Необходими продукти:
1. 4 пилешки пържолки;
2. 0.500 кг. картофи;
3. 0.400 кг. гъби;
4. 1 буркан майонеза;
5. 2 с. л. горчица;
6. 2 с. л. соев сос;
7. 2 с. л. зехтин;
8. подправки за месо;
9. 1/2 к. ч. вода;
10. 0.200 кг. кашкавал;
Начин на приготвяне:
ЕТАП:1 Начуквам пържолките от предния ден и ги намазвам добре със следната марината: соев сос, горчицата, зехтин, подправки-кимион, босилек, шарена сол, риган и т.н. каквото обичате за пилешко месо. Оставям ги с маринатата в хладилника да престоят 24 часа.
ЕТАП: 2 Обелвам и нарязвам картофите на едри (дебели) филийки и гъбите също. Намазвам тавата с майонеза, нареждам картофките, наръсвам ги с подправката на Маги за зеленчуци и намазвам с майонеза. Отгоре поставям пържолките вече приготвени с маринатата и ги намазвам пак с майонеза. Върху тях поставям гъбките, наредени красиво една до друга. Поливам ги с малко вода. Покривам с фолио и пека на 200 градуса около 2 часа. Изкарвам наръсвам с кашкавал и запичам за 15 мин.
Време за приготвяне 20 мин.
И да Ви е сладко!
Тази рецепта знам от сестра ми, а тя от Г. Христов.