Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
ами случаят е следният: синът ни е на 17 месеца и има до момента 3 ваксини против тетанус, следващата трябва да е на 18 месечна възраст. вчера при игра навън падна и си одраска пръстчето върху играчка, по която имаше пръст. тъй като в момента няма кой да му сложи ваксина, много ли ще бъде фатално, ако това не се направи? каква според вас е опасността. има ли шанс да се зарази от тетанус и дали според вас има имунитет в резултат от миналите вече 3 ваксини?

Благодаря за отговорите,
А.

# 1
  • София
  • Мнения: 633
Не вярвам да има някаква опасност,все пак се консултирай с лекар.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 513
Щом има ваксините против тетанус, не се притеснявай, нищо няма да му стане на детето. Тази ваксина има давност поне 5 години след поставянето. Раната трябва да е прободна, за да се притесняваш. При разкъсна рана се промива с вода и сапун и не се тревожиш повече.

# 3
  • София
  • Мнения: 11 676
Нека да каже лекар, защото и ние възрастните имаме имунизации, дори сега правят на годините завършващи на 0 и въпреки това при инциденти се слага тетанус. Аз миналата година си сцепих веждата на металната ни брава. Когато лекарката каза, че трябва да ми се бие тетанус, аз я питах защо като съм имунизирана. Тя ми каза, че двете инжекции са различни. Обясни ми защо, ама аз не запомних... Embarassed

# 4
  • Мнения: 456
Периодично и профилактично се поставя ваксина срещу тетанус.При дълбоко нараняване се прави имунизация със серум срещу тетанус.Това е разликата в двете.
А ти за детенцето не се притеснявай,абсурд е при одраскване да се зарази.За развитието си тетанусовият бацил изисква среда без достъп на кислород,ако раната е дълбока-заведи го да му сложат серум.Но ако наистина е одраскване-промий с кислородна вода и го пускай да играе! #Milti

# 5
  • София
  • Мнения: 11 676
Цитат на: Изида
Периодично и профилактично се поставя ваксина срещу тетанус.При дълбоко нараняване се прави имунизация със серум срещу тетанус.Това е разликата в двете.
А ти за детенцето не се притеснявай,абсурд е при одраскване да се зарази.За развитието си тетанусовият бацил изисква среда без достъп на кислород,ако раната е дълбока-заведи го да му сложат серум.Но ако наистина е одраскване-промий с кислородна вода и го пускай да играе! #MiltiЕй, вярно, че тя спомена, че това дето се слага при травма е серум! Сега се сетих...

# 6
много е мило, че бяхте толкова отзивчиви. като няма кого наоколо да попиташ, дори в такава държава като германия, вашите мнения звучат много успокоително.
въпреки безплатните лекарства за деца тук, при инцидент става сложно. почват да те мотаят от бърза помощ при личния лекар и обратно, ако имаш късмета да не са в обедна почивка.
А.

Общи условия

Активация на акаунт