат такъв проблем в даден период от живота си и това не е толкова опасно. Повече не са ми казвали, че го имам! Hug
Ти как се излекува?

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 601
При мен имаше дискплазия и излизаше на цитото и цервицит и естествено като си знам, че е възпление, нормално да се шашна. Той каза, че обикновено след лазер се маха, защото именно е предизвикан от дисплазията и наистина така и стана. И аз като теб, нищо конкретно за него не е правено,но сега е чисто (стискам палци)  Simple Smile

# 14
Ами мен Карагьозов ме прегледа, общ преглед просто не с микроскоп. Каза ми, че имам вродена малформация на матката или нещо от този род и поради тази причина каза че раничката ми не бива да се гори, защото щели да се получат услойнения, и е по-добре да се направи горенето след раждане. Каза само цитонамазки да правя на 6 месеца. Тъй като нямам представа какво е Adenosis cervicis, си помислих че така се нарича тази малформация, но явно така се нарича възпалението. Грешката си е моя, че не го разпитах повече, но като чух "малформация" така се шашнах, че си глътнах граматиката.
 След като не бива да гора раничката, как ще го махна това възпаление?

Общи условия

Активация на акаунт