Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 март 2007, 15:01 ч.

Замразени чушки

  • 1 510
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 1 150
Момичета, имам чушки за пълнене от замразените.
Винаги обаче, когато съм правила до сега, ги попарвам с топла вода преди пълненето и те стават едни кашави и трудно ги пълня. Имате ли по-добра технология , за да оменат и да ги напълня лесно?

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Изобщо не ги попарвам - изваждам ги и след около час ги пълня - те са се отпуснали вече...

# 2
  • Мнения: 6 461
Не ги попарвам. Peace
Направо ги пълня така както са замръзнали..така ми е по лесно  Mr. Green

# 3
  • София
  • Мнения: 1 150
Благодаря ви !  Grinning

# 4
  • София
  • Мнения: 903
Аз ги поставям под топла течаща вода и ги пълня веднага след това. Ама една по една - първо поставям под топла вода една чушка, пълня я, и после така и със следващата.
Или пък изобщо не ги размръзвам

# 5
  • Мнения: 4 546
вадя ги от фризера и направо ги пълня. малко е студеничко на ръцете, но пък се пълнят лесно  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 322
Само ги пълня с водичка и я изсипвам веднага нещо като плакнене им правя и както са си замръзналиси ги пълня.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Само ги пълня с водичка и я изсипвам веднага нещо като плакнене им правя и както са си замръзналиси ги пълня.
И аз така!

# 8
  • Варна
  • Мнения: 388
Не ги размразявам,само ги оставям леко да се поотпуснат и пълня.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 150
Благодаря много!
Оставих ги да се отпуснат и ги напълних.По-лесно е определено !  Grinning

# 10
  • Мнения: 1 364
Остави ги да се размразят сами.

# 11
  • Мнения: 3 647
Остави ги да се размразят сами.
Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 4 294
Аз ги поставям под топла течаща вода и ги пълня веднага след това. Ама една по една - първо поставям под топла вода една чушка, пълня я, и после така и със следващата.

Не ги чакам да се размръзнат, ще се разкашкат  Peace

# 13
  • Мнения: 7 091
Не ги чакам да се размръзнат, ще се разкашкат  Peace

Не само, че ще се разкашкат ами не са и толкова полезни. Замразените зеленчуци и плодове се "размразяват" на висока температура( във вряла вода, веднага се пекат, пържат или там каквото..) за да се запази по-голяма част от хранителната и вкусовата им стойност.
Аз просто измивам чушката ( винаги замразявам сурови, не бланширам) със студена вода отвън за да не ми залепва по ръцете леда и пълня веднага.

# 14
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
И аз така правя - докато са замръзнали се пълнят по- лесно , почти като пресни - а как ухаят докато се готвят....ъмммм ! Преди ги затисках с тежест в тенджера , но по-лесно било в по-дълбока тавичка и във фурната . Накрая ги заливам със смес от кис.мляко , жълтъци , брашно и голяма китка магданоз . Вкуснооооооо

# 15
  • София
  • Мнения: 25 664
Пълня ги замръзнали и пека веднага. Peace
Така не се променя нито вкусът им , нито цветът.

# 16
  • София, Младост
  • Мнения: 2 093
Вадя ги от пакета, измивам ги със студена вода и направо пълня. Малко ми измръзват пръстите, но пък плънката пари  Mr. Green

# 17
  • София
  • Мнения: 572
Никога не съм ги попарвала, вадя ги 2-3часа по рано те се отпускат и готово Joy

# 18
  • Мнения: 6 461
Дори сега си мисля ,че имам еднин пакет замразени във фризера.
Ще взема да им направя една плънка и да ги изпека във фурната.

Тази плънка става ли?

Ориз
кубчета морков
царевица
кайма

Нещо друго пропускам ли Thinking

# 19
  • Мнения: 3 647
Дори сега си мисля ,че имам еднин пакет замразени във фризера.
Ще взема да им направя една плънка и да ги изпека във фурната.

Тази плънка става ли?

Ориз
кубчета морков
царевица
кайма

Нещо друго пропускам ли Thinking

може и малко подправки 
аз слагам  и целина корени

# 20
  • Мнения: 6 461
Чудя се  Thinking да взема да накълцам и пресен лук.
Дали ще стане ...как мислите newsm78

# 21
  • Мнения: 3 647
Чудя се  Thinking да взема да накълцам и пресен лук.
Дали ще стане ...как мислите newsm78

  да ще стане
Но само бялото на лука накълцай
защото инъче  зелената част става една лигава
  bouquet

# 22
  • Мнения: 1 668
И аз не ги попарвам - направо ги пълня с плънката и пека във фурна.

# 23
  • София
  • Мнения: 575
 Peace

# 24
  • Мнения: 398
Вадя ги от фризера,леко осолявам и пълня с плънка  Heart Eyes

# 25
  • София
  • Мнения: 26
Аз ги вадя и директно ги пълня с гореща плънка,така не ми мръзнат пръстите Winkа и съм си внушила,че така стават по вкусни Simple SmileНа всяка слагам капаче от картоф и варя в тенджерата  chef

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт