Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 март 2007, 14:07 ч.

Степер?

 • 3 289
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 757
Ако вече има тема за степера се извинявам!!!
Търсих, но не попаднах на такава.
Въпроса ми е: ползвала ли е някоя от вас степер и какви са отзивите.
Аз да си призная много се бях запалила по кростренажора. Даже мислях да си купя. Тренирах усърдно, но по непонятни за мен причини понапълнях. Съвпадна с началото на тренировките ми и не знам, какво да мисля.
Видях че сега има един на Kettler за 145 лв. Цената ми изглежда нискаи ми се иска да чуя вашите мнения за този уред.
Благодаря Ви предварително   bouquet

# 1
 • Мнения: 7 186
Аз ползвам в залата и това ми е един от любимите уреди за кардио, другият е кростренажора. На пътеката ми става кофти, а велоергометъра ми е много мързелив.
Специално за отслабване мисля, че са най- подходящи пътеката и кростренажора.
Разгледай този сайт, има информация за различните уреди http://www.sportbul.com/fitnes.html

# 2
 • Мнения: 7 186
Ето, копвам ти инфо:

Бягащи пътеки

Бягането и изкачването са важна форма на кардиотренирането, а също ефективен метод за контрола на теглото и намаляване на мазнините. Популярността на този фитнес уред, масовата му употреба, както и непрестанното развитие на технологиите в производственият им процес, доведоха до създаването на все по-надеждни и в същото време все по-достъпни като цени бягащи пътеки.
Какво трябва да знаем:
Размери – уверете се, че размерите на пътеката, която сте избрали съответстват на планираното и място във вашия дом или фитнес, с достатъчно място за монтиране и демонтиране. Ако пространството е тясно, обмислете вариант за сгъваема пътека.
Мощност на мотора – необходима ви е мощност поне от 1,5 постоянни конски сили, както и добър въртящ момент.
Удобство и стабилност на бягащата пътека – Добрата бягаща пътека трябва да предлага стабилност и комфорт, без клатене, друсане, тракане или вибриране на всяка стъпка.
Бягаща повърхност – проверете дали повърхността за бягане е достатъчно широка и дълга за вашия стил на бягане, без да създава чувство на неудобство и проверете дали се движи плавно, дори когато ходите на пътеката.
Максимална скорост – уверете се, че е поне 2 км/h по-висока от вашия регулярен темп на тичане. При моторните пътеки се използват близки до максималните скорости за по-дълъг период от време.
Максимален градиент – максимално високите градиенти 12 %+ са ефективни за тренировки. Също така проверете колко бързо се променя градиента при едно натискане на бутона.
Показания на конзолата и лекота за използване – колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?
Програми – много от бягащите пътеки предлагат тренировка с почивка, интензивна тренировка или създаване на собствена тренировка - тичане/ходене. Някои пътеки предлагат също така функция за контрол на сърцето(пулса).
Шум – Колко е шумна бягащата пътека особено при високи скорости? Съвършените бягащи пътеки обикновено показват по-добър стандарт на конструкция и мотор.
Сгъване – сгъва ли се бягащата пътека за компактно прибиране?
Конструкцията – монолитните рамки от закалена стомана са по-добри от рамките с отделни елементи, скачени с болтове. Бягащата пътека не бива видимо да се огъва под тежестта на трениращия, когато стъпва на нея.
Гаранция – уверете се че за пътеката, която сте купили има осигурено гаранционно и след гаранционно обслужване.

Велоергометри

“Простичкият” велоергометър остава най-популярният и удобен начин за аеробна тренировка и е лесно да разберем защо. За всички начинаещи, велоергометърът е перфектният уред за влизане във форма. Самото въртене на велоергометъра е движение, добре познато, навяващо спомени от карането на колело в детството, движение, което всеки може да прави.
Какво трябва да знаем:
Натоварваща система – повечето съвременни велоергометри използват електронна натоварваща система - магнитна или електромагнитна, натоварването се изменя много плавно и това дава възможност уредите да предлагат програми за интензивни тренировки. Механичното натоварване е лесно, доста по-евтино като изпълнение и предлага високи нива на съпротивление, но се нуждае от тежък маховик, за да се чувствате устойчиво при въртенето на педалите, и задължава регулярно поддържане.
Маховик– при равни други условия, по-тежкият маховик осигурява по-плавно въртенето на педалите с по-малко вибриране.
Рекумбент велоергометър- при стандартните велоергометри положението на тялото ви е във вертикална позиция, докато при рекумбент велоергометъра положението на тялото е в по-хоризонтална позиция. Recumbent bikes са по-лесни за монтаж и демонтаж и седалката им е доста по-удобна, със задна облегалка.
Удобни педали – за да е идеално въртенето на педалите, то трябва да е меко, плавно, дори и при високи нива на натоварване.
Максимално натоварване – Какво е натоварването, когато завъртите педалите с всички сили? Повечето велоергометри подсигуряват минимум 250 вата, а опитните колоездачи ще се нуждаят от повече от 400 вата.
Информация на конзолата и лекота на използване - Колко ясна
и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът
до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и
лесни ли са за използване?
Програми – велоергометърът може да предложи разнообразие чрез различни по интензивност натоварващи програми, позволява ви сами да си създадете тренировка или кардио- функция (контролиране на сърдечния ритъм).
Захранване (мощност) – някои велоергометри са самозахранващи се (със собствен генератор), други се нуждаят от свързване към напрежение. Възможност за регулиране позицията на трениращия е важна характеристика, осигуряваща удобство при по-дълга тренировка. Всички велоергометри имат нагласяща се във височина седалка. Проверете дали седалката и кормилото могат да се регулират
напред и назад.
Комфортна седалка – Колко е удобна седалката? Може ли да се сменя седалката по ваш избор?
Конструкцията – рамката трябва да бъде направена главно от метал, заварките да са гладки и цялостният вид да е хубав, без остри и неравни ръбове. Движещите се части трябва да бъдат предпазени от „любопитни” пръсти. Здраво конструираният велоергометър трябва да бъде стабилен (устойчив) и да не се огъва или клати, дори когато не сте седнали на седалката.

Кростренажори

Кростренажорите са оригинално разработени и предоставят възможно най- свободното, елиптично движение, асоциирано с бягане, колоездене и аеробика. Днес кростренажорите са вече толкова популярни, колкото велоергометрите и пътеките.
Какво трябва да знаем:
Натоварваща система – почти всички кростренажори използват магнитно натоварване и вие ще желаете да използвате тази опция ако искате да сменяте степените на натоварване плавно. Усещането на долната част на тялото при движението – чувството върху кростренажора е много субективно. Тялото трябва да усеща гладко интервалите на движението с естествен крачка– да не е рязко, откъслечено, или със степенка, която изведнъж променя посоката, когато достига “края” на елипсовидното движение.
Усещането на горната част на тялото при движение – дръжките
трябва да бъдат удобни за хващане. Уверете се, че при високите
нива на съпротивление няма клатене или нестабилност. Регулиране на дължината на крачката/разкрача – някои уреди позволяват малки или големи разкрачи, което улеснява съчетаването на движението на уреда с вашия собствен разкрач/крачка.
Степенка и „ски“ – степенките трябва да са здраво захванати и
„ските” да са направени от алуминий.
Показания на конзолата и лекота за използване – колко ясна и подробна е информацията на дисплея? Колко лесен е достъпът до програмите (ако има такива)? Виждат ли се ясно бутоните и лесни ли са за използване?
Максимално ниво на натоварване – колко високо натоварване може да осигури кростренажора, когато се използва с пълно натоварване? Ако вие сте във форма опитайте натоварване с най-малко 250 вата.
Програми – кростренажорът може да предложи разнообразие чрез различни по интензивност натоварващи програми, позволява ви сам да си създадете тренировка или кардио-функция (контролиране, определяне на сърдечния ритъм).
Захранване (мощност) – някои кростренажори са самозахранващи (със собствен генератор), други се нуждаят от свързване към напрежение.
Конструкцията – рамката трябва да бъде направена главно от метал, заварките да са гладки и цялостния вид да е хубав, без остри и неравни ръбове. Движещите се части трябва да бъдат предпазени от „любопитни” пръсти.

Степери

Изкачването на стълби е едно от най-популярните и “чудодейни” движения, за поддържане на добра физическа форма. Всички сме чували и поговорката - “Едно изкачено стъпало удължава живота ни с една секунда”. Степерите наподобяват това движение и са изключително подходящи за тренировка на мускулите на краката, ръцете и седалището.
Степерът извайва мускулите на бедрата и дупето
Степерите са тренажори, имитиращи изкачване на стълби. Те развиват издръжливостта, а също така добре натоварват мускулите на краката и таза. Има модели с регулиране и без регулиране на натоварването.
Съществуват и степери с взаимозависим ход на педалите - когато педалите са съединени в една система, благодарение на което натискането на единия педал автоматично повдига другия. Други пък са взаимонезависими, при които се диференцира изменението на натоварването за всеки педал.
Степерите се отличават не само по тези особености.
Има модели, които са снабдени с компютър и заемат съвсем не малко място. Такива тренажори дават възможност да се регулира нивото на натоварване, да следите за пулса си и за други важни показатели на дисплея на компютъра. Те са снабдени и със специални ръкохватки за ръцете, позволяващи по време на тренировката да натоварвате и мускулите на раменния пояс.
Въобще не приличат на тях мини степерите, които се състоят само от два малки педала. Те нямат стойка, място за хващане, компютър.
Обикновено тежат 10 кг и отчитат на малко екранче само броя на стъпките и времетраенето на тренировката. Да се регулира нивото на натоварване на мини степера е много лесно - колкото по-близо стъпиш до основата на педалите, толкова по-тежко ще ви бъде да крачите.
Степерите са особено популярни сред жените, тъй като най-добре от другите тренажори развиват мускулите на бедрата и дупето, а също така великолепно изгарят калориите. Но ако се смятате за начинаеща във фитнеса, не бързайте с покупката на степер. Работата е в това, че тренировката на него изисква повече сила и издръжливост.

# 3
 • Мнения: 1 757
Lady Marmalade, длагодаря ти!
Ти ползвала ли си степер?

# 4
 • Мнения: 7 186
Ти ползвала ли си степер?

Да, ползвам във фитнеса, по- горе писах.

П.П. Кетлер е добра марка, ако си се спряла на нея.

# 5
 • Мнения: 3 453
Аз съм за кростренажора.Имам го вече 3 години и съм супер доволна на Кетлер е.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 859
а по колко време на ден трябва да се използва.Моят има различни степени на натоварване.Някъде към 16 програми.И моят е на ктелер но струва 1200лв.Има за отчитане на калории,сърцебиене,и т.н.

# 7
 • Мнения: 3 453
а по колко време на ден трябва да се използва.Моят има различни степени на натоварване.Някъде към 16 програми.И моят е на ктелер но струва 1200лв.Има за отчитане на калории,сърцебиене,и т.н.

Моят има същите екстри но е 890лв.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 859
и по колко време на ден може да се тренира.защото аз от 1 седмица го ползвам някъде по 40 мин на ден.почна да ми се свива даже и коремчето.Но искам да знам като веметраене  Peaceзащото да не стане така да си пренатоварвам мусколите.  bouquet

# 9
 • Мнения: 1 757
а по колко време на ден трябва да се използва.Моят има различни степени на натоварване.Някъде към 16 програми.И моят е на ктелер но струва 1200лв.Има за отчитане на калории,сърцебиене,и т.н.

Моят има същите екстри но е 890лв.


Разликата в цените е много голяма 1200/890/145  newsm78 за едно и също нещо ли говорим???

# 10
 • Варна
 • Мнения: 859
ами не знам,моят има едни дръжки и със тях се движиш отеделно още една на която като се хванеш измерва пулса и сърцето,но самият степер е много голям  bouquet

# 11
 • Мнения: 1 243
Аз също ще следя темата,защото искам да си купувам степер и моля всеки, който е ползвал степер, да си напише мнението - доволен ли е, наистина ли е най-подходящият уред за оформяне на краката, стяга ли дупето, оформя ли прасеца добре. Това ме интересува  Blush
Мерси предварително! Hug

# 12
 • Мнения: 1 120
наистина ли е най-подходящият уред за оформяне на краката, стяга ли дупето, оформя ли прасеца добре. Това ме интересува  Blush
Мерси предварително! Hug


оформя краката,но за дупето ефекта е по-бавен

# 13
 • София
 • Мнения: 1 386
Аз имам степер отдавна и както вече съм писала в други теми, съм доволна от постигнатите резултати.
Ето и мнението ми в една от другите, подобни теми:
Цитат
Доволна съм от тренировките със степера - стяга дупето и краката. Отделно си имам два комплекса с упражнения, които много добре ми се отразяват. Но трябва да призная, че от време на време ме домързява да ги правя и оставам само на степер.
Ползвам туист-степер на Body Sculpture. Всъщност имала съм три степера до сега - първият беше някакъв китайски, вторият - също китайски на AbFit - чупи се четири пъти за 6 месеца и накрая ми го смениха с този на Body Sculpture от Sport Depot.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт