Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 фев. 2005, 09:42 ч.

От какво се прави шунката?

  • 4 844
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 379
Знаете ли от какво се прави шунката? Дали и тя от боклуци като малотрайните колбаси и шпековете?

# 1
  • Мнения: 6 147
моя близка се е работила дълги години в производството на колбаси. казва, че точно шунка не купува никога. на мен това ми стига като обяснение, и без това мръвки не ям.

# 2
  • Мнения: 3 777
от остатъци

# 3
  • Мнения: 470
Гледах скоро един документален филм и казаха,чя се прави от крака,уши,опашки...........

# 4
  • Мнения: 6 462
Ако питаш мен, почти няма колабас, който да се прави от читаво месо Sad

# 5
  • Мнения: 7 831
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.

# 6
Шунката по принцип се прави от свински бут чрез процеса тумблиране - месото се "бие" в една машина - тумблер.
Това за краката и другите остатъци не е вярно.
Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите.
Обаче има шунка и шунка - по цените и по марките ще ги познаете.  Grinning

# 7
  • Мнения: 1 771
Ако е на кокал няма проблеми.Но и цената и е различна.

# 8
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 681
Цитат на: Ellypr
Ами зависи от шунката  Wink , пресованата може и да е от крака, но Пражката си е чисто месо.

на същото мнение съм Thinking

# 9
  • Мнения: 1 379
Благодаря за отговорите. Аз също купувам само Пражка шунка, в нея се вижда месото. А какво значи "на кокал"? Май не съм виждала такова нещо.

# 10
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 407
На кокал значи самия свински бут си е сварен и режат от него направо. Един по-възрастен комшия разказва как "едно време" майка му купувала шунка само ако е гореща, те. съвсем прясно сварена.
Шунките на калъп имат свързващи добавки, най-често соево или друго брашно. Ако нямат добавки, биха се разпадали.

# 11
Топла е ужасна според мен. Опитвала съм току-що приготвен пушен бут и е нещо отвратително. Мирише ми странно. Мое мнение де Grinning

# 12
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 043
Цитат на: donna
...Вярно е това за химията, но тя не е толкова вредна колкото си мислите...


 Arrow особено маринатите в които киснат  Sick Бе зарежи тез приказки...
най-добре е да си хапвате такова Wink!

# 13
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.
Не може да се каже например, че брашното е химия само заради това, че е извлечено от жито например и е вторичен продукт.
Например тази боя в колбасите, от която всички толкова много се плашат е ферментирал ориз. Странно е, но е факт - когато оризът ферментира се получава наситен червен цвят.
Въобще не отричам, че се слага и от "тежката артилерия химия"!
Например се смята /всъщност е доказано/, че при процеса пушене се отделят канцерогенни вещества.
Много се извинявам, че така се отплеснах, но ми става смешно как някои мами се втелясват на тема колбаси.
Ако пък само знаехте как стои въпроса с киселото мляко, сиренето, лютеницата и много други масови храни!

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 043
Цитат на: donna
Аз това съм работила - поръчка и доставка на химията за един месокомбинат.


 Arrow нявгаш и аз, ама гледам да не си спомням какво продавах  Crazy !
Така наречените пушени колбаси се правят като им се слага т.нар:течен пушек(кат' подправка)!
За другите "екстри" ще си замълча....  Sick
Мили потребители, предпочитайте преди всичко месо(макар и него да третират  #2gunfire ). Най-малко гадости ще изядете.
Бон апети  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт