Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 фев. 2007, 13:18 ч.

Мога ли да направя баница вечерта и да я изпека сутринта?

  • 1 721
  • 11
  •   1
Отговори
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Дали ще стане пухкава?
Обещала съм на едни холандци да им приготвя нещо от нашенската кухня и искам да ги изненадам утре сутринта, но ми се ще баничката да е топла.
Очаквам от вас и други идеи какво вкусно друго мога да им приготвя?

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 461
Тогава направи баницата с газирана вода/жълта лимонада. От вечерта нареди корите като ръсиш сирене и масло и пъхни в хладилника. На сутринта залей с газираната вода и разбити яйца и изпечи.
А иначе - приготви им традиционни български ястия - мусака, мешана скара, шопска салата, Снежанка. Баницата им я сервирай с айран или още по-добре боза - такова не са и опитвали. Холандците страшно много ядат картофи - сварени и после изпържени, така че може и това.
Успех и разкажи после харесало ли им е.

# 2
  • В кошера...
  • Мнения: 506
Аз най-редвно правя така - редя я вечерта, прибирам в хладилника и сутрин като стана първо я довършвам, пъхам във Фурната и докато се оправим, измием и нахраним с малчо - баничката е готова!

# 3
  • Мнения: 2 490
Аз също понякога правя така.
Но аз я правя по друг начин, може би ще ви е интересно, става много бързо. На кората наръсвам само сирене(понякога я мажа с масло ако имам повече време) и после намачквам кората като розичка, като гледам сиренето да не се събере в средата, т.е. намачквам я като хармоника и така нареждам всички розички в намазана с масло/олио тава. Преди да я сложа да се пече я заливам с 1 коф.кис.мляко към която съм сложила 1 ч.л. сода, яйца колкото желаете и масло на парчета или разтопено, както искате.
Става много вкусна и никога не се сляга, става много бухнала, защото корите не са наредени една в/у друга, ами са намачкани и не могат да се слегнат и винаги бухват, пък и има сода. Другият плюс е, че мога от вечерта да я направя и на сутринта да я залея, а корите остават сухи и не се наквасват допълнително.
Малко обстоятелствена станах, но дано съм била ясна, трудно е за обяснение как се нагъват розичките и трябва да се види, но следващият път мога да направя снимки.

# 4
  • Пз
  • Мнения: 293
Аз най-редвно правя така - редя я вечерта, прибирам в хладилника и сутрин като стана първо я довършвам, пъхам във Фурната и докато се оправим, измием и  - баничката е готова!

Това се казва съвпадение :Баничка с газирана вода  от сутринта

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 379

Това и аз съм го правила, но не на розички, а на дипли - нагъвам листите по дължина и ги редя един до друг. Заливам и готово. Случвало се е и да обръщам баницата и така става поне двойно дебела.

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Сега......... mari_eta , много хубави предложения, благодаря, но в Холандия малко трудно ще намеря боза Flutter.
Шопската салата също е много хубава идея, но тук доматите имат вкус на ябълки Sick, ако не виждаш какво ядеш никога няма да познаеш, че е домат.
Те са малко особени по отношение на храненето (като се има предвид какви изкуственяци ядат), така че каквото и да им приготвя мисля, че ще го харесат. За мусаката се сетих, пълнени чушки също, Снежанката - не знаех, че е нашенско Thinking.
gali , ще обясниш ли точно как я правиш тая хармоника? Газирана вода не слагаш ли?

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 550
Правила съм го този номер и няма проблеми. Просто я заливам сутринта с яйцата и млякото /а не от вечерта/ и я изпичам  Peace

# 8
  • Русе
  • Мнения: 4 406
постоянно правя така, сутрин само да я залея и да се мушна под завивките да половин часова дрямка, докато се опече

# 9
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 461
Сега......... mari_eta , много хубави предложения, благодаря, но в Холандия малко трудно ще намеря боза Flutter.


Уф, мислех си, че те ще идват тук, в България, на гости...
Нищо, пиши после какво е станало.

# 10
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
Marieta
 а ти сигурна ли си, че ядат сирене... поонеже  например моя мъж не обича сирене или т.нар. фета кааш  Sick

А за доматите да те посъветвам в Лидл-а има едно тростомачета ( в опаковки) не насипно и са страхотни и от към мирис и откъм цвят и откъм вкус го докарват Mr. Green
Дори и консументбонд-а им ги обявиха за най-добрите по качество домати  Peace -  и зехтин само от там Peace

# 11
  • Мнения: 2 490
gali , ще обясниш ли точно как я правиш тая хармоника? Газирана вода не слагаш ли?

Ако сложиш хлябна сода в млякото, както съм обяснила по-горе, няма нужда да я заливаш с газирана вода, но когато не слагам хлябна сода я заливам със газирана вода или понякога с лимонада, става също много вкусно, придава й леко сладникав вкус, но без да я прави много сладка(аз не обичам сладките баници)

Малко ми е трудно да ти обясня как правя розичките, трябва нагледно, но ще се опитам-в/у кората наръсваш сирене и след това нагъваш/намачкваш кората все едно смачкваш лист хартия, за да го хвърлиш в коша. Обаче, за да не се събере сиренето само в средата, го започваш от краищата и го нагъваш като хармоника. За обяснение е трудно, но като го направиш ще видиш че е лесно. Малко кофти го обясних, но дано си ме разбрала.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт