Та ето необходимите продукти:
- 2 средни по големина домата;
- 1 бутер тесто/аз го правих с друго - тук му казват pâte brisée/;
- 1 кутийка риба тон/150-190gr/;
- 1 с.л. дижонска горчица;
- 2 с.л. лимонов сок;
- 2-3 с.л. майонеза/може и повече да сложите/
- кашкавал/настъргва се отгоре - значи количество за около 1 пица/;
Та разстилате тестото в една кръгла тавичка /под моето имаше специална хартия/, надупчвате го с една вилица, запичате го до порозовяване във фурната и изваждате тавичката от фурната.
Рибата тон разбърквате с горчицата, майонезата и лимоновия сок.
Разстилате получената смес върху тестото.
Нарязвате доматите на среднодебели кръгчета/да не са много тънки/ и ги нареждате върху рибата тон.
След това настъргвате равномерно кашкавала от горе и запичате всичко това във фурната на 200°С в продължение на 30 минути.
Стана страшно вкусно и нищо не остана.
Да ви е сладко!!!
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3107402