Питане за кафявия ориз

  • 799
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 619
Някой може ли да ме просвети как се готви кафявият ориз, така че да не хрупа из устата... Laughing

# 1
  • Мнения: 11 747
Ами първо се промива до бистра вода - да не пуска никаква мътилка,после се кисне във вода поне 4 часа,някои го киснат цяла нощ и нататък като другия ориз!

# 2
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ами трябва да се вари по дълго. Или може от вечерта да го накиснеш, за да се свари по бързо.

# 3
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Не съм готвила такъв ориз.Какво му е по-различното от обикновенния? newsm78

# 4
  • Мнения: 3 537
Не съм готвила такъв ориз.Какво му е по-различното от обикновенния? newsm78
И аз това се питам, аз също никога не съм готвила с кафяв ориз........

# 5
  • софия
  • Мнения: 555
на опаковката на този, който аз купувам пише че се кисне 1 час встудена вода  вотношение 1:3 и след това се вари 30мин.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 870
диетичен е.Ориза го киснеш пне2-3часа.Но пак си остава леко твърдичък  bouquet

# 7
  • София
  • Мнения: 508
Във вакумна тенджера  Peace Иначе с киснене или без - 2-3часа!

# 8
  • Мнения: 3 647
Ами трябва да се вари по дълго. Или може от вечерта да го накиснеш, за да се свари по бързо.
аз лично не го кисна
но го варя повече
  bouquet

# 9
  • Мнения: 619
Не съм готвила такъв ориз.Какво му е по-различното от обикновенния? newsm78
И аз това се питам, аз също никога не съм готвила с кафяв ориз........

Ами много по-различен е като полезни свойства! В белия те са отнети от обработката!

# 10
  • Bristol
  • Мнения: 9 347
Вариш, вариш, вариш, вариш ....  Crazy
Сигурно ако го накиснеш предварително или в тенджера под налягане става с по-малко варене  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт