Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 247
Здравейте момичета,

Не знам дали тази история е точно за този форум, но ако модераторите преценят- могат да я преместят.

Наложи ми се преди наколко дни да наема жена, която да гледа детето ми, докато съм на работа. Не успях да я намеря чрез познати, а чрез обява в интернет. Доста мнителна личност съм и много се притеснявах дали всичко ще е наред, защото нямах време да я опозная.
Имам добра интуиция за хората и въпреки добрите наглед характеристики- медицинска сестра, солидна възраст, опит и т.н., нещо ме глождеше отвътре. Тогава се реших на една стъпка, която не е за разказване, но мисля че като майки ще ме разберете. Сложих видеокамерата включена на място, което да не се забелязва. Големият брат. Не бях заредила батерията и записа е само 15 минути, но те се оказаха достатъчни за мен.

Сутрнта аз излизам на работа, а бавачката храни детето ми, което наистина е малко злоядо и може да вбеси всеки с въртенето на главата, когато тръгнеш да го храниш. Но номерът е да му отвричаш вниманието. Това подчертах дебело на интервюто и казах, че нищо друго не очаквам от бавачката освен да нахрани и опази детето, докАто ме няма.
Е, аз излизам, детето започва да върти глава, а бавачката крещейки, хваща главата с едсната си ръка и го блъска назад, натискайки. С другата блъска (буквално) лъжицата и насила отваря устата му, като същевременно се чу силен звуч от удара на метала в зъбиките му.  
Детето започва да пищи неистово от болка и ужас, а тя продължавайки да му крещи, остави чинята (т.е. заряза закуската) и се върна при столчето за хранене с кухнески парцал, с който забърсвам плота на кухнята. С този парцал, след като обърса плота на столчето за хранене, избърса и устата на детето !!!
След това го остави плачейки и изчезна от стаята. Остави го в столчето, въпреки че изрично съм й казала, че оБича да се изправя в това столче и може лесно да се преобърне да падне. До края на записа (жколо 10 мин) тя не се върна в стаята. Не знам къде баше. Изтръпвам от ужас какво не съм видяла!!
Това е!

Излишно е да споменавам, че плащам по 2 лв на час и че тази бавачка взима за два дни толкова, колкото се плаща на яслите за един месец. Не ме е грлижа за парите, но нали точно затова плащам на бавачка- детето ми да получава нормалното мнимание и грижи. Нищо повече.

Постингът ми няма за цел да ви стряска, а само да ви изостри вниманието към всички подробности, които могат да ви насочат към истинското поведение на бавачките, когато са сами с децата.
В крайна сметка на тях поверяваме най-ценното в живота си.


Замисляли ли сте се как никой и нищо не дава гаранция, че жената която в повечето случаи наемаш познаваш толкова слабо, че сигурно не би й дала да ти носи дори дсрехите, а и поверяваш детето. Какво става ако се случи нещо с децата по вина на детегледачката? Никъде не е уредена нейната отговорност. Да, по общия ред има санкция, но такава има и за Клюна и там другите животни. Ама да сте чули, че са в затвора?
Кога ще дойде момента да се регламентира статута на детегледачките?
Признавам, че на мен тези въпроси ми се струпаха на главата, когато си изпатих. То май всичко в нашата държава е на база на собствения негативен опит.
Какво да се (на)прави?

# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 756
Даниела, няколко теми има за твоя случай!  Wink

# 2
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Виж тази тема ,мила
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17111
има мами,които предлагат решения...мисля,че е важно и мнението на Pela,защото ако не се лъжа тя е юрист

Цитат на: Pela
Цитат на: lilita
А в полицията ще се изсмеят на тази история Twisted Evil


Не няма да го направят. И там има хора и то родители поверили отглеждането и възспитанието на децата си на детегледачки. Взема се записа и се отива в РП. Те ще назначат СРС и ще направят качествен запис отговарящ на изискванията на нашето законодателство. Тази жена ще бъде осъдена за това гарантирам, но никоя майка видяла това няма да иска отново да подложи детето си на този тормоз, уви.
Нека да не забравяме, че има "Закон за закрила на детето" и редица други закони уреждащи тези отношения.

# 3
  • Кори Селести
  • Мнения: 5 545
ще преместя темата в "Нашите деца"...мисля, че там е по-подходдящо.

Ще дам и линк в другата тема, за да могат всички, които се вълнуват от случая да ти пишат.
Съжалявам, че така се е случило и детенцето ти е било подложено на този стрес.

Исках само да ти кажа, че не всички бавачки са такива. Нашата е истинско съкровище и деца много я обичат!
Пожелавам ти да попаднеш следващия път на такава!!!

# 4
  • Мнения: 247
Здравейте момичета,
Аз съм майката, която написа въпросния постинг в дира-а. Без да видя, че вече дискутирате темата, пуснах по съвет на две от вас темата и тук. Не съм влизала от онзи ден в бг-мамма и затова не съм видяла. Помолих модераторката да я изтрие.  

Видях доста въпроси около моята история, включително и намеци за римейк и недостоверност.  
Всичко, което съм описала е вярно и не виждам смисъл да фантазирам. Имам достатъчно работа и едва смогвам със задълженията си, та да си създавам излишни емоции.
Така, сега по памет ще отговарям:
1. Историята ми не е римейк . Пиша във форумите от месец май 2003г.когато разбрах, че съм бременна и не знам коя история визирате.
2. Кухненският парцал представлява гъба, която вероятно всички имате в кухните си (от спандекс или нещо такова, квадратна). С нея забърсвам плота около мивката, когато чистя. Аз също ги сменям редовно, но това не значи че мога да забърсвам с тях устата на детето. Нито дори собствената ми.
3. Камерата не беше заредена, защото ми хрумна в последния момент сутринта, преди да изляза за работа. Не съм имала намерение да правя филм, а просто да видя за малко как се справя бавачката. Бях права, че и 15 мин са ми достатъчни.
4. Моите чувства?! Как мислите, че съм се чувствала!? Ревах, та се скъсах. Като всяка от вас съм готова на какво ли не, за да защитя и опазя детето си. Вие как бихте реагирали ако видите това?
5. Оставям детето си на бавачка, въпреки че е злоядо, защото ходя на работа. Затова въобще се нуждая от такава жена. Сутрин излизам рано и не мога да го будя 1 час преди да изляза, за да го храня. Той се буди когато иска, а това обикновено е малко преди да изляза.
6. Камерата е малка и стои между претрупаната с книги и предмети библиотека във всекидневната, където детето стои (защото е голяма стаята и е най-удобно). Да, тя се вижда, но не се вижда, че записва. Всъщност камерата стои там непрекъснато, защото я крием от детето. Елементарно.
7. Вече обясних в дир-а, че съпруга ми не желае да звъним по телевизии и т.н.. Той е публична личност и най-малко обича тази публичност, свързана с медии.
8. За съда и полицията вече писах, че понеже съм в съдебната система и съм юрист, смчитам, че не бих имала търсения успех и е на практика "кауза пердута". Случаят не е достатъчно фрапиращ и сензационен, защото нещата бяха парирани в началото.

Идеята да споделя въобще тази история е, че няма гаранция дали няма да се случи на някоя от вас и се доверявайте на интуицията си. Майките имаме в повече от нея.

Извинете ме още веднъж, че не съм се включила навреме в дискуссията.

Общи условия

Активация на акаунт