Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 фев. 2007, 18:31 ч.

залепна ми сладкиша за тавата

  • 1 400
  • 10
  •   1
Отговори
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
 Онзи ден правих сладкиш като намазах тавичката с масло за да не ми загори но уви от долу прегоря,какво правите за да не ви залепва сладкиша и да не загаря,аз знам масло се маже тавата и от горе брашно?има ли някаква хартия, която да се слага на дъното на тавата и върху нея да се залее сместа за сладкиша?

# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Да, продава се хартия за печене. Аз съм слагала и фолио, когато съм нямала хартия.

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 029
Когато правя сладкиш,сместа винаги изсипвам в намазнена и леко набрашнена тава.А за да не загаря отдолу трябва да се пече на по-ниски градуси или в процеса на печене да се намалят.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 771
Винаги мажа тавата с олио, защото маслото загаря, ако изрично не е споменато да е масло Naughty.

# 4
  • Мнения: 6 461
Задължително мажа тавата с олио и поръсвам с брашно.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 271
а от къде купувате хартията за печене и как изглежда
примерно за района на Красна Поляна Разсадника Пазара Дим. Петков - къде да търся
помогнете ми моля че хлапетата имат РДен и искам да аз да направя тортата
  bouquet  chef

# 6
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
ами  щом е залепнало е било защото си пекла на високи градуси
съветите, които са ти дали мамите  са много правилни
но трябва да спазваш и  температурите на печене
и обикновенна амбалажна хартия става за печене

# 7
  • София
  • Мнения: 375
аз слагам хартия за печене, каквото и да пека само с това, брашното и олиото по тавата са отживелица като че ли, с такава хартия нямам проблеми после само сгъвам и в коша, нито по тавата имаш загорели труднопочистващи се неща нито половината кекс е останал там, продават насякъде тази хартия аз си купувам на Фино, в кутии е като фолиото и пише хартия за печене, на пипане е като мазна и е прозрачна като оризова хартия почти, във всеки супермаркет я продават аз имам Фантастико до нас и от там си я взимам  chef

# 8
  • София
  • Мнения: 3 537
Купувам си от пликовете за печене, разрязвам един плик и ми става точно в тавата, и за кексове и за пици, сладки....всичко....купувам си ги от "левчето", 8 плика са вътре мисля и нищо не ми залепва  Wink

# 9
  • Мнения: 3 452
Сладкиши пека само в намазана с олио и с четка тава и поръсена с брашно. Ненужното брашно се изтупва от тавата. Никакво залепване!
Хартия за печене ползвам за дребни сладки, скоро правих еклери......и подобни.

# 10
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
Благодаря за съветите,май е от високите градуси наистина,но вече ще ползвам хартия за печене.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт