Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 150
Случката ми е следната - от 9-10 клас почнаха да ме наболяват колената, ходихме по лекари -версии най-различни като цяло - "ще го израстнеш".
После като студентка много ме болят пак ставите, най-вече при промяна на времето . Първо ме боляха коленете само, после и раменете. Пак ходих по лекари, при проф. Шойлев, в Горна Баня - клиника по траваматология май беше, при най-различни от добър по-добър. Правиха ми много кръвни изследвания, рентгени, посевки за артрит - отговора пак е НИЩО ми няма. На въпроса ми "Защо ме боли? " - отговора е  "Не знам...".
Вече обаче много ме боли, при всяка промяна на времето е ад, през останалото време по-бива , но пак не мога да стана от клекнало или седнало положение , без да се подпра с ръцете. Раменните стави и те болят.Ставите на пръстите също.
Решили сме да имаме второ дете, затова и си мисля да отида пак на лекар, да не би проблема да засегне плода по някакъв начин. В същото време ми и писна да съм като бабите, ще ми се да се оправя.
Четох , много ми прилича на "артроза", но пък знам , че може и проблема да е друг - чувала съм , че проблемите в костите често са на почвата на сливици.
Молбата ми е, ако някой има впечатления от добър ортопед в тази област да ми каже координати и име , за да отида отново.
Вече не знам какво е това нещо.
Благдаря випредварително!  Hug

# 1
 • Мнения: 656
"Проблеми в костите на почва сливици"- загатваш ревматизъм, който обикновено се причинява от стрептококови инфекции, тогава направи гърлен секрет и ще разбереш. Доколкото съм чувала понякога засяга и сърцето.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 150
"Проблеми в костите на почва сливици"- загатваш ревматизъм, който обикновено се причинява от стрептококови инфекции, тогава направи гърлен секрет и ще разбереш. Доколкото съм чувала понякога засяга и сърцето.
Правила съм такова нещо , нямаше никакъв проблем - УЖ. Thinking

# 3
 • София
 • Мнения: 1 150
Вече започвам да си мисля за хомеопат, не видях полза от ортопеди.
Все пак ще ви бъда благодарна за информация, относно добър ортопед или хомеопат.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 6 146
ДА, прилича на полиартроза... Аз бих те насочила към ревматолог Peace

# 5
 • Мнения: 2 746
И аз имам подобен проблем, като при мен се изразява предимно с болки в коленете.Потърси добър ревматолог, и недей да си губиш времето и парите при хомеопати, поне за мен хомеопатията е пълна глупост.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 150
И при мен проблема е основно в коленете. Ходила съм преди години при ревматолози - няма причини за безпокойство.
Тази неделя ходих при д-р Алексиев в Горна Баня. Прави ми странни краш-тестове, за да види реагирам ли с болка, явно това е начина да провери има ли проблеми в ставите и какви са те.
Извода е - не може да се говори още за артроза или ревматоидни заболявания.
Броблемите са ми други , има си имена,ама не ги запомних, много са сложни...Като цяло стана ясно, че с физиотерапия, повече упражнения за укрепване на мускулатурата и спорт , може да се закрепя, но не и да се оправя напълно.
Благодаря ви за съветите!

# 7
 • Мнения: 6 373
Преди време една лекарка-ревматолог ме пращаше да си направя някакво гинекологично изследване. Но понеже ми мина с лЮкарства, изследването не се състоя.

Общи условия

Активация на акаунт