Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 230
Извинявам се, ако въпросът е коментиран някъде, но кръщенето на бебо от добро намерение заплашва да се превърне в застрашаващо психичното ми здраве и семеен бюджет мероприятие ooooh!. Да обясня  по-подробно -  сестра ми си идва от Америка през август и много ми се иска да направим кръщенето на бебо тогава, та и тя да е там. Тати е на мнение, че бебо сам трябва да си избере религия, ама аз си мисля, че кръщаването е и за здраве. Не сме правили сватба, а и за раждането на бебо не сме се събирали двете семейства и си мислих, че кръщенето е добър повод да се съберем. Сега от къде идва проблема - като казвам двете семейства имам предвид родителите на мен и на мъжа ми, брат му, моята сестра и бабите от двете страни. Изглежда нормално нали - да, ама не. На мъжа ми бабите имат по две сестри, тоест той има 6 баби  Rolling Eyes, сложете и дядовците, моите баби с дядовците...хора казвам ви стреснах се. Получават се около 30 човека, които ще поканим. Разбира се не всички може би ще дойдат, но се получава дето се вика за една сватба народ. Искам да ме разберете правилно - не включвам братовчеди и приятели, гореспоменатата цифра е само от ама най-най-най-близките роднини, просто бебо е с голямо семейство. Споменавам, че съм от Пловдив, та ако има мама от града, която е била в подобно положение да  ми каже как се е справила ( ... с бюджета ). Уф ще се радвам и на всяко друго предложение. Само да уточня, че не може да направим кръщенето само тати и аз, тъй като както казах не сме правили сватба и т.н. Не ми пука от роднини, но не искам да ги обиждам без нужда. Май май бебо ще остане некръстен  Cry Cry Cry.

# 1
  • Мнения: 120
Само не разбрах защо ще идват сестрите на бабата на мъжът ти? Моята баба също има 2 сестри. Ама нито дойдоха на сватбата нито на кръщенето. То баба не е ли само майка на баща му и майка му.Нашето кръщене беше 12 дена след РД на малката.И тъй като родителите ни ,т.е бабите и дядовците не присъстваха на РД  беше 2 в 1. Ние бяхме 10човека. Кръстницата , която ни е и кума с мъжът и децата, брат ми и брата на мъжът ми с жена му, и баба ми. Баба ми на баща ми не дойде , тъй като дядо ми беше тежко болен.Лека му пръст.След църквата отидохме в" Класика ".Почерпката ни излезе 100-120лв., което мисля е нормално.При положение че си поръчвахме доста. И разхвърляни парите става по 10-11лв на човек. Според мен си поговори с мъжът ти.Редуцирай гостите до най-близките. Времената са такива . Няма за какво да ти се сърдят. Всеки си знае с какви средства разполага.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 8 910
Толкова се събрахме и ние около 35 човека.Излезе ми към 400 лв.Като не сме търсили твърде луксозно заведение,а най близкото до нас и църквата.Най-близките поканихме,но и ние като вас не сме правили сватба и затова  поканихме доста роднини на това събитие.Само настоявайте да ви кажат със сигурност дали ще дойдат,защото в заведението искат предварително да знаят порции,безалкохолни и т.н.Да не ги платите и така да си останат.Общо взето парите ни се възвърнаха  от бабите и доста подаръци получи дребния Wink

# 3
  • София
  • Мнения: 11 589
Винаги съм се ядосвала на хора, които на такива празници казват "Не може да не поканим...еди кой си". Ами разбира се, че може. Може да направиш всичко, което искаш. В крайна сметка не си длъжна никому.
Кръщенето на Калоян беше на 29 април.
Поканих мама, татко, брат ми и приятелката му, баба. Присъстваха кръстниците, братовчед ми и жена му и една приятелка. Това е. 10 души без нас двамата. Почерпката ми излезе 75 лева, като в ресторанта не идваха родителите, брат ми и баба ми. С тях празнувахме вкъщи вечерта.
Мъжът ми не покани сестра си и брат си. Така е преценил, не съм питала защо, нито пък съм настоявала да ги кани.
Ние също не сме правили сватба, но не смятам, че кръщенето я замества, та да каня 100 човека.

# 4
  • Мнения: 1 516
И аз съм на мнениее, че не е важно да ги каните до 9-то коляно. Наистина кръщенето не замества сватбата. Ако пък тревогата ти е чисто финансова, можеш да ги поканиш след кръщенето вкъщи. Да ги разделиш в 2 стаи по възраст например. Бабите в една, мамите в друга... И да направиш коктейлна почерпка , без обяди и вечери. С питиета , разни ордьоври, ядки и сладки . Можеш да си заредиш масите поредварително. Да хапнете по малко да пийнете и кой от къдет. е , дето има една приказка   Mr. Green А вечерта да поканите на ресторант само кръстниците ....

# 5
  • Мнения: 230
Благодаря ви за отговорите, за сега въпросът е висящ, но обещавам ако и когато мероприятието се проведе да ви пиша за резултатите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт