Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 март 2007, 18:32 ч.

Разлика в размерите при УЗИ

 • 1 898
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 663
Нещо май много се вкарвам в размисли и започвам да се параноясвам- ето  за какво става дума:
-При последните ми 2 прегледа (единия при доц. Томова) когато мериха бебето според бедрената кост си отговаря на седмиците, а когато меренете е според главичката излиза с една седмица по-малко.И тя и гинеколога ми ми казаха, че няма място за притеснение, но на мен всичко, което не е както обикновено ми се струва не нормално и притеснително.Само си мисля, че бебето не е наред, че има проблем и е увредено....
На гинеколога си имам доверие на 100% категорично, но въпреки всичко мислите продължават да ме мъчат
Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 1 409
Не мисля,че трябва да те притесняват тези размери.
При мен имаше също разминаване.При последния ми преглед всичко беше с различни размери.Главичката отговаряше на седмица повече,крачетата на седмица по малко и т.н.Когато ходих миналата седмица на триизмерен при д-р Марков абсолютно всеки размер отговаряше на 23 г.с.,разминаването беше максимум ден,два,което той каза,че е абсолютно нормално.
Така,че не се притеснявай,всичко с бебока е наред.А ако си много притеснена потърси още едно мнение.

# 2
 • Мнения: 1 273
Спокойно и моя бебо имаше разминавания , но се роди напълно нормално бебе. Както ще забележиш, при повечето майчета е имало разминавания, но никакви проблеми.
Леко раждане и здраво бебче Hug

# 3
 • Мнения: 473
Изобщо недей да се притесняваш за това. Моето бебе по УЗИ е с глава за една седмица напред. Иначе всичко друго му отговаря за седмицата в която съм. На мойта приятелка през цялото време й казваха, че бебето й изостава с две седмици и че главата му е много малка, а роди бебе 4 кг. 53 см. Моят гинеколог ми каза, че данните по които разчита ехографа са усреднени, но има по-едри и по-дребни бебчета, които са си нормални, но ехографа показва отклонение. Успокой се, не се тревожи!  Просто твойто бебе може би има по-малка главичка, но това не означава че мозъка му не се развива нормално. И мойто е с една седмица напред, но когато ходих на 4D, а там няма грешки никакви, се оказа че мозъка му се развива съвсем нормално за мойта седмица, просто главичката е по-голяма. Спокойно!

# 4
 • Мнения: 1 995
1 седмица разминаване не е проблем Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 1 169
При мен се менкат - ту кракът е по-дълъг, ту главата по-голяма.  Laughing Днес бях на ФМ, според която главата е около 5 дни напред. Така де, нищо ненормално няма, а пък колкото повече расте, толкова повече стават грешните замервания... поне така съм чела тук - уж две кила бебе, пък след седмица се роди 4  (примерно)  Laughing Наистина не мисля, че е повод за притеснение, още повече, когато става въпрос за разлика от дни.

# 6
 • Мнения: 1 439
Не вярвам някое бебе винаги да излиза с точност до деня според УЗИ Peace Пламена вървеше с 2 седмици по-малка глава и лекарката ми каза, че просто главата й няма да е голяма, а ще си е като дама. Е, така и беше Peace Изобщо няма за како да се притесняваш..бебетата както и нас са си индивидуални и ня могат да се стандартизирам по някакви параметри.

# 7
 • Мнения: 2 663
Благодаря ви , момичета.Като забременях си мислех, че тази ми бременност ще е доста по-спокойна като минала съвсем скоро друга , ама се оказва, че май се параноясвам повечко

# 8
 • София
 • Мнения: 1 312
Спокойно и моя бебо имаше разминавания , но се роди напълно нормално бебе. Както ще забележиш, при повечето майчета е имало разминавания, но никакви проблеми.
Леко раждане и здраво бебче Hug
Peace

# 9
 • Мнения: 2 663
На мен това за разминаването ми е пределно ясно, притеснява ме факта, че главичката е по-малка, а не примерно цялото бебе да излиза с 1-2 седмици по-малко

# 10
 • Мнения: 8 916
Въобще не се връзвай с подобно "измерване".

# 11
 • Мнения: 9
Здравейте,при мен разминаването е доста по-голямо и незная каква да мисля SadТермина ми е на 31 май, а по глава, бедро и корем вчера излезе 26 април ShockedНякой с подобен проблем Thinking Гинеколожката ми е добра,апаратурата също!

# 12
 • Мнения: 209
И ние изоставахме с около 3 седмици и бебка се роди 2,500, но при нас беше друг проблема.
Ако лекарката ти казва, че всичко е наред, няма място за притеснение.
Нормално е единия месец, някой от параметрите да не отговарят, но на следващите прегледи ще са в норма.

# 13
 • Мнения: 605
бебето според бедрената кост си отговаря на седмиците, а когато меренете е според главичката излиза с една седмица по-малко.

И при двете ми бремености поне 2-3 пъти ми казваха абсолютно същото. Обяснението, което докторката ми даде - измерването на главата на плода е от слепоочие до слепоочие и ако бебето е с по-тясно чело размера на главичката излиза по-малък. И че обичайно момичешките главички са така. Родих две перфектни момиченца с дъълги крачета  Simple Smile.
Лека бременност!

# 14
 • Мнения: 605
Здравейте,при мен разминаването е доста по-голямо и незная каква да мисля SadТермина ми е на 31 май, а по глава, бедро и корем вчера излезе 26 април ShockedНякой с подобен проблем Thinking Гинеколожката ми е добра,апаратурата също!

Не се притеснявай излишно, а просто ако искаш за успокоение посети друг гинеколог. Докторката не ти ли каза на какво може да се дължи тази разлика?

Общи условия

Активация на акаунт