съдове от йена глас или гювеч?

  • 5 862
  • 42
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 591
искам да попитам има ли разлика в готвенето в йена глас и в гювеч?
просто вкъщи имам доста съдове от йена глас и в тях правя разни задушени неща, но със съпруга ми се чудим дали има разлика между това, което се получава в тях и готвеното в гювеч, респ. дали трябва да си купим такъв  Embarassed  newsm78

мерси предварително за отговорите!   chef  bouquet

# 1
  • Мнения: 3 927
Разбира се, че има. В гювеча всичко става по-вкусно  Simple Smile
Миналата година подарявах 6 литров гювеч за 16-17 лева - не е голям разход, за да не си купите  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 2 591
не става въпрос за разхода - 10-20 лв. къде ли не сме ги дали, просто исках да знам дали има смисъл да го купувам, защото наистина имам най-разнообразни съдове от йена глас и не искам само да трупам съдове...

# 3
# 4
  • Мнения: 2 591
мерси за линка! ще се възползвам от рецептите в най-скоро време   chef


честно казано имах такова подозрение (че всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"), но исках да сондирам мнение  Embarassed

# 5
  • Мнения: 3 927
Има и други теми за гювеча, само да ти се чете  Wink
Аз ти пуснах една от по-новите  Simple Smile
Няма да сгрешиш с покупката, само прецени сама колко голям да си вземеш  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 2 591
мен ме интересуваха по-точно предимствата и недостатъците на едното и другото!

щом е толкова вкусно в гювеч, за какво ще си ползвам тогава всичките неща от йена глас  Embarassed (все са ми подаръци трябва да призная)! логично ще бъде тогава да готвя в гювеча, а не в йена глас!

# 7
  • Мнения: 391
Не бих казал, че има разлика. Когато готвиш с похлупак, се получава едно и също - независимо дали в гювеч или в Йена-глас. Просто германците, като по-прости  Mr. Green, не са имали гювеч и са измислили огнеупорното стъкло. Ама после им дошъл акълът в главата и направили и те глинен съд, който наричат Römertopfр т.е. римска тенджера. Ама и те не знаят защо я наричат така, вместо да използват благозвучната турска дума гювеч.  Mr. Green

# 8
  • Мнения: 1 906
всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"

 Peace много точно казано

# 9
  • Мнения: 3 927
мен ме интересуваха по-точно предимствата и недостатъците на едното и другото!

щом е толкова вкусно в гювеч, за какво ще си ползвам тогава всичките неща от йена глас  Embarassed (все са ми подаръци трябва да призная)! логично ще бъде тогава да готвя в гювеча, а не в йена глас!

Пак може да си използваш йената: аз от много години сервирам на гостите си храната, включително салати, основни ястия, гарнитури в големи съдове, чинии и т.н., за да може всеки да се самообслужва колкото му се яде. Така че приготвяш вкусното ястие в гювеча, който от самото готвене се е позацапал, а прехвърляш после и сервираш в красивата стъклена йена, освен ако не практикуваш сервиране по чиниите  Wink

# 10
  • Мнения: 966
става по хубаво в гювеч.Аз имам и двете и правя разликата Peace

# 11
  • Мнения: 356
Още един глас за гювеча. Peace
В него става много по-вкусно.И аз имам много йени, но ги използвам повече за съхранение на яденето в хладилника, или когато задушавам нещо в микровълновата.

# 12
  • Мнения: 3 537
В гювеча определено става по-вкусно, защото самата глина играе голяма роля за вкуса на храната. Peace

# 13
  • Мнения: 6 164
А полезно ли е, защото съм чувала, че имало олово в глазурата на керамичните съдове?

# 14
  • Мнения: 8 505
Разлика има,но изобщо не е толкова голяма.По удобни са ми стъклените-виждам какво става вътре без да вдигам капака,много по лесно се мият.Затова ползвам именно тях.

Общи условия

Активация на акаунт