Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 фев. 2005, 20:08 ч.

Жълтък?

  • 994
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 255
Мисля тези дни да дам на Али малко жълтък. Рано ли ни е, при условие, че Али има нещо като атопичен дерматит, според педиатърката предизвикан от храна! Само че тя ни каза да почнем жълтъка при навършен 5ти месец  Thinking
Колко често и в какво количество давате жълтък?

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 023
Щом има проблем, аз бих изчакала още с жълтъка...
Иначе с няколко трошици се започва, постепенно четвърт, половинка и цял - през ден (по бг-схемата се дава така).

# 2
  • София
  • Мнения: 2 258
Аз дадох веднъж на малката и тя се обрина.Оттогава реших,че няма закъде да бързам,а и щом и при вас има причина...

# 3
  • Canada
  • Мнения: 503
Моята Мила беше с атопи4ен дерматит, затова из4аках с жълтъка. Дадох й за първи път след 12 мес., белтък - след 18 мес. Прясно мляко също опита за първи път след 12 мес. Според мен ви е рано още, нали знаеш, 4е децата с атопи4ен дерматит са предразположени към алергии? Освен това, НЕ МОЖЕ атопи4ният дерматит да е при4инен от алергия. Може някоя храна да засили проявяването на дерматита, да го обостри, НО не може само храна да е при4ина за атопи4ния дерматит, той е генети4но заложен. Пове4е по темата има на тези адреси:
http://karmene.greatnow.com/atopic_diet.html
http://karmene.greatnow.com/atopic.html

# 4
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Бу е права.
Можеш да почнеш но с много малки дози. Като пробваш сега, дай и пак след няколко дни
Ако има реакция изчакай 2 седмици и тогава пробвай пак с същото количество.
И като вземаш яйцето за малката гледай да е селско, за да избегнеш варианта хранени с антибиотици кокошки

# 5
  • Мнения: 1 567
И мойта госпойца е с атопичен дерматит. Според педиатърката ми, това е първият сигнал за възможна алергия. Препоръката й - за всяко нещо по-късно захранване.Не знам кога ще ми включи жълтък, още сме много далеч от тази фаза. За сега сме само на ябълка и круша.
Изчакай....

# 6
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 023
Цитат на: debelanata
да е селско, за да избегнеш варианта хранени с антибиотици кокошки

Не мога да се съглася по тази точка. От селска кокошка такава салмонела може да стане...!!!
Да е по-голямо детето, иди дойди, но за бебе - купешко, което минава мониторинг и всякакви гадове в яйцата измират.
И още нещо - варене минимум 10 минути. Аз особено в началото по 12-13 мин. варях...страх лозе пази.

# 7
  • София
  • Мнения: 6 255
Ясно, ще изчакаме още с жълтъка... а какво ще кажете за сиренето   Thinking

# 8
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 023
Laughing Нямаш търпение май... Аз дадох на 10 месеца. На 11-12 - сметана и домашна извара.

# 9
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Цитат на: boo
Цитат на: debelanata
да е селско, за да избегнеш варианта хранени с антибиотици кокошки

Не мога да се съглася по тази точка. От селска кокошка такава салмонела може да стане...!!!
Да е по-голямо детето, иди дойди, но за бебе - купешко, което минава мониторинг и всякакви гадове в яйцата измират.
И още нещо - варене минимум 10 минути. Аз особено в началото по 12-13 мин. варях...страх лозе пази.

Tаня
аз от нормалните яйца си докарах такава алергия, че ми се плаче затова сега като си идвам тук не давам нормални на децата
А това за варенето си права -по добре повече

# 10
  • DE
  • Мнения: 6 369
Здрасти Наде,
аз дадох на Бобчето жълтък, като беше на 6,5 месеца, с ясното съзнание че е още рано за това. Но имах на разположение пресни домашни яйца, току-що снесени, и реших да използвам момента. Ако ми беше направил реакция, моментално щях да го спра, но нямахме проблеми. В началото пурвия месец давах през 3-4 дена по 1/4 много сварен (15 мин.), а от скоро редувам през ден с месото....Купувам пресни Био яйца.
За сиренето - пробвах преди 2 седмици малко обезсолено сирене, но той беше отвратен. Мисля да изчакам да навършим 9 месеца и тогава пак ще пробвам.

# 11
  • Мнения: 3 452
Аз въведох жълтъка при навършени 10 месеца и при това без да имаме нянакъв проблем.
Първите две седмици давах два пъти по 1/4. После няколко пъти дадох по 1/2 и сега вече давам смело 2 пъти седмично по 1 цял жълтък.
Винаги го варя около 15 минути, не по-малко.

Но с вашия дерматит, не знам?!?! Ходила ли си при дерматолог?

# 12
  • Мнения: 6 931
Според мен е най- добре селско яйце, нали и без това се вари много дълго

# 13
  • Мнения: 5 691
Цитат на: boo
Laughing Нямаш търпение май... Аз дадох на 10 месеца. На 11-12 - сметана и домашна извара.

Извинявайте, че се намесвам в темата, но искам да знам просто информативно: извара да се дава не е ли по-добре от сиренето или аз нещо се бъркам Thinking . Водещата на " Бъдете здрави " говореше преди 1-2 седмици, че изварата била подходяща за малки деца и хора на диета.

# 14
  • София
  • Мнения: 2 203
Цитат на: verri_77
Цитат на: boo
Laughing Нямаш търпение май... Аз дадох на 10 месеца. На 11-12 - сметана и домашна извара.

Извинявайте, че се намесвам в темата, но искам да знам просто информативно: извара да се дава не е ли по-добре от сиренето или аз нещо се бъркам Thinking . Водещата на " Бъдете здрави " говореше преди 1-2 седмици, че изварата била подходяща за малки деца и хора на диета.

Да, права си, изварата се води най-безобидна от кр. продукти. Иначе като съдържание на калций е по-бедна.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт