Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 фев. 2005, 07:53 ч.

за първи път от шише?

  • 270
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 772
Добро утро, мами,

днес бебо ще яде за първи път размразена кърма от шише - налага се да изляза, а и от март ще работя по малко, така че това ще се случва 2-3 пъти седмично за по 1 хранене.
И естествено се притеснявам как ще се отрази този опит на всички ни - надявам се, той да не възразява, но аз какво да правя?
става дума за храненето в 19, предпоследното, последното за нас е към 22:30, след баня.
- дали, веднага щом се върна, например към 21 ч. да изцедя гърдата, от която е трябвало да яде (на хранене - досега само от 1 гърда) - това е тази, дето пуска по-малко, а после да си яде от другата? това ми се струва най-логично; навън няма да мога да се изцедя в часа за кърмене.
- или пък да не се цедя - привечер те се пълнят по-малко, в 22 ч. да яде от "пропуснатата" гърда, а от тази, която по режим би трябвало да е за тогава - чак сутринта (но тогава тя ще се е пълнила от 16 ч. днес до 7 ч. утре)?
- или...?
Питам ви, защото напоследък съм обхваната от страхове, че въвеждането на шише не толкова ще го отбие, но може да ми намалее кърмата, като се пообръка ритъмът, който сме имали досега - нашият режим е доста стабилен, 6 хранения общо-взето от втората седмица, аз се доизцеждам всеки път, макар и не много (напоследък 100-120 гр. за целия ден)
 Confused:
Ще се радвам, като ме посъветвате нещо, благодаря и хубав ден!

# 1
  • Plovdiv
  • Мнения: 612
Не се притеснявай изобщо, аз откакто мъника навърши 3 месеца се върнах на работа, и детегледачката му дава изцедената кърма от шише. На обяд се прибирам да я кърмя, и след работа също си хапва, за нощното изобщо не говоря, защото тя си е залепена за мен. Няма никакъв проблем относно сукането, проблема е по-скоро в мен, защото доста ми се пълнят гърдите докато съм на работа, и понякога се налага първо малко да се изцедя, защото гърдите ми са като камък, и тогава да я накърмя.
Знаят си бебоците къде е сладкото, не забравят бързо гърдата на мама, а и те не са толкова малки
Забравих да кажа, в момента моята бебка е на 6 месеца

# 2
  • Мнения: 3 161
Аз бих дала бебо да  изпие по-слабата гърда при връщането, за да я облегчи, а и да си навакса, ако не е ял достатъчно през деня. А после след банята както си правиш обикновено.
Все пак не е ли по-добре да цедиш преди излизане, за да е прясна (пък в камерата си дръж кърма за всеки случай).
Не се притеснявай за отбиването. Нали е само 2-3 пъти седмично. Повече спокойствие и всичко ще е наред.

# 3
  • Мнения: 6 148
Цитат на: Majmunka
... напоследък съм обхваната от страхове, че въвеждането на шише не толкова ще го отбие, но може да ми намалее кърмата, като се пообръка ритъмът, който сме имали досега

Страхове всяка от нас има за какво ли не. За щастие, твоя е от неоснователните. Гърдите ще се нагодят към новия режим, като тръгнеш на работа, а ако продължиш да се изцеждаш в часовете, в които си кърмила, няма да има никакво намаляне на кърмата. Споко!!! А дотогава - два три пъти седмично не са страшни, все пак е инцидентно прескачане на кърмене. Но ако усетиш мравучкания, пробождания, това са сигнали за запушване на каналчетата - погрижи се да даваш засегнатата гърда по-често. Като тръгнах на работа, около една седмица имах такива оплаквания, защото изцеждането все пак е енсравнимо със сученето на бебето.

# 4
  • Мнения: 772
Благодаря ви за отговорите и за успокоението - сигурно така ще направя - в крайна сметка ще похапне и от двете, след като се върна и след банята, а по въпроса прясна/замразена кърма - ох, аз с това ежедневно изцеждане имам големи запаси във фризера и ми се ще малко да ги редуцирам, но ще помисля - техният "срок на годност" не е сериозен аргумент, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт