Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 141
Вярно, че е имало пунктове зе вторични суровини, но те дори не са във всеки квартал, едва ли може да се вдигаш всеки ден да ги издирваш, за да си занесеш торбичката с боклука.
А аз не работя в такава фирма и нямам намерение, а и да работех сигурно не бих се засегнала, най-вероятно щях да съм по-информирана обаче:) Просто в този форум прелива от негативизъм и малко ми писна все някой нещо да се оплаква или критикува.

И къде отиват отпадъците след сепарирането?

# 16
 • Мнения: 4 916
Гениална е тази система с разделното събиране на отпадъци - пред нашия блок има ТРИ ЖЪЛТИ КОНТЕЙНЕРА. Демек мога да хвърлям само пластмаса.
За да изхвърля хартия в точния контейнер вероятно трябва да отида в съседния квартал. Сигурно си има причина това с трите еднакви кофи, ама на мен като тъпа гражданка ми убягва смисъла  Thinking
И като тъпа гражданка си събирам хартията на големи вързопи и я поставям отстрани на кофите, за да я прибере някой клошар.

# 17
 • Някъде на път....
 • Мнения: 10 351
При нас пък още няма такива...... Има само на булеварда, а пред всеки блок - не.

# 18
 • Мнения: 4 916
При нас пък още няма такива...... Има само на булеварда, а пред всеки блок - не.

Е, и нашите всъщност не са "частни" кофи, а за цялото каре от два 20-етажни блока, две пет-шест етажни кооперации и няколко къщи.

# 19
 • Някъде на път....
 • Мнения: 10 351
При нас пък още няма такива...... Има само на булеварда, а пред всеки блок - не.

Е, и нашите всъщност не са "частни" кофи, а за цялото каре от два 20-етажни блока, две пет-шест етажни кооперации и няколко къщи.
Леле, е то колко народ ще хвърля боклук там  Shocked

# 20
 • Мнения: 4 916
... Леле, е то колко народ ще хвърля боклук там  Shocked

Не знам, ама важното е, че камиона на Чистотата минава редовно. В неделя даже метат около кофите с метлички.

# 21
 • Мнения: 141
В жълтите контейнери се изхвърля пластмаса, хартия и картони също:) точно защото после и без това има наети мургави братя, които ги разделят. То би трябвало да си пише на тях.

Зелените са за стъкло само.

# 22
 • Мнения: 4 916
Това е от зелената тема -

жълт контейнер - пластмасови опаковки:бутилки флакони, капачки, каси, пликчета, торбички, чували фолио; метални опаковки:от напитки, картонени опаковки от сокове и мляко
да не се хвърлят опаковки то машинни масла, лекарства и други опасни химикали, цели или части от домакински уреди и пособия, стиропор, опаковки от бои и лакове

син контейнер - кутии, кашони, велпапе, амбалажна хартия, хартиени чували, пликчета, кесии
да не се хвърлят санитарно-хигиенни материали, вестници, списания, офис хартия, импрегнирани хартии, замърсени чували от строителни материали.


Аз всъщност къде да си изхвърлям вестниците и хартията? Дълбоко се замислих  newsm78

# 23
 • Мнения: 9 383
argun  Naughty
инфото съм го преписала от брошура на екопак. ето ти линк за сайта им http://ecopack.bg/bg/ но не съм намирала нещо повече в него.

# 24
 • София
 • Мнения: 4 187
Аз си изхвърлям боклука разделно, въпреки, че ми се налага да ходя 2 преки, за да стигна до тези кофи.
Дори и да и да не извозват разделно боклука хубаво е, че има такива контейнери, така малко по малко хората ще свикнат с тях и надявам се ще започнат да ги ползват.
Процесът на превъзпитание на обществото ще е изключително дълъг.

# 25
 • Мнения: 2 386
Ще ти отговоря с удоволствие:)
Боклуците не се изхвърлят на сметището.

Когато се разделят отпадъците заминават за различни посоки - на едно място се преработва пластмасата, на друго желязото, на трето хартията. Такива заводи и места има из цяла България. ........


Всъщност - не се разделят.....

Факт.Наистина ни водят  в 'обучителен период' в момента  ooooh!

# 26
 • София
 • Мнения: 4 434
Цитат
Благодаря УРИЕЛ!Ти там си писала за всеки контейнер поотделно,но наистина ми се струва доста сложно,кое къде може и къде не може,наистина ще ми е доста трудно да го запомня!

С риск да се повторя от "зелената тема":

Ориентирахме се от следния адрес: http://www.ecobulpack.com/InfoCenter.php?opt=separateColl. Разпечатах указанията и ги залепих на терасата при боклука. От големи бутилки за вода - 10 л. и 5 л. създадохме 2 кофи (в нашия район има жълти -> хартия, пластмаса, метал + сини -> стъкло). Малката - за "разделното" - жълтата кофа, а голямата - за общия боклук (вкл. мръсна хартия и т.н. - по указанията). Слагаме торбичка вътре и после хвърляме с торбичката - знам, че не е добре, но не ми е възможно да мъкна "кофите" до контейнера, а и ми става лошо от тази операция с кофите (от малка). Виж, с чантичка по-става. Стъклото изнасяме на ръка, то такова почти няма. И така. Имаме грижи само със съквартиранта "Аре те ша ма учат как да си събирам боклука, я да си е*** майката!", ама малко по малко го обработвам, барем стане.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт