Та:
Продукти:
250 гр кус- кус
150 гр царевица консерва
300гр пушено пилешко бутче
3 бр червена капия от буркан
5-6 бр средно големи сурови печурки
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч. течна или заквасена сметана
1 с.л. зехтин
1 с.л. копър
1/2 вр. магданоз
сол и прясно смлян пипер меланж / може и само черен / на вкус
Приготвяне:
Варите кус- куса според указанията на опаковката. Нарязвате бутчето, капията, гъбите сурови и чесъна. Задушавате за малко копъра в зехтина като след това слагате и сметаната в тигана, разбърквате 2-3 мин, но не трябва сметаната да завира. Сваляте я от огъня. Сварения кус- кус, нарязаните зеленчуци, царевицата, сметаната с копъра, накълцания магданоз и подправките разбърквате добре и е готово за хапване .
: Мисля си, че за още по-бързо копъра и сметаната може да не минават през огъня, а директно да се сложат в салатата.
Приятен апетит