Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 6 317
Цитат на: mama kenga
Аз точно затова пуснах темата - гледам, че всички кърмещи спят с децата си, че даже и мъжете им са в други стаи.А пък виждам, че нито една "изкуствена" не спи с детето си.Ето, правя си проучване, от което накрая при достатъчна представителност може да се направи доста обосован извод.


Не са ти много правилни изводите от проучването. Аз съм от кърмещите (по-точно бебето е на смесено хранене) дето не спят с бебето си в едно легло. Случвало се е в самото начало, когато имаше силни колики да спи през деня за час-два с мен на едно легло, но през нощта винаги си е спял сам в собственото си креватче.

# 31
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 136
Здравейте,
аз  кърмя малката, но не е спала при нас никога,една ве4ер  бе6е много нервна и я взех но нито аз заспах нито тя спря да се върти и си я върнах в креват4ето.Сега е на 5 месеца напролет ще си е  в отделна стая.

# 32
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 321
Ами аз определено съм опитала и двата начина и на хранене,и на спане.Синът ми е изкуствено хранен от 6-тата седмица,откакто е роден си спеше без никакви възражения в собственото креватче и докато не родих дъщеря ми,винаги съм смятала,че всичко това е както си го направиш и както си свикнеш детето.
Да,ама не - дъщеря ми е съвършено различна като личност и с различни потребности,не желае да стои сама и реве - опитах се да я оставям да спи в нейното легло,след като се върнахме от родилния дом,но се оказа невъзможно,ако искаме поне някой в къщата да се наспи.Кърменето също доста допринесе за това тя да спи в леглото ми - за да правиш адаптирано мляко,неминуемо трябва да станеш и да се разсъниш,докато приготвяш шишета,води и т.н.Докато с кърменето много по-удобно е полусънена да я придърпам към мен и да й дам гърдата,отколкото да ставам да ходя до креватчето,да я взимам и кърмя,после да я връщам обратно - всяка кърмила мама знае колко време отнема това занимание и предвид,че яде минимум 4 пъти нощем,сега трябваше да съм заприличала на зомби.Затова подходихме разумно и като се изключат първите 2-3 нощи с опитите бебка да спи сама,оттогава не се е чуло,че в къщата има бебе и сутрин всички сме чудесно наспани.
А съпругът ми не спи в същата стая откакто се е родил сина ми!,т.е.вече 6 години Shocked  - просто спи леко,дава нощни дежурства и нито аз,нито той искаме да му се пречи на съня от ставане за хранене,зъбоникнене или друга обичайна детска причина(макар че той обикновено дотърчава при първия необичаен детски звук,макар че е в другата стая).
И несподелянето на съпружеско легло през нощта изобщо не ни е повлияло на семейния живот,нито пък на секса - боже опази Mr. Green  - тъкмо напротив,по статистика правим секс много по-често от всичките ни познати независимо от това на кого къде му спят децата Mr. Green И даже съм на мнение,че фактът,че секс се прави не в семейното ни ложе,а навсякъде другаде и не вечер,а по всяко време на денонощието,когато има възможност и няма деца наоколо,доста добре се отразява на качеството на сексуалния ни живот и го прави далеч по-вълнуващ Grinning

# 33
 • Мнения: 6 147
Цитат на: mama kenga
...гледам, че всички кърмещи спят с децата си, че даже и мъжете им са в други стаи.А пък виждам, че нито една "изкуствена" не спи с детето си.Ето, правя си проучване, от което накрая при достатъчна представителност може да се направи доста обосован извод.


няма как да се постигне представителност на "проучването", защото е пуснато в специализиран форум Grinning

Аз съм от кърмещите, но почти никога не спя с децата в едно легло. И двете са си спали в креватчетата ( с изключение на екстремни периоди на зъбоникнене или друго неразположение). Татко им винаги спи при мен, а не на дивана. И понеже това явно те тревожи, Мамо Кенга - кърменето не пречи на секса. Има ли желание, има начин. Няма ли желание, има причини. Има и дивани, маси, кухненски плотове, бани, вани, килими и други места Wink Съпружеското ложе е за спане.

# 34
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
Цитат на: mama kenga
Стана ми интересно "изкуствените " майки спят ли заедно с децата си?
Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing
              Не,всеки трябва да си знае мястото!Като имаше силни колики го гушках и сядах с него на дивана докато заспи,но след това веднага го слагах в креватчето.Смятам,че не е редно да спим в едно легло!!!!!!Те са като попивателни ,всичко помнят и след това зор ще видя докато се научи да спи сам.

# 35
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 321
Добре де,аз в момента съм кърмеща - но сина ми е отгледан с изкуствено хранене и несподеляне на родителското легло,така че излиза,че имам повече практика с това (да не казвам,че поне две от темите тук на първа страница са пуснати от мен) - сега какво,да не взимам участие и тук само защото в момента кърмя и в съответствие с това доста съм си променила представите за отглеждане на децата,с което се нарушава представителността на проучването ли?!?
Изобщо беше непрактична (да не кажа по-силна дума) идея това разделение на форумите,понеже много мами увисват посредата - но това е друга тема,да не я започваме пак.

# 36
 • Добрич
 • Мнения: 3 228
Спят си децата сами!
Каката изобщо не съм взимала в нашето легло, а малкия сега го вземам само сутрин, след като се събуди, за да мога да "спечеля" още няколко минутки сън. Случвало се е, когато е бил болен, да го вземам и през нощта, но това са инцидентни случаи.

# 37
 • Мнения: 3 146
Това "проучване " си го правя за себе си  - няма да пиша статия или научен труд.Който иска също може да си направи накакви изводи.Кърмещите нещо  много се притесниха да не ги изтипосам, че спят с децата и без мъжете си.Мислех, че като сме се отделили ще се успокоите и ще ни оставите на мира, ама вече се съмнявам.Имам чувството, че ви липсва скандала.

# 38
 • Мнения: 1 517
Цитат на: mama kenga
Аз точно затова пуснах темата - гледам, че всички кърмещи спят с децата си, че даже и мъжете им са в други стаи.

Е, ние определено не сме така. Отбележи в проучването си, че има и изключения.  Simple Smile Спя си с мъжа в нашето легло, а беба - в нейното креватче, при това даже не е допряно до нашето. Ако имаше възможност, щяхме и в друга стая да я преместим.
Значи не са "всички кърмещи"!  Laughing
А за разделението на форумите - понеже аз не съм така крайна за кърменето и другите теории, мисля, че тук бих намерила повече съмишленици.  Rolling Eyes Затова влизам.

# 39
 • София
 • Мнения: 6 982
Не спим в едно легло, даже и в една стая не спим откакто се е родила Дариа още.

В болницата я давах през ноща на акушерките, защото исках да се наспя и да съм готова за това какво ме чака вкъщи.

Вкъщи имаше готова стая за нея и тя спи там откакто се прибрахме. Като ходим на почивка или на гости спим в една стая /тя в кошарата си/ и определено не спи така добре както като е сама.

Смятам, че е много важно детето да е самостоятелно и да има 'личен' живот, както и ние с баща й. Под това не разбирам само секс, а изобщо стил и начин на живот. Смятам, че всеки, дори и новородено има нужда от 'пространство'.

# 40
 • София
 • Мнения: 11 919
Докато кърмех нямаше случай Иво да спи при нас. Предадох се на непрекъснатите му буденици през нощта и започнах да го взимам при мен в спалнята доста след като вече бях спряла да кърмя.
Така че, според мен, дали детето ще спи при родителите си или не зависи не толкова от начина на хранене, колкото от волята на родителите да се справят с проблема. За мен това, че Иво спи при мен нощем, вече откровено си е проблем.

А по въпроса кой къде да пише-мисля, че са неуместни такива разделения-кърмещите вън, тук е само за некърмещи! Форумите са отворени за всички.

# 41
 • Мнения: 187
Не. Дори и през злополучния, кошмарен месец, в който кърмех. Напоследък се промъква през нощта и ляга при нас , но я връщам веднага обратно, защото имам нужда от пространство. /Само дето започна да захитрява и да ляга от страната на баща си, който очевидно няма нищо против/.  
     
Цитат
А за това кои въпроси кого касаят - хайде да не определяме кой къде да пише, че може да стане страшно иначе...
  -  Shocked
 След цялото рипане да се разделят форумите, защото не понасяте некърмещите

# 42
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 598
Цитат на: Erica


Да кажа по темата- нехигиенично ми се вижда дечицата да спят при родителите си...и по 6 пъти на ден да се къпеш, 3 пъти дневно да си сменяш чаршафите, пак има гадории- акари, мъртви клетки, пърхоти...п**и косми, такива работи освен всичко друго предизвикват и алергии. Другата страна е вече самостоятелността...Добре казано.

# 43
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Всичко, което исках да кажа, и което казах:

Братовчедка ми храни изкуствено и спи с детето си. Точка.

# 44
 • София
 • Мнения: 11 919
Много се надявам, че в тази тема няма да се разрази поредната битка кърмещи срещу некърмещи или обратно. Защото ако нещата тръгнат натам, ще има лека модераторска метличка newsm28 -ще изтрия онези мнения, които са извън темата и излишно наелектризират атмосферата в чисто новичкия форум Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт