Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 фев. 2005, 16:10 ч.

Торта "Крем а ля крем"

  • 21 291
  • 37
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 508
Днес направих една рецепта от дир-ския клуб за готварски рецепти. Беше я споделила Поли - същата, която написа рецептата за кекса с фурми.
Тортата стана много красива и вкусна. Аз нямах търпение да я пробвам, макар че трябва да стои в хладилника поне една нощ, за да се напои добре. Предполагам, че утре ще е още по-хубава  Sunglasses (ако въобще остане за утре  Embarassed ). Ето рецептата:

Торта "Крем а ля крем"

Продукти:
Блат:
1 пакет шоколадов пудинг "Paradies creme" на д-р Йоткер (оригиналната рецепта е с друг, но в Бг този се намира);
6 яйца (аз сложих 5);
6 с.л. захар

Крем:
1 пакет ванилов пудинг "Paradies creme" (аз ползвах ягодов поради липса на ванилов), 3/4 ч. мляко, 250 мл течна разбита сметана (напр. "Hopla").

Глазура:
100 г шоколад (в оригинал - черен, аз използвах млечен), 100 г масло, 2 с.л. захар, 2 с.л. вода, 2 с.л. бренди (може и без него).

Приготовление:
За блата: Разбиваме белтъците със захарта, после добавяме жълтъците и продължавайки да бием, добавяме шоколадовия пудинг. Пече се около 30 мин. при 180 градуса, във форма с диаметър 26 см.

За крема: Разбиваме ваниловия пудинг с млякото, смесваме с разбитата сметана.
Изстиналият блат се намазва с крема.

За глазурата: Захарта се разтапя във водата на слаб огън. Добавят се брендито и шоколадът. Когато шоколадът се разтопи, се прибавя маслото. За да не се втвърди прекалено глазурата, може да й се добави малко течна сметана.

Когато глазурата поизстине и се стегне малко, се излива върху крема и тортата се слага в хладилник. Както вече написах, е добре да престои в него поне една нощ. Украсява се по желание с кокосови стърготини, захарни пръчици и пр.

Помествам и една от снимките на Поли (за съжаление аз не мога да покажа моята):


Да ви е сладко!  Flutter

# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 539
Копвам си я, изглежда чудесно!

Цитат
250 мл разбита сметана "Hopla".


А туй чудо от де да го взема? В Европата дали го има?

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Цитат на: Erica
Копвам си я, изглежда чудесно!

Цитат
250 мл разбита сметана "Hopla".


А туй чудо от де да го взема? В Европата дали го има?

Ако не намериш Хопла, спокойно можеш да я замениш със сметана на прах "Роял" българска.
На мен лично Хопла-та ми е много мазна.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 508
Цитат на: Erica
А туй чудо от де да го взема? В Европата дали го има?


Ерика, тази сметана я има навсякъде, дори в малките бакалии. Аз написах нея, защото мисля, че е най-известна. Можеш да използваш всякаква течна сметана (или суха, както Валерия е казала).  Simple Smile

# 4
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Цитат на: Erica
Копвам си я, изглежда чудесно!


Не само изглежда чудесно, но и е много вкусна и много лесно се приготвя.
Аз я правих за празника вчера, и тати и Диана бяха във възторг от нея Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 1 508
И мъжът ми я хареса, а хем не е много по сладкото!  Flutter

# 6
  • Мнения: 373
Цитат на: Di5
Цитат на: Erica
Копвам си я, изглежда чудесно!


Не само изглежда чудесно, но и е много вкусна и много лесно се приготвя.
Аз я правих за празника вчера, и тати и Диана бяха във възторг от нея Simple Smile
Di5, кажи ми моля те как успя да постигнеш такова вълшебство newsm20

# 7
  • Мнения: 373
Момичета, помогнете ако можете, какви са тези пудинги без варене??? Тук (във) Франция няма такива Embarassed
И ще си останем без тортата...

# 8
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Цитат на: DolceVita
Di5, кажи ми моля те как успя да постигнеш такова вълшебство newsm20


С мноооого любов Two Hearts

# 9
  • София
  • Мнения: 1 911
Пудингът е прахообразна смес, която се разтваря с 2-3 с.л. захар и с 4 с.л. мляко. После се сипва във 500мл. врящо мляко. Вари се на слаб огън за около 1 мин. или до необходимата гъстота.

Само не знам за тази рецепта как се ползва.

# 10
  • Мнения: 373
Цитат на: Di5
Цитат на: DolceVita
Di5, кажи ми моля те как успя да постигнеш такова вълшебство newsm20


С мноооого любов Two Hearts
Е сподели за украсата, моля теееееееее!!!

# 11
  • Мнения: 373
Цитат на: Raya
Пудингът е прахообразна смес, която се разтваря с 2-3 с.л. захар и с 4 с.л. мляко. После се сипва във 500мл. врящо мляко. Вари се на слаб огън за около 1 мин. или до необходимата гъстота.
А аз разбрах, че не се вари в рецептата за тортата , а се разбива само... Rolling Eyes

# 12
  • София
  • Мнения: 736

Това преставлява въпросния крем..търси по упорито! Flutter

# 13
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Raya
Пудингът е прахообразна смес, която се разтваря с 2-3 с.л. захар и с 4 с.л. мляко. После се сипва във 500мл. врящо мляко. Вари се на слаб огън за около 1 мин. или до необходимата гъстота.
А аз разбрах, че не се вари в рецептата за тортата , а се разбива само... Rolling Eyes

Точно така, за тази торта ти трябва от тези пудинги без варене, по-горе са ти показали тези на д-р Йоткер, при нас пък са на Jell-o, просто се загледай много внимателно там където са пудингите, опаковките са едни и същи, просто трябва да пише че е без варене.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 309
Цитат на: Erica
Цитат
250 мл разбита сметана "Hopla".


А туй чудо от де да го взема? В Европата дали го има?

Има я в магазините от верига "Европа" /аз оттам я купувам, във "Фантастико също я имат"/, при това точно тази сметана е по-лека, защото е растителна, а не млечна.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт