Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 75
момичета,

чета във форума и почти само проблеми... защо не можем да общуваме с мъжете си? защо оставяме външни елементи да ни се бъркат - като свекърви например - моята, да не я урочасам мн добре се държи, но синчето й... друга тема  ooooh!

всички ли имаме проблеми след раждането на бебето?
някои имат проблеми и в сексуалното общуване, при други се появяват "външни" увлечения за единия или другия...

Та чудех се - защо се борим за тях- мъжете? Защото със следващия ще е същото ли? Вижда ли някой светлина в тунела? Вялно ли е, че "това, което не не убива ни прави по-силни?"

# 1
 • София
 • Мнения: 1 351
Не знам какво да ти кажа.
Следих другата ти тема и предполагам че никак не ти е леко.
За съжаление приказката, че "жените са от Венера, а мъжете от Марс" за мен е абсолютно вярна.
Много е трудно за повечето двойки да живеят в мир и разбирателство.
Понякога проблемите се появяват и за да избягаме от тях търсим отдушник извън семейството.
Друг път се появява ненадейно трети/а и разрушава нещо което е градено с години.
Или пък могат да намерят общ език по между си и се отдалечават...
Честно да ти кажа и аз много често се питам струва ли си да се борим.
Но със сигурност знам поне за себе си, че това което не ме убива ме прави по-силна.

# 2
 • Мнения: 215
Не съществува проблем,

който да не ти носи подарък.

Търсиш проблемите,

защото имаш нужда

от техните дарове.

                                               Ричард Бах

# 3
 • Мнения: 115
Засега поне смятам, че си струва да се боря. При нас проблемите са от страна на свекито, но ми дава сила това, че той ме подкрепя.По това, което си написала, съдя че си много наранена от " него". Дано всичко се оправи при вас. А отговорът на въпроса ти, за вашия случай, само ти може да дадеш.

# 4
 • Мнения: 2 724
Ако има нещо, за което да се хванеш, колкото и малко да е то... бори се...
Аз реших са себе си да се боря и не съжалявам...
Свекър ми ми каза нещо, когато бяхме в много лоши отношения с мъжа ми, което си повтарям, когато нещата тръгнат на зле, а то е, че когато нещо се срине изоснови, върху него по-лесно може да се построи нещо красиво...
При нас се получи... Преживяхме ужасни неща, но сега и двамата знаем колко боли когато те нарани най-близкия ти човек и станахме много по-разбиращи се, много по-споделящи си и много по-способни на компромиси... Защото знаем какво не загубихме за малко и то от гордост, наранени чувства и липса на комуникация...
Ако човека си струва, бори се за него, ако ли не, бори се за собственото си щастие Hug

# 5
 • Монтана
 • Мнения: 403
Заради собственото си щастие продължавам да се боря,но понякога и аз си задавам въпроса"Струва ли си да се борим?" newsm78
Аз не съм запозната с твоя случай,но на мен са ми се случвали мн. неща и въпреки всичко продължавам да се боря,но незнам до кога ще издържа

# 6
 • Мнения: 2 724
Ами нали това казвам, трябва да има нещо за което да си струва да се бори човек...
Самата борба, като самоцел няма много смисъл...
Ако успяваш да си щастлива, борейки се, значи си струва.
Въпросът не е в това какво ти се е случило, а какво искаш и се надяваш да ти се случи занапред. И какво си готова да направиш, за да си го получиш Hug

# 7
 • Мнения: 58
Трудно ми е да повярвам, че на една майка и се случват все лоши неща. Децата носят толкоз радост всеки миг. Може да е въпрос на черногледство това за което говориш. На всеки човек му се случват приятни и неприятни неща. Е понякога неприятно е много слабо казано   знам  , но.. такъв е живота с хубави и лоши моменти. Приеми лошите моменти като предизвикателство на живота и те ще бъдат далеч по-поносими.  Ако изживяваме силно красивите моменти, ще има какво да ни топли в лошите---това си казвам аз и се опитвам да гледам повече към хубавите.
 

# 8
 • Мнения: 3 353
Не съществува проблем,

който да не ти носи подарък.

Търсиш проблемите,

защото имаш нужда

от техните дарове.

                                               Ричард Бах

Peace

# 9
 • Мнения: 6 462
Животът е така устроен, че е борба през цялото време. За мен истинските проблеми са тези свързани със здравето и живота, останалото просто не е проблем.
Имам един неуспешен брак зад гърба си и потроших маса нерви. После стигнах до извода, че се живее веднъж и единственото, за което заслужава да се боря е детето и това да сме щастливи. От там на татък целият ми мироглед се промени.

# 10
/офф

еехх, тая Sigma 70-300 е голема раута..  Laughing

# 11
по темата ....

Най-шаблонно може да се каже, че "нещата, които не ни убиват, ни правят по-силни!".
И ще е вярно.
И ще е истинско.

Защото много от нас са го изпитали на собствените си гърбове и сърца.
Не е лесно, но това е реалния живот и такива удари могат да се понесат само, ако е налице истинската Любов.

Всичко друго е преходно и остава в историята.
За съжаление или не.

На оцелелите - честито и се наслаждавайте на поредната победа в не лесната битка, наречена "Любов"!

Защото нищо не е даденост - дори и живота, който живеем, е назаем ...

# 12
 • Мнения: 1 827
Винаги си заслужава да се бориш, когато става дума за семейството. В борбата се научаваш на много нови неща...Можеш да се научиш как да спечелиш сърцето на съпруга си, как да бъдеш най-добрата му приятелка...как да бъдеш добра майка...тези неща трудно е учат, не защото мъжете или жените са лоши, а защото общуването с хора е трудно....Всяко семейство си има своите кризи, но това трябва да ни стимулира да се справим с проблемите!!!!!!!!!!!!То не става със скандали, а с повече компромиси и разбиране!
Успех!

# 13
...тези неща трудно е учат, не защото мъжете или жените са лоши, а защото общуването с хора е трудно....Всяко семейство си има своите кризи, но това трябва да ни стимулира да се справим с проблемите!!!!!!!!!!!!То не става със скандали, а с повече компромиси и разбиране!
Успех!

особено общуването мъж <-> жена е доста трудно и си мисля, че се учи цял живот  Rolling Eyes

# 14
 • Мнения: 170
Аз пък мисля,че когато между един мъж и една жена чувствата угаснат и остане огорчението и наранената гордост ,единственото за което остава да се борят е щастието на дете-ако има такова.
В другия случай е съвместен живот без нужда.Може би нещата които не ни убиват ни правят по-силни,но цената която трябва да платим за това при всеки е различна.Всяко семейство си има своята драма,но когато в това семейство вече няма любов-за мен то не може да се нарича такова.За това хората поглеждат встрани,за това търсят щастие навън-защото няма любов..Тя е движещата сила в този свят.
newsm76 #Bad TalkСемейство,останало заедно заради децата се разпада един ден рано или късно-защото няма любов... Но само заради щастието на децата,за  да растат с двама родители,а  не с един в повечето случаи си струва да се жертваме cryВсички знаем че любовта на майката и детето е най-силна и когато се цени тази любов,живота може да се улесни..
Не знам дали ме разбрахте какво искам да кажа-изпаднах в момент на вдъхновение дано сте ми схванали мисълта.  bouquet               

Общи условия

Активация на акаунт