Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 май 2007, 18:06 ч.

кайма с грах и ориз

  • 3 209
  • 5
  •   1
Отговори
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
количествата са според това за колко човека готвите
съотношението ориз -вода е :1-1.5
накисвате ориза за 30 мин. в гореща вода
запържвате леко каймата ,добавяте граха и посолявате, задушавате със съвсем малко вода,когато грахът е готов изваждате 3/4 от смеската в отделен съд
при останалата смеска добавяте ,ако ориза ви е бил купичка -купичка вода и изчаквате да заври,след като заври прибавяте изцедения ориз и още 1/2 купичка вода,след като заври намаляте огъня до последно да се свари с затворен капак,след като остане без вода сваляте тенджерата от огъня и оставяте оше 10 мин при затворен капак
когато сиповате на порции в/у всяка порция поставете с средата от граха с каймата който преди това сте извадили

# 1
  • По света и у нас!
  • Мнения: 1 656
много лесно звучи
ще се пробвам да сготвя такова на половинката,той е луд за ориз
браво деси

# 2
  • Земята
  • Мнения: 1 426
Да си жива и здрава, dtti!
Напомни ми едно ядене, дето майка ми го правеше в детските ми години! Още довечера ще го направя и аз вкъщи!

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 299
dtti, ще се пробва!  Peace

# 4
  • Благоевград
  • Мнения: 663
И аз ще пробвам.Много обичам ориз  chef

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 4 364
 Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт